Ολυμπιακός: Την ιστορία την γράφουν οι παρέες…

Ολυμπιακός: Την ιστορία την γράφουν οι παρέες…

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός έχει κάνει τους φίλους του να ονειρεύονται.

Όταν υπάρχει διακοπή για παιχνίδια Εθνικών ομάδων, ειλικρινά αυτό που περιμένω είναι να περάσει ο καιρός. Και επειδή αυτές τις περιόδους δεν κινείται φύλλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για την ομάδα μπάσκετ…

Μια ομάδα που έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία και έχει κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να ονειρεύονται ακόμα και τρεμπλ. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά και να δούμε αν τα όνειρά αυτά, μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν την χρονιά με στόχο να προκριθούν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Euroleague και να κατακτήσουν το νταμπλ στην Ελλάδα. Τώρα που μπαίνουν στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν, βρίσκονται μέσα σε όλους τους στόχους.

Σήκωσαν την κούπα στο Ηράκλειο και πανηγύρισαν την επιστροφή στους τίτλους. Μια κατάκτηση πέρα για πέρα σημαντική, αφού ήταν η πρώτη μετά την επιστροφή της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις και φυσικά επειδή έγινε με ανατροπή, κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Στο πρωτάθλημα, η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας θα κριθεί στις αρχές Απριλίου, στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς που δεν θα κρίνει τίτλο, αλλά θα είναι πέρα για πέρα σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας να κερδίσει για τέταρτο στη σειρά παιχνίδι τους «πράσινους». Θυμίζω ότι μετά την ήττα στο ΣΕΦ, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασαν για πλάκα από το ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα. Κέρδισαn τον τελικό του Κυπέλλου και διέσυραν τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Δεν τίθεται θέμα. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και το έχει αποδείξει. Αυτά τα παιχνίδια όμως είναι διαφορετικά και δεν χρειάζεται ανάλυση. Πρέπει οι Πειραιώτες για τους εαυτούς τους και τον κόσμο τους, να συνεχίζουν να κερδίζουν τον Παναθηναϊκό για να αυξήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης και του πρωταθλήματος.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να σπάσει την έδρα στα πλέι οφ, αλλά όπως προανέφερα, υπάρχουν λόγοι που η ομάδα πρέπει να κερδίσει και τον επόμενο αγώνα με τον «αιώνιο αντίπαλο».

Στην Ευρωλίγκα, η ομάδα ήδη έκανε υπέρβαση. Θα μπει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας και όπως εύστοχά έγραψα εδώ στο 10.gr ο Γιώργος Νοικοκύρης, η εκπληκτική εικόνα της ομάδας στο ΣΕΦ, της δίνει το δικαίωμα να σκέφτεται το Βελιγράδι και το φάιναλ φορ.

Ο Ολυμπιακός τα έχει πετύχει όλα αυτά, γιατί είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Πρώτα απ’ όλα, η ομάδα απέκτησε τρεις παίκτες που έκλεισαν τις περσινές τρύπες. Πήρε τον Φαλ και «γέμισε» την ρακέτα, πήρε τον Γουόκαπ και απέκτησε έναν παίκτη σαφώς ανώτερο από τον Τζένκινγκς και φυσικά τον Ντόρσεϊ, που δεν μπορεί καν να μπει στην ζυγαριά με τον Χάρισον.

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Πραγματικά είναι απόλαυση να βλέπει κάποιος τις αντιδράσεις των παικτών που βρίσκονται στον πάγκο, σε κάθε καλάθι. Πανηγυρίζουν όλοι σαν μικρά παιδιά. Και την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Όπως έκαναν στην Κωνσταντινούπολη, όπως έκαναν στο Λονδίνο. Στο Βελιγράδι θα κολλήσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ