Η αντίδραση, το «πρέπει» που θέλει να εκπληρώσει ο Ολυμπιακός και η… συνθήκη «Γκάρι Ροντρίγκες»

Η αντίδραση, το «πρέπει» που θέλει να εκπληρώσει ο Ολυμπιακός και η… συνθήκη «Γκάρι Ροντρίγκες»

Ο Ολυμπιακός έδειξε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ότι επιστρέφει στα... βασικά που τον έκαναν κυρίαρχο την τελευταία 3ετία. Και ο Μαρτίνς ετοιμάζει κι άλλα στο Φάληρο.

Back to the basics. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προσέγγιση που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον πρώτο ημιτελικό Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Με ολίγη από ελληνική εμπειρία, συνδυασμένη με τακτική, υπομονή και ταχύτητα στην επίθεση. Ο Σισέ, ο κορυφαίος παίκτης στη σεζόν για τους Ερυθρόλευκους, έμεινε στον πάγκο, με το δίδυμο Μανωλάς-Παπασταθόπουλος να αναλαμβάνει να κάνει τη δουλειά στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ επιλέχθηκε η «καλή» 3άδα (Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά) που έχει παίξει δεκάδες παιχνίδια την τελευταία διετία, έχει δώσει νίκες, έχει χημεία. Και στην επίθεση δύο… κανονικοί εξτρέμ (Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες).

Ο Μαρτίνς «ψήφισε» εμπειρία και… βασικές αρχές του ποδοσφαίρου στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός Δεν νίκησε. Δεν πήρε κάποιο μεγάλο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της Τετάρτης. Αλλά αντέδρασε. Και κυρίως, ηρέμησε. Εβαλε ένα στοπ στην κακή εμφάνιση της Λεωφόρου. Και κυρίως οι ποδοσφαιριστές του άρχισαν να παίζουν με πάθος, συγκέντρωση και… λογική. Και όταν αυτό συμβαίνει, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χάσει από κανέναν στην Ελλάδα.

Πλέον ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ικανοποιήθηκε στην Τούμπα. Κυρίως, διότι θεωρεί ότι θα μπορούσαν οι παίκτες του να κάνουν καλύτερες ενέργειες στις τελικές επιλογές τους. Θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός έχτισε προϋποθέσεις πρόκρισης ακόμη και πιστεύει ότι εάν κάνει ακολουθήσουν οι παίκτες του την ίδια φιλοσοφία, την ίδια τακτική, διατηρήσουν τη συγκέντρωση και το πάθος τους, στο γεμάτο Γεώργιος Καραϊσκάκης ο πρωταθλητής θα νικήσει. Εξάλλου, καταλαβαίνει πως και οι παίκτες έχουν εικόνα της σοβαρότητας της κατάστασης και των «πρέπει» που οφείλει να εκπληρώσει η ομάδα αυτό το διάστημα.

Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι ο παίκτης που αλλάζει την επιθετική εικόνα του Ολυμπιακού αυτό το διάστημα και όποτε είναι καλά, δεν είναι άλλος από τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν για ακόμη μία φορά ο πιο κινητικός και ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Ερυθρόλευκων. Και αυτός που δημιούργησε, τόσο το γκολ του Μασούρα, που ακυρώθηκε, όσο και όλες τις καλές στιγμές των Πειραιωτών.

Το εντυπωσιακότερο όλων; Στις 2 Απριλίου έκανε χειρουργείο για σκωληκοειδίτιδα και έως τις 21/04 αγωνίστηκε σε δύο ντέρμπι, με αντιπάλους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Χωρίς ακόμη να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Και έχοντας ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος με μυϊκούς τραυματισμούς. Και υπάρχει αισιοδοξία πως όσο περισσότερο παίζει, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοσή του… Η συνθήκη «Γκάρι Ροντρίγκες» στην 11άδα του Ολυμπιακού, αλλάζει τα δεδομένα. Και ο… έτοιμος και υγιής Γκάρι Ροντρίγκες, είναι μια ιδανική συνθήκη για τον Μαρτίνς και όσα ετοιμάζει για την Τετάρτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ