Τα «λιοντάρια» του Πειραιά

Τα «λιοντάρια» του Πειραιά

Ήταν μια μεγάλη βραδιά που άξιζε να τη ζήσει ο Ολυμπιακός, γιατί πολύ απλά είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πανάξια στο Final 4 του Βελιγραδίου μετά την τεράστια νίκη επί της Μονακό στο Game 5. Το τελικό 94-88 φανερώνει πως στο «ηφαίστειο» του ΣΕΦ δόθηκε μια μάχη επικών διαστάσεων, με τα «λιοντάρια» του Πειραιά να προκρίνονται πανάξια.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η καλύτερη ομάδα πήρε το εισιτήριο για τη σερβική πρωτεύουσα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Γιατί αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός δεν ήταν εύκολο. Οι συνθήκες δεν τον ευνόησαν αλλά η «αρμάδα» του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν «λύγισε».

Ούτε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφιο αριθμό πόντων. Γιατί όταν η μπάλα… έκαιγε, έκαναν το μεγάλο «μπαμ», ο ΜακΚίσικ και ο Γουόκαπ. Οι δύο Αμερικανοί γκαρντ σήκωσαν τον Ολυμπιακό στις «πλάτες» τους και η δική τους ηγετική προσπάθεια παρέσυρε και την υπόλοιπη ομάδα.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει τους Μονεγάσκους στο τρίτο δεκάλεπτο και το παιχνίδι πήγε πόντο – πόντο, η πρόκριση έγειρε στην πλευρά των «ερυθρόλευκων».

Ήταν μια μεγάλη βραδιά που άξιζε να τη ζήσει ο Ολυμπιακός, γιατί πολύ απλά είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το απέδειξε καθ’ όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου, το έδειξε και στα μεγάλα παιχνίδια με τη Μονακό.

Ήταν μεγάλες οι «μάχες» με την ομάδα του Πριγκιπάτου αλλά ο Ολυμπιακός άξιζε να είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν στο Βελιγράδι για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Έδειξε χαρακτήρα ο Ολυμπιακός και οι χαρακτήρες μετρούν πολύ σε τέτοιου είδους αγώνες. Ίσως περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Και ο Σακίλ ΜακΚίσικ που δεν είχε βοηθήσει τον Ολυμπιακό στα δύο παιχνίδια στο Μονακό, ήταν αυτός που έμελλε να κάνει την διαφορά.

Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που πέτυχε ο Αμερικανός και ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να αισθάνεται κάτι παραπάνω από δικαιωμένος για τον τρόπο με τον οποίο στήριξε και τον ΜακΚίσικ αλλά και τον Ντόρσεϊ.

Γιατί και ο δεύτερος βοήθησε σημαντικά για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Για τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν λόγια. Αυτό δεν ήταν ΣΕΦ, αυτό ήταν «ηφαίστειο» που λύγισε τη Μονακό.

Και τώρα στο Βελιγράδι όλα γίνονται, με την Εφές να είναι ο αντίπαλος στον ημιτελικό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει και αυτό το ξέρουν όλοι.

Και για να μην ξεχνάμε, θα παίξει και εντός έδρας. Πολύ εντός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ