Όλα τα «φώτα» στον Γουόκαπ

Όλα τα «φώτα» στον Γουόκαπ

Η άμυνα των ερυθρόλευκων θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή για να κάνει το 1-0 η ελληνική ομάδα και ο Τόμας Γουόκαπ θα έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός είναι δίχως αμφιβολία το φαβορί για πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η σειρά με τη Μονακό έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Κάθε άλλο μάλιστα και οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από προσεκτικοί, για να πάρουν το εισιτήριο για την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Αυτό όμως είναι σίγουρο πως το έχει φροντίσει ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κρίνοντας από τις δηλώσεις και του ίδιου αλλά και των παικτών του Ολυμπιακού.

Είναι προφανές πως απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια ομάδα που δεν είναι εύκολο να την «διαβάσεις». Είναι μια ομάδα που βασίζεται στο… απρόβλεπτο κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχει καλά στο μυαλό του ο Ολυμπιακός.

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως η άμυνα των ερυθρόλευκων θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή για να κάνει το 1-0 στη σειρά η ελληνική ομάδα.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε στον παράγοντα Γουόκαπ και πόσο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο Αμερικανός γκαρντ στα παιχνίδια με τους Μονεγάσκους.

Ο Μάικλ Τζέιμς είναι η μεγάλη απειλή για το καλάθι των «ερυθρόλευκων» και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να περιορίσει την δράση του Αμερικανού της Μονακό.

Ο Γουόκαπ είναι, κατά κύριο λόγο, αυτός που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην επιχείρηση «εξουδετέρωσης» του Τζέιμς και ο γκαρντ του Ολυμπιακού έχει αποδείξει πως είναι παίκτης «ειδικών αποστολών».

Τόσο στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό όσο και σε άλλα μεγάλα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

Ο 30χρονος γκαρντ της ομάδας του Πειραιά αναμένεται να παίξει λοιπόν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να ξεκινήσει με μια νίκη την σειρά των αγώνων με τους Μονεγάσκους.

Θα πρέπει βεβαίως εδώ να σημειώσουμε πως τους δύο τελευταίους μήνες ο Γουόκαπ έχει βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό και στο σκοράρισμα, βελτιώνοντας τα ποσοστά του στο τρίποντο.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως τα «φώτα» θα πέσουν στον Αμερικανό γκαρντ του Ολυμπιακού σε ότι αφορά την προσπάθεια να «μπλοκαριστεί» ο Τζέιμς και αν ο Γουόκαπ φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή, τότε θα έχει γίνει κι ένα μεγάλο βήμα για να γίνει το 1-0 στο ΣΕΦ.

Η χρονιά έχει εξελιχθεί με ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό και αυτή η σειρά είναι μια πρώτη επιβράβευση για την ομάδα του Πειραιά.

Οι ερυθρόλευκοι όμως έχουν στο μυαλό τους μόνο την πρόκριση στο Final 4 και δεν αρκούνται με την παρουσία τους στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια είναι τεράστια επιτυχία, αλλά τώρα ο Ολυμπιακός κοιτάζει πιο ψηλά. Και μπορεί να φτάσει πιο ψηλά γιατί έχει μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος του Ολυμπιακού θα γεμίσει το ΣΕΦ στηρίζοντας όπως μόνο αυτός ξέρει την ομάδα του. Στήριξη λοιπόν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στην ομάδα του Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ