ΑΕΚ: Βαθμολογικά κερδισμένη, αγωνιστικά προβληματισμένη…

ΑΕΚ: Βαθμολογικά κερδισμένη, αγωνιστικά προβληματισμένη…

Το πρόβλημα με την Ένωση εξακολουθεί να είναι ότι αδυνατεί να καθαρίσει τα ματς ακόμα κι όταν υπερέχει συντριπτικά.

Βαθμολογικά κερδισμένη είναι η ΑΕΚ. Έφυγε με την ισοπαλία διατήρησε την διαφορά της από τον Παναθηναϊκό, την αύξησε κατά έναν βαθμό από τον Αρη και συνεχίζει με καλύτερες βαθμολογικές προϋποθέσεις από εκείνες που μπήκε στο πλέι οφ. Ωστόσο αν το πάμε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού η ΑΕΚ δεν πήρε όσα της άξιζαν να πάρει. Για μια ώρα έπαιξε τους πράσινους όπως η γάτα το ποντίκι και θα μπορούσε στο διάστημα αυτό να τελειώσει το ματς.

Κρίμα για την ΑΕΚ κρίμα για τον Νορντίν Αμραμπατ που βρισκόταν παντού, κέρδιζε τις μονομαχίες και ήταν πηγή κινδύνων για την πράσινη άμυνα. Στο διάστημα αυτό το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Οφρυδόπουλου ήταν να ισοφαρίσουν. Το ότι βρέθηκαν από το τέταρτο λεπτό πίσω στο σκορ αυτό οφείλεται στο λάθος του Μήτογλου που έβγαλε λάθος την μπάλα από την κιτρινόμαυρη άμυνα προσφέροντάς την στουςαντιπάλους του. Τέτοια λάθη στοιχίζουν και καμιά φορά στοιχειώνουν.

Διότι μπορεί η Ένωση να έφυγε αλώβητη από την Λεωφόρο αλλάγια… να δέσει τον γάιδαρό της θα πρέπει να κερδίζει κιόλας. Όταν δεν το καταφέρνει υπάρχει πρόβλημα. Με εξαίρεση τα Γιάννενα όλα τα άλλα ματς είναι ντέρμπι. Χωρίς να κερδίσεις και κάποια από αυτά, δουλειά δεν γίνεται. Πλεονέκτημα υπάρχεισιγουριά δεν μπορεί να υπάρχει όταν κυριαρχείς για μια ώρα και δεν καταφέρνεις να γυρίσεις το ματς.

Κι όχι μόνο αυτό. Όταν ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να συμμαζέψει την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, το ματς ήρθε στην απόλυτηισορροπία και η κυριαρχία της ΑΕΚ έπαψε να υπάρχει. Το πρόβλημα με την Ένωση εξακολουθεί να είναι ότι αδυνατεί να καθαρίσει τα ματς. Ο ελλιπέστατοςΠαναθηναϊκός ευεργετήθηκε από το λάθος του Μήτογλου αλλά μετά φάνηκε αδύναμος.

Ο Κουρμπέλης δεν είχε τα τρεξίματα για να συμπαρασταθεί στον Πέρεθ και ο άξονας δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην κιτρινόμαυρη πίεση. Με την είσοδο του Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες άλλαξε την κατάσταση και οι πράσινοι ισορρόπησαν. Δεν απείλησαν ουσιαστικά γιατί ο Γιοβάνοβιτς το άγχος του πάνω είχε βγάλει τον Καρλίτος χωρίς να έχει άλλον σέντερ φορ κι έτσι στην περιοχή ένειμε ο Παλάσιος που δεν είναι η θέση του.

Όταν στο προηγούμενο ματς στην έδρα του αντιπάλου σου έχεις χάσει με 3-0 και τώρα φεύγεις με την ισοπαλία δεν είναι και τόσο άσχημο αποτέλεσμα. Με βάση την εικόνα του ματς όμως έχασες την ευκαιρία να νικήσεις. Ο Γιοβάνοβιτς με τις απουσίες που είχε μπορεί να δηλώνει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάει και χειρότερα. Σημασία έχει πως θα εμφανιστούν την Κυριακή οι πράσινοι κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ