Ο άχαστος Παναθηναϊκός, οι αριθμοί που δείχνουν πρόκριση και ο… Κύζας

Ο άχαστος Παναθηναϊκός, οι αριθμοί που δείχνουν πρόκριση και ο… Κύζας

Για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από τη Λαμία θα πρέπει να συμβεί κάτι που δεν έχει συμβεί από τις 19 Φεβρουαρίου. Ή να εμφανιστεί κανένας νέος... Κύζας

Ένας… τελικός πριν τον τελικό για τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τη Λαμία, στον επαναληπτικό του 1-0 της Λεωφόρου που κρίθηκε από το καταπληκτικό πλασέ του Ιωαννίδη.

Ένα πρώτο ματς που αν τελείωνε με ένα σκορ κοντά στο 4-0, 5-0 καμία εντύπωση δεν θα έκανε. Βάσει της απόδοσης και των ευκαιριών του Παναθηναϊκού, θα ήταν και πιο δίκαιο. Να πήγαιναν δηλαδή οι πράσινοι στη Λαμία χωρίς το παραμικρό άγχος για το αν θα βρίσκονται στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου. Όσο και να είναι το φαβορί ο Παναθηναϊκός, αυτό το 1-0 οφείλει να τον στείλει στο ματς με σοβαρότητα, χωρίς rotation, με απόλυτη συγκέντρωση.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από τη Λαμία θα πρέπει να έρθει ο… κόσμος ανάποδα. Να έρθει ένα αποτέλεσμα που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε για περισσότερους από δύο μήνες σε παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι για να αποκλειστούν πρέπει να χάσουν με δύο γκολ διαφορά τουλάχιστον. Κι αν σκοράρουν, θα πρέπει να δεχτούν τρία τέρματα. Σχεδόν απίθανο αν δούμε και τα αποτελέσματά τους και την εικόνα τους στο γήπεδο.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να… χάσει. Κάτι που δεν του έχει συμβεί τους τελευταίους 2,5 μήνες. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν είναι απλά η πιο φορμαρισμένη στην Ελλάδα. Παίζει με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 19 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ και με χαμένο πέναλτι του Καρλίτος στο 60′. Ούτε τότε θα έχανε αν ο Ισπανός ευστοχούσε.

Ακολούθησαν από τότε οχτώ παιχνίδια, στα οποία ο Παναθηναϊκός έχει οχτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες. Και σε αυτά τα ματς έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ, εκ των οποίων μονάχα το ένα σε ροή αγώνα: αυτό από τον Ζίφκοβιτς στη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για τα πλέι οφ. Το άλλο ήταν το πέναλτι της ΑΕΚ στο 1-1 της Λεωφόρου επίσης για τα πλέι οφ. Απ’ αυτές τις πέντε νίκες του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα, οι τρεις ήρθαν σε ντέρμπι: κέρδισε και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, στα περισσότερα μάλιστα απ’ τα παιχνίδια του όχι μόνο δε δέχτηκε γκολ, αλλά ούτε φάση δεν «έφαγε».

Θα δεχτεί δύο γκολ από τη Λαμία χωρίς να σκοράρει και θα αποκλειστεί; Δύσκολο ακούγεται. Ακόμα πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος δεν πρόκειται ποτέ να θεωρήσει τελειωμένο ένα παιχνίδι γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία του. Ούτε πρόκειται να παρατάξει την ομάδα του με στόχο να υπερασπιστεί αυτό το 1-0 που έχει από το πρώτο ματς παίζοντας άμυνα. Δεν του ταιριάζει.

Θα πάει ο Παναθηναϊκός για να κάνει το παιχνίδι του, να κυριαρχήσει, να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, να σκοράρει νωρίς και να τελειώσει την υπόθεση. Θα την είχε τελειώσει αν του είχε δώσει το πέναλτι ο Σιδηρόπουλος στο πρώτο ματς της Λεωφόρου, στο χέρι του Τζανετόπουλου που έβγαζε… μάτι. Ευτυχώς θα παίξει ξένος διαιτητής στη Λαμία, γιατί οι Έλληνες αποδεικνύεται πως δεν γνωρίζουν ούτε τους κανονισμούς! Και μάλιστα Έλληνες που θεωρούνται και… τοπ διαιτητές.

Η Λαμία έχει να διαχειριστεί έναν ημιτελικό σε μια περίοδο που για εκείνη το βασικό είναι να σώσει την κατηγορία. Καλή η… διασκέδαση, αλλά αν δεν πάρει αποτέλεσμα τη Δευτέρα στην Τρίπολη το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Θα το παλέψει όμως γιατί έτσι έχει μάθει να κάνει. Όμως απέναντι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό χρειάζεται ένα θαύμα.

Και κάτι τελευταίο έτσι για να… θυμόμαστε και λίγη ιστορία: η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο κοντά όσο τώρα στη συμμετοχή ενός τελικού Κυπέλλου από το 2014 και έπειτα ήταν τον Απρίλιο του 2017. Και πάλι 27 Απριλίου ήταν, όπως και τώρα στη Λαμία. Ήταν το περιβόητο χειρουργείο του Κύζα, που με το έτσι θέλω πήρε από το χεράκι τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στον τελικό. Τον έκλεψαν ξεδιάντρωπα τον Παναθηναϊκό τότε στην Τούμπα, ας μη δούμε κανένα παρόμοιο σφύριγμα στη Λαμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ