Όλα στον καιρό τους…

Όλα στον καιρό τους…

Η εικόνα του Ολυμπιακού που δεν είναι αυτή που πρέπει, ο αποκλεισμός με τα δικά του λάθη και το «πρέπει» μέχρι την αρχή της επόμενης σεζόν

Με δύο ισοπαλίες σε δύο ισορροπημένα παιχνίδια στη μεγαλύτερους διάρκεια, με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη και στα δύο 90λεπτα αλλά και μεγάλες αποκρούσεις από τον Βατσλίκ (που μαζί με τον Σωκράτη ήταν οι καλύτεροι και χθες) που τον κράτησε στο «κόλπο».

Με την γεύση βεβαίως στο φινάλε να είναι πικρή για έναν αποκλεισμό που ακόμη και με την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε εύκολα να αποφύγει. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για ένα ακόμη ματς την καθοδική πορεία που έχει.

Από την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο Βικελίδης έως και χθες, μετρά μόλις μια νίκη. Ασυνήθιστο αν μη τι άλλο για Ολυμπιακό. Ακόμη και για τον Ολυμπιακό που έχει από τον Δεκέμβριο στα χέρια του τον βασικό του στόχο, το πρωτάθλημα και που 6 αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν είναι στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Σαφέστατα η προβληματική εικόνα που βγάζει η ομάδα και σε συγκεκριμένες θέσεις και συνολικά ως λειτουργία το τελευταίο διάστημα είναι κάτι που οφείλει να αλλάξει. Και ρεαλιστικά βλέποντας τα δεδομένα δύσκολα αλλάζει τώρα στο φινάλε.

Ο Μαρτίνς, που χθες λογικά ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας, οφείλει να βρει τις λύσεις για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει το αυτονόητο σε αυτά τα ματς που απομένουν έως το τέλος της χρονιάς. Να τελειώσει γρήγορα και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να έχει όσο καλύτερη εικόνα γίνεται η ομάδα σε αυτά τα ματς.

Γιατί αν εξαιρέσουμε το ματς με τον ΠΑΣ την ερχόμενη Κυριακή που παρεμπιπτόντως είναι και το πιο δύσκολο και καθοριστικό για τη συνέχεια, ακολουθούν μόνο ντέρμπι. Δύο με τον ΠΑΟΚ, ένα με τον Άρη στο Βικελίδης, ένα με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Αυτό που προέχει τώρα στον Ολυμπιακό είναι να τελειώσει σωστά την δουλειά στο πρωτάθλημα, να πάρει το τρίτο συνεχόμενο και 47ο της ιστορίας του, να το γιορτάσει όπως του αξίζει γιατί είναι μεγάλη επιτυχία ειδικά κάτω από την συνθήκες που δημιουργεί ένα νέο σερί πρωταθλημάτων (για να μην χάνουμε το μέτρο παρασυρόμενοι από μια αποτυχία σε στόχο δευτερευούσης σημασίας) και μετά να χαράξει την πορεία της δημιουργίας μιας νέας ομάδας που θα συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε χρειάζεται αλλαγές και πετυχημένες επιλογές σε κομβικές θέσεις, χρειάζεται αναπροσαρμογή του πλάνου που πέτυχε έως τώρα αλλά φέτος δεν έφερε συνολικά την εικόνα που θέλουν όλοι στον σύλλογο, άσχετα αν η διαφορά της ομάδας από τους υπόλοιπους είναι μεγάλη όπως αποτυπώνεται στο πρωτάθλημα και όχι σε δύο ισοπαλίες στο Κύπελλο.

Υ.Γ. Μπορεί στο Καραϊσκάκη τα πράγματα να μην εξελίχθηκαν καλά όμως για την ερυθρόλευκη οικογένεια η συνέχεια της χθεσινής βραδιάς ήταν πολύ καλύτερη. Και για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό καθώς η Λίβερπουλ με το 2-0 ουσιαστικά «καθάρισε>» την Βιγιαρεάλ και έτσι οι πρωταθλητές θα πάνε στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και για τον μπασκετικό Ολυμπιακό που με «καρυδάτη» εμφάνιση στο πριγκιπάτο νίκησαν και τη Μονακό και τα «κοράκια» που έκαναν όργια για να τον σταματήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ