Ρεσιτάλ Μπαρτζώκα με σούπερμαν τον «Παπ»

Ρεσιτάλ Μπαρτζώκα με σούπερμαν τον «Παπ»

Ο κόουτς των ερυθρόλευκων χειρίστηκε με μαεστρικό τρόπο τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του, είχε σωστές επιλογές σε ότι αφορά τις πεντάδες του σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Κάουνας κουβαλώντας ένα «πρέπει» στις πλάτες του κόντρα στη Ζαλγκίρις. Και ήταν υποχρεωμένος να νικήσει για δυο λόγους.

Πρώτα απ’ όλα για να πιάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας την Αρμάνι και δεύτερον για να «ξορκίσει» το… φάντασμα της συγκεκριμένης έδρας.

Οι ερυθρόλευκοι τα κατάφεραν και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, εκεί που ηττήθηκαν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ναι, δεν είχε ελπίδες πρόκρισης η ομάδα του Κάουνας, αλλά είναι φορμαρισμένη τον τελευταίο μήνα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων».

Ήταν λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό η νίκη επί της Ζαλγκίρις με 84-73 και οι πειραιώτες πάνε με εξαιρετική ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Είναι άλλωστε δεδομένο πως πάντα ένα παιχνίδι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού είναι ξεχωριστό και για τις δύο ομάδες.

Οι ερυθρόλευκοι «καίγονται» για νίκη ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει ελπίδες για πρόκριση στην οκτάδα, αλλά αυτό δεν κάνει ευκολότερη την αποστολή των παικτών του Μπαρτζώκα.

Για να επιστρέψουμε στην μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας, θα πρέπει να σταθούμε στο ρεσιτάλ που έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τον πάγκο των ερυθρόλευκων.

Ο κόουτς των ερυθρόλευκων χειρίστηκε με μαεστρικό τρόπο τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του, είχε σωστές επιλογές σε ότι αφορά τις πεντάδες του σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και φρόντισε να «κλειδώσει» με καλές άμυνες την επίθεση των Λιθουανών, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η Ζαλγκίρις σκόραρε μόλις 14 πόντους στην τελευταία περίοδο, ενώ ο Ολυμπιακός έβαλε 26 κατακτώντας τη νίκη.

Παρατηρώντας κάποιος την άμυνα των παικτών του Ολυμπιακού στην περιφέρεια, θα διαπιστώσει πως βρήκαν πολλά κλεψίματα ενώ «έδωσαν» ελάχιστα ελεύθερα σουτ στους γηπεδούχους στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Για μιαν ακόμα φορά η άμυνα του Ολυμπιακού στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετική κι αυτή η άμυνα ήταν που έδωσε την μεγάλη νίκη στην ομάδα του λιμανιού.

Οφείλουμε βέβαια ιδιαίτερη αναφορά στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος τα έκανε όλα. Δίχως ίχνος υπεροβλής έκανε όλες τις δουλειές σε άμυνα και επίθεση, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην τεράστια νίκη.

Βοήθησαν βέβαια όλοι όσοι έπαιξαν, με τον Μάρτιν να είναι εκπληκτικός και θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Αμερικανός είναι από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό «άλλος» παίκτης.

Είναι καθοριστικός σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού και είχαμε επισημάνει το πόσο σημαντικός ήταν ο σέντερ των ερυθρόλευκων στη νίκη επί των πράσινων, που οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Μάρτιν έχει ανεβάσει επίπεδο με τις εμφανίσεις του τον Ολυμπιακό και μάλιστα σ’ ένα κομβικό σημείο της Ευρωλίγκας, δικαιώνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον Μπαρτζώκα.

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας τεχνικός κράτησε στην ομάδα τον Αμερικανό όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τον Μάρτιν και έχει κάθε λόγο να χαμογελά βλέποντας την βελτίωση του Αμερικανού σέντερ.

Για τον Σλούκα, ο οποίος ξεπέρασε σε ασίστ τον Διαμαντίδη, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ηγέτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ