Άρης: Γίνεται «ασπίδα» και περιμένει αντίδραση ο Μπούργος

Άρης: Γίνεται «ασπίδα» και περιμένει αντίδραση ο Μπούργος

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει καλύψει απόλυτα τούς παίκτες του στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ και αναμένει να το ανταποδώσουν με νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Μόνος του ο Άρης έχει κάνει δύσκολα τα πράγματα σε οτι αφορά την εξασφάλιση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με την παρουσία του στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Ειδικά στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα απώλεσε τεράστια ευκαιρία να ανέβει μόνος του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έστω και αν τα αποτελέσματα των αγώνων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, δεν ήταν τα επιθυμητά.

Αν, όμως, θέλουμε να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή για την μετέπειτα διαχείριση των τριών πρώτων αγωνιστικών από τον Χέρμαν Μπούργος είναι οτι κάλυψε τους παίκτες του, βγάζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Φυσικά και ο Άργεντινός τεχνικός φέρει και αυτός μερίδιο ευθύνης, ειδικά για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο της πρόσφατης αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Για την απόφαση του να αλλάξει το σύστημα απο 4-2-3-1 σε 5-2-3. Κάτι που αντί να βοηθήσει,. μπέρδεψε τον Άρη στο πρώτο μισό του αγώνα. Δεν φέρει, όμως και όλη την ευθύνη.

Οι περισσότεροι εκ των ποδοσφαιριστών δεν έφτασαν στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς απόδοσης. Είναι σίγουρο οτι και στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις θα ειπωθούν πολλά πράγματα πάνω σ’ αυτό.

Δημόσια, όμως, ο προπονητής του Άρη δεν είπε το παραμικρό για τους ποδοσφαιριστές του. Το αντίθετο, μάλιστα. Μπορεί, φυσικά, να μη το ζήτησε αλλά είναι ανθρώπινο να περιμένει να το ανταποδώσουν με την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο και την απόδοση τους στα υπόλοιπα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με την ΑΕΚ, για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Ακόμα και μετά από αυτό το άσχημο ξεκίνημα στην τελική φάση του πρωταθλήματος, ο Άρης εξακολουθεί να είναι εντός στόχων. Έχασε, όμως την ευκαιρία να πάει με πλεονέκτημα στην εκτός έδρας αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Αγωνιστικό, βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό.

Έδωσε, επίσης, το δικαίωμα στους ανταγωνιστές του να θεωρούν οτι μπορούν να τον αφήσουν εκτός Ευρώπης. Ολα αυτά, βέβαια, μπορούν να αλλάξουν με μια νικη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι στο χέρι του προπονητή και των ποδοσφαιριστών.
ΥΓ. Κρίσιμη η εβδομάδα που διανύουμε και σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, καθώς μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι και το μεταγραφικό BAN. Εκτός αν έχουμε και νέα αναβολή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ