Ο MVP Τόμας Βατσλίκ και οι «βοήθειες» που πρέπει να έρθουν…

Ο MVP Τόμας Βατσλίκ και οι «βοήθειες» που πρέπει να έρθουν…

Η σιγουριά που προσφέρει ο Βατσλίκ, η βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι και η προτεραιότητα του Μαρτίνς.

Αν αναζητήσουμε τον MVP του Ολυμπιακού μέσα στο 2022 το «βραβείο» θα πήγαινε, με ευκολία κιόλας, στον Τόμας Βατσλίκ. Η βραδιά στο ΟΑΚΑ με την κακή εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (που ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν στοίχισε) αποτέλεσε το σημείο μηδέν για τον Τσέχο τερματοφύλακα. Είναι αλήθεια πως μέχρι τότε δεν μας είχε… συστηθεί για τα καλά. Ένας τερματοφύλακας που «έλαμψε» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με καριέρα ξεχωριστή σε κορυφαίες ομάδες, με παραστάσεις διαλεκτές.

Για αυτό και υπήρχε η σιγουριά γύρω από την ικανότητα του Τόμας Βατσλίκ. Εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ ήταν ίσως και η αφορμή για τον ίδιο να αλλάξει… τσιπάκι. Ο Βατσλίκ τα έβαλε τότε με τον εαυτό του με τις «απαντήσεις» να έρχονται άμεσα.

Ήταν χαρακτηριστικό πως στο αμέσως επόμενο ματς, αυτό με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη, ο Βατσλίκ έπιασε πέναλτι στο 0-0 πανηγυρίζοντας το έξαλλα και στο τέλος μετά την δύσκολη νίκη με 2-1 αναφέρθηκε από μόνος του στη «ρεβάνς» που ήθελε να πάρει για το ΟΑΚΑ.

Το ΟΑΚΑ που άφησε πίσω του για τα καλά καταγράφοντας από εκείνο το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου και μετά σπουδαίες εμφανίσεις. Για αυτό και το «βραβείο» του MVP του ανήκει, καθώς αυτός πιστώνεται πολλούς από τους βαθμούς που έχει συλλέξει η ομάδα. Ακόμη και στις άσχημες ευρωπαϊκές βραδιές στα ματς με την Αταλάντα, ο Τσέχος έκανε ότι περνούσε από τα χέρια του για να κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό, ειδικά στο ματς του Μπέργκαμο.

Όσο για την Ελλάδα; Στα 17 ματς που ακολούθησαν το ΟΑΚΑ και το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Βατσλίκ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 10 ματς ενώ σχεδόν σε όλα χρειάστηκε να πραγματοποιήσει σπουδαίες επεμβάσεις βοηθώντας τον Ολυμπιακό να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Είτε μιλάμε για το ντέρμπι στην Τούμπα, είτε για το ματς στη Νίκαια με τον Ιωνικό, με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη έως το πιο πρόσφατο, με τον Άρη για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Μπορεί να μην κατάφερε να αποφύγει το γκολ, σε φάση που δεν έχει την παραμικρή ευθύνη, όμως ήταν αυτός που κράτησε το μηδέν σε κρίσιμο σημείο στο πρώτο ημίχρονο με την εντυπωσιακή επέμβαση στο πλασέ του Ιτούρμπε από πολύ κοντά.

Ο Τόμας Βατσλίκ είναι ένα από τα βασικά «όπλα» του Μαρτίνς για τα 9 ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα κυνηγώντας ο Ολυμπιακός την μαθηματική κατάκτηση του, όμως είναι αλήθεια πως θα χρειαστεί και μια συνολικά καλύτερη ανασταλτική λειτουργία. Είναι ένα ζήτημα που σίγουρα απασχολεί τον Μαρτίνς καθώς ειδικά στα τελευταία ματς ο Ολυμπιακός δέχεται πολλές φάσεις.

Είναι κάτι που δουλεύει ο Μαρτίνς με τους παίκτες του και που για να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να βρει τις λύσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αυτή είναι και η βασική προτεραιότητα στο Ρέντη την ώρα που μεσοεπιθετικά, είτε εύκολα είτε δύσκολα ο Ολυμπιακός μπορεί και βρίσκει τις λύσεις.

Το ζητούμενο λοιπόν, με αρχή το ματς στα Γιάννενα είναι, ξέχωρα από το αυτονόητο (το τρίποντο) να έρθει και η καλύτερη λειτουργία της ομάδας στον ανασταλτικό τομέα, οι «βοήθειες» δηλαδή στον Τόμας Βατσλίκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ