Καβαλ- Άρης για την Ευρώπη

Καβαλ- Άρης για την Ευρώπη

Μετά το σπουδαίο διπλό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Χερμάν Μπούργος έγινε ξανά το φαβορί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης έβγαλε αντίδραση και πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα που τον κάνει και πάλι φαβορί σε ότι αφορά την μάχη για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Δεν ήταν απλά μια νίκη αυτή που πέτυχε στην Τούμπα η ομάδα του Χερμάν Μπούργος. Ο Άρης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του, ο προπονητής του και η διοίκηση τα άκουσαν και δικαίως για την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ντέρμπι, λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα παιχνίδι αποδείξεων. Απέναντι σε μια ομάδα που προερχόταν και αυτή από το δικό της αποτυχημένο σερί και είχε να αντιμετωπίσει την δική της πίεση. Και αυτό την έκανε πολύ πιο επικίνδυνη, καθώς περιθώρια για χαλάρωση δεν υπήρχαν.

Σ΄ αυτή τη δύσκολη θέση, λοιπόν, ο Άρης έβγαλε αντίδραση, έδειξε χαρακτήρα και πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Το τι σημασία έχει είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς, αν αναλογιστεί τι θα γινόταν στην αντίθετη περίπτωση.

Οι παίκτες του έδειξαν ότι έχουν προσωπικότητα, ο προπονητής του αυτή τη φορά «διάβασε» σωστά το παιχνίδι, επιλέγοντας σύστημα 4-2-3-1 και αφήνοντας το 4-4-2.

Ο Μπούργος – και ο Τερζής- είχαν μελετήσει καλά τον αντίπαλο. Τα αδύνατα σημεία του, τα οποία και «χτύπησε» ο Άρης, που ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ και εμπόδισε την ανάπτυξη του. Η πίεση ξεκινούσε από τους Καμαρά, Μανσίνι, Ιτούρμπε και Μπερτόλιο, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν στα χαφ οι Ντουκουρέ και Ματίγια που νίκησαν κατά κράτος τους μέσους του ΠΑΟΚ.

Ο Καμαρά έδειξε, επίσης, πόσο σημαντική ήταν η απουσία του από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το λάθος κοντρόλ που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, στη φάση που έβγαινε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, ήταν απαράδεκτο για ένα παίκτη της κλάσης του, όμως, στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης φάνηκε η ποιότητα του.

Όχι μόνο στην εξαιρετική ενέργεια του στη φάση του γκολ, αλλά και στη γενικότερη παρουσία του, Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν δυο και τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Άρης ήταν πολύ καλός και από τακτικής άποψης στην Τούμπα. Οι παίκτες του ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή και δεν κινδύνεψε η εστία του, με εξαίρεση τη διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Άρης πλέον κρατάει στα «χέρια» τους την τύχη του σε ότι αφορά την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Δεν φαίνεται, μάλιστα διατεθειμένος να το αφήσει να του ξεφύγει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ