Ολυμπιακός: Και τον Μάη θα είναι ωραία…

Ολυμπιακός: Και τον Μάη θα είναι ωραία…

Μια βραδιά με δύο… τελικούς σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και μια ευκαιρία για να θυμηθούμε το σύνθημα με το οποίο μεγαλώσαμε…

Δύο μεγάλοι στόχοι στα δύο κορυφαία αθλήματα. Δύο ομάδες, ένας σύλλογος. Και μια ημερομηνία που μπορεί να κυκλωθεί στο ημερολόγιο και να την θυμούνται όλοι ως την μέρα που ο Ολυμπιακός γιόρτασε διπλά. Τετάρτη 4 Μαίου και δύο μεγάλοι αγώνες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Στην Τούμπα και το Σ.Ε.Φ.

Για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό βεβαίως υπάρχει η σημαντική υποσημείωση πως για να προκύψει η… Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να έχει προηγηθεί το «τρίποντο» με τον ΠΑΣ Γιάννενα αύριο το απόγευμα στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός που για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, θέλει το 2 στα 2 με Γιάννενα και ΠΑΟΚ.

Με το +11 που έχει αυτή την στιγμή, που στην ουσία είναι +12 αφού και στην ισοβαθμία τον έχει τον ΠΑΟΚ, να του δίνει την δυνατότητα να «καθαρίσει» άμεσα τον τίτλο και έτσι να μπορέσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου και 47ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Και μια εβδομάδα μετά τον πικρό αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου να «σφραγίσει» την καθολική επικράτηση του στο πρωτάθλημα με την εύκολη κατάκτηση του.

Και έτσι, και τον Μάη θα είναι ωραία με την κούπα για παρέα, για να θυμηθούμε έτσι και το σύνθημα με το οποίο μεγαλώσαμε σε αυτό το κρεσέντο τίτλων του Ολυμπιακού, από το 1997 έως τώρα με τα 21 πρωταθλήματα στα τελευταία 25 χρόνια που προσεχώς θα γίνουν 22 σε 26 χρόνια αν δεν γίνει κάτι ανεπανάληπτο.

Μια Τετάρτη που θα είναι άκρως «ερυθρόλευκη» καθώς αμέσως μετά από το ματς στην Τούμπα η «καρδιά» του Ολυμπιακού θα χτυπά στο ΣΕΦ και την τελική αναμέτρηση με την Μονακό για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Με τον Ολυμπιακό να χάνει στις λεπτομέρειες το 3-1 στο Μονακό και να ξέρει πως τον περιμένει μια πολύ μεγάλη «μάχη» απέναντι στους Αμερικανούς των Μονεγάσκων που παίζουν χωρίς την παραμικρή πίεση σε αντίθεση με τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Μια «μάχη» σε ένα ΣΕΦ που θα πρέπει να… νικήσει μόνο του τους Μονεγάσκους.

Ώστε το σύνθημα να συνεχιστεί και στο μπάσκετ για το «Μάη που θα είναι ωραία με την κούπα και στο Βελιγράδι για παρέα»! Γιατί αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να ξεπεράσει το εμπόδιο της πιο φορμαρισμένης ομάδας της Ευρωλίγκας (γιατί πιστεύετε πως η Ρεάλ έκατσε και έχασε από την Μπάγερν αποφεύγοντας τους Μονεγάσκους) θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξει εντός έδρας σε Φάιναλ Φορ. Γιατί η «Stark Arena» του Βελιγραδίου θα γίνει το… ΣΕΦ του Βελιγραδίου όπως φαντάζομαι πολύ εύκολα μπορείτε να καταλάβετε. Μέχρι τότε όμως προέχει η μάχη της Τετάρτης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ