Τόμας Βατσλίκ 2023 στον Ολυμπιακό – Επεκτάθηκε το συμβόλαιο του Τσέχου γκολκίπερ

Τόμας Βατσλίκ 2023 στον Ολυμπιακό – Επεκτάθηκε το συμβόλαιο του Τσέχου γκολκίπερ

To10.gr αποκαλύπτει τον όρο του 70% στο συμβόλαιο του Τόμας Βατσλίκ. Συνεχίζει για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο. Ολο το ρεπορτάζ...

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αποχωρίστηκε τον Ζοσέ Σα, αναζητούσε έναν τερματοφύλακα – σημείο αναφοράς για την επόμενη ημέρα, τα επόμενα χρόνια. Και αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση ενός εμβληματικού παίκτη. Ο Τόμας Βατσλίκ, μόλις μία εβδομάδα αφότου συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα του περσινού Euro 2020, υπέγραψε συμβόλαιο στους Ερυθρόλευκους. Επιλέγοντας Πειραιά αντί των άλλων προτάσεων που είχε στα χέρια του.

Στο σήμερα, ο Τσέχος γκολκίπερ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τους διώκτες του. Αλλά και σε μια πολύ σημαντική σταθερά για την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Βατσλίκ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για σπουδαίο τερματοφύλακα. Και στα δύο πρόσφατα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ήταν κομβικός, κάνοντας δύσκολες επεμβάσεις και κρατώντας τον Ολυμπιακό σε σημαντικές στιγμές των αγώνων.

Συνολικά, η φετινή απόδοση του 33χρονου πορτιέρο, έχει δικαιώσει απόλυτα τον Ολυμπιακό για την επιλογή του. Δεν θα είναι υπερβολή εάν αναφέρουμε ότι αποτελεί πιθανότατα την πλέον επιτυχημένη μεταγραφή των πρωταθλητών στη χρονιά που διανύουμε, από τη στιγμή που ο Αγκιμπού Καμαρά δεν συνέχισε στον φρενήρη ρυθμό του πρώτου μισού της χρονιάς.

Με λίγα λόγια, η παραμονή του Βατσλίκ για ακόμη έναν χρόνο, θεωρείτο δεδομένη εδώ και καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, πλέον είναι και… επίσημη. Καθώς  ο βασικός τερματοφύλακας των Ερυθρόλευκων και της Εθνικής Τσεχίας, θα παραμείνει στον Πειραιά τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρουν πως το καλοκαίρι ο Βατσλίκ είχε υπογράψει συμβόλαιο 1 χρόνου με τον Ολυμπιακό. Με αυτόματη οψιόν ανανέωσης για ακόμη μία σεζόν, εάν συμπλήρωνε έναν απαραίτητο αριθμό συμμετοχών. Συγκεκριμένα, ο Βατσλίκ είχε δεχθεί να μπει αυτός ο όρος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 70%!

Ο αρχηγός της Εθνικής Τσεχίας ήταν σίγουρος για τον εαυτό του και δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπογράψει τον συγκεκριμένο όρο. Και πλέον μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Όπως, βεβαίως και ο Ολυμπιακός, καθώς το καλοκαίρι απέκτησε έναν τερματοφύλακα κορυφαίου επιπέδου. Και θα τον έχει στο ρόστερ του για ακόμη έναν χρόνο, μετά την αυτόματη επέκταση του συμβολαίου του, έως το καλοκαίρι του 2023.

Ο Βατσλίκ, με την παρουσία του στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ έφτασε τις 41 επίσημες συμμετοχές στα συνολικά 50 παιχνίδια που έχουν δώσει έως τώρα οι Ερυθρόλευκοι σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά ο Ολυμπιακός θα κλείσει τη χρονιά με 56 αγώνες σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Κάτι που σημαίνει πως ακόμη κι αν ο Τσέχος δεν αγωνιστεί ξανά έως το τέλος της χρονιάς, έχει ξεπεράσει το όριο του 70% (σ.σ. 73%) και το συμβόλαιό του έχει ανανεωθεί και τυπικά.

Βεβαίως, αυτό που έχει σημασία να αναφερθεί είναι ότι σε καμία στιγμή της σεζόν δεν τέθηκε θέμα μη συνέχισης της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Βατσλίκ. Ο 33χρονος πορτιέρε, πέρα από σταθερός και κομβικός για την ομάδα του, αποτελεί και μια σπουδαία προσωπικότητα. Ένα πρόσωπο γεμάτο θετική ενέργεια και με θετική επιρροή στα αποδυτήρια των Πειραιωτών. Και για αυτό τον λόγο ήταν σαφές ότι θα συνέχιζε στον Πειραιά. Όπου και ο ίδιος με την οικογένειά του θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται. Και μετά το 2023…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ