Ο μόνος που μπορούσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό

Ο μόνος που μπορούσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό

Σε μια ματσάρα στο Κλεάνθης Βικελίδης, ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, οι κιτρινόμαυροι πήραν νίκη ουσίας και ψυχολογίας ενόψει των πλέι οφ.

Όσοι δεν μπορούν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, προσπαθούν να μειώσουν τη νίκη του Άρη. Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αυτή του Μπούργος πήρε σπουδαία νίκη. Αποτέλεσμα ουσίας και ψυχολογίας ενόψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ήταν δίκαια, μέχρι στιγμής, αήττητος. Η μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να τον κερδίσει, ήταν ο Άρης. Στο μομέντουμ που βρίσκονται τώρα οι κιτρινόμαυροι μετά την αλλαγή προπονητή.

Όσοι, λοιπόν, με γελοιότητες και υπονοούμενα προσπαθούν να μειώσουν την τεράστια νίκη του Άρη, είναι αυτοί που οι ομάδες τους έπαιξαν δυο φορές με τον Ολυμπιακό, χωρίς να μπορέσουν να τον κερδίσουν.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης κέρδισε δίκαια. Έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον αντίπαλο του. Το μάτι των ποδοσφαιριστών του «γυάλιζε» στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το γκολ του Ελ Αραμπί, έδειξαν ότι το πιστεύουν.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ξέρω αν το έχει κάνει άλλη ελληνική ομάδα αυτό, απέναντι στον Ολυμπιακό. Επίσης, η αντίδραση του Μπούργος ήταν καίρια, τόσο μετά την είσοδο του Βαλμπουενά, όταν και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα τελευταία λεπτά, όταν βάζοντας τον Μπεναλουάν, αντιμετώπισε τα «γεμίσματα» των παικτών του Ολυμπιακού προς την μεγάλη περιοχή της ομάδας του.

Είναι εντυπωσιακό, επίσης, το πόσο διαφορετική είναι η απόδοση ορισμένων παικτών στον αγωνιστικό χώρο τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο παράδειγμα από τον Ιτούρμπε. Δεν ξέρω τι μπορεί να του έχει πει ο Μπούργος, ένα, όμως, είναι σίγουρο, με βάση την απόδοση του Παραγουανού μεσοεπιθετικού. Ότι έχει «βρει» το κουμπί του.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης έχει διαφορετική ψυχολογία, πλέον και μπαίνει με ιδιαίτερες αξιώσεις στα πλέι οφ. Ψυχολογία που πηγάζει από τις συνεχόμενες νίκες, που είναι λογικό να αλλάζουν το κλίμα, όσο και από την απόφαση του CAS και την επιστροφή των 6 βαθμών που άδικα του αφαιρέθηκαν στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Στόχος είναι, πλέον, η κατάκτηση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

ΥΓ. Είναι πολύ θετικό το ότι οι παίκτες αναφέρονται και στην προσφορά του πρώην προπονητή, Άκη Μάντζιου.

ΥΓ1. Πολύ σημαντικό το ότι δεν δέχτηκε κίτρινη κάρτα, κάποιος από τους παίκτες που ήταν στο όριο και η ομάδα μπαίνει στα πλέι οφ χωρίς τιμωρίες.

ΥΓ2. Πολύ βελτιωμένα τα «τελειώματα» των φάσεων από τον Καμαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ