Δεν είναι για γενική επισκευή. Είναι για «πέταμα»…

Δεν είναι για γενική επισκευή. Είναι για «πέταμα»…

Αυτό που έπαθε η Ενωση χτες το βράδυ είναι ό,τι ακριβώς της άξιζε με βάση της αγωνιστική εικόνα της όλη τη χρονιά.

Λέξεις για να περιγράψουν το ναυάγιο τη ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν υπάρχουν. Αλλωστε οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι οπαδοί της ΑΕΚ για να περιγράψουν τα συναισθήματα τους και να αποδώσουν την οργή τους δεν χωρούν σε ένα καθωσπρέπει δημοσιογραφικό κείμενο. Εδώ δεν χωρούν κομψές διατυπώσεις.

Αυτό που έπαθε η Ενωση χτες το βράδυ είναι ό,τι ακριβώς της άξιζε με βάση της αγωνιστική εικόνα της όλη τη χρονιά.

Ακόμα χειρότερα αξίζουν σε όσους μέσα στον οργανισμό της αποσιωπούσαν τις ευθύνες για κάθε αποτυχία και πανηγύριζαν κάθε φορά που υπήρχε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Σε κάθε τέτοιο μιλούσαν για την αντεπίθεση της ΑΕΚ που τάχα βρήκε τα πατήματα της και από εδώ και πέρα θα… Κολοκύθια με τη ρίγανη.

Την όποια επιτυχία διαδεχόντουσαν τρανταχτές επιτυχίες αλλά ο οργανισμός παρέμενε αδρανής περιμένοντα ένα σκόρπιο αποτέλεσμα για να τα κουκουλώσει. Μια ομάδα από την οποία έλλειπαν οι παίκτες που θα αναλάμβαναν την ευθύνη. Παίκτες που πέρα από την αγωνιστική τους αξία θα είχαν και προσωπικότητα για να σταθούν στο γήπεδο και να εμπνεύσουν τους συμπαίκτες τους. Τίποτα.

Μια ομάδα που στα πλέι οφ νίκησε μόνο τον ΠΑΣ ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει το ματς της χρονιάς και το έχασε μέσα στα χέρια της. Μέχρι το 78ο λεπτό το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Ενωσης και μέσα σε δεκαπέντε λεπτά… έσβησαν τα φώτα και η ΑΕΚ έχασε το ματς και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο τρόπος ήταν οδυνηρός αλλά η ΑΕΚ πήρε αυτό που τη άξιζε.

Πονάει περισσότερο με τον τρόπο που έγινε αλλά ίσως έτσι βοηθήσει ώστε να ακολουθήσει ένα γενικό ταρακούνημα. Μια ομάδα που για δεκαπέντε λεπτά στο τέλος εξαφανίστηκες από το γήπεδο πλην του τερματοφύλακα Στάνκοβιτς που πάλευε να την κρατήσει όρθια. Κατάρρευση άνευ προηγουμένου.

Ο Μπούργος έριξε στο ματς τον Ματέο Γκαρσία και ο Αρης ξέφυγε από το καναβάτσο και ξάπλωσε την ΑΕΚ με νοκ-άουτ. Για τον Αρη είναι μεγάλη επιτυχία. Μακάρι να την αξιοποιήσει ώστε να κάνει κάτι αξιόλογο και στην Ευρώπη.

Δεν είναι ομάδα για να μένει έξω από τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Μακάρι να λυθούν τα προβλήματά του και υπό τις υποδείξεις του Μπούργος να έρθουν στην ομάδα καλοί και αποδοτικοί παίκτες.

Οσο για την ΑΕΚ δεν φτάνει μόνο να θέλεις (που κι αυτό αμφίβολο είναι) πρέπει και να ξέρεις. Στην ΑΕΚ έχουν μαζευτεί πολλοί που δεν ξέρουν.

Κι αυτός που τους φώναξε και τους εμπιστεύτηκε χωρίς να τους αλλάζει έχει την κύρια ευθύνη. Κι επειδή τα χρόνια έχουν περάσει τίθεται το ερώτημα (από τους οπαδούς της ΑΕΚ) μήπως πια δεν ξέρει ούτε αυτός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ