Άρης – ΑΕΚ 3-2: Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Ο-Σ Άρης και επική ανατροπή Ευρώπης

Άρης – ΑΕΚ 3-2: Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Ο-Σ Άρης και επική ανατροπή Ευρώπης

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ του Γκαρσία, αλλά ένας ΜΥΘΙΚΟΣ Άρης γύρισε το ματς στα τελευταία 15 λεπτά χάρη σε γκολ των Πάλμα, Μανσίνι και Ματέο Γκαρσία και με το 3-2 είναι αυτός που παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa Conference League.

Ένα απίστευτο παιχνίδι έγινε στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον Άρη να επιστρέφει από την «κόλαση στον Παράδεισο», να παίρνει τη νίκη (3-2) με μια επική ανατροπή και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Europa Conference League. Τίποτα δεν μαρτυρούσε, πάντως, μέχρι το 78΄, ότι η αναμέτρηση θα είχε αυτή την εξέλιξη. Η ΑΕΚ είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα με δυο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 53΄και στο 58΄ και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.

Ο Άρης, όμως, δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Οι αλλαγές που έκανε «βγήκαν» στον απόλυτο βαθμό στον Χερμάν Μπούργος, με τους Πάλμα (78΄) και Ματέο Γκαρσία (93΄) να σκοράρουν, ενώ στο ενδιάμεσο ο Μανσίνι είχε ισοφαρίσει στο 85΄. Ο Άρης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Ευρώπη και οι παίκτες με τους οπαδούς του έστησαν τρελό πανηγύρι στο Κλεάνθης Βικελίδης, την ίδια ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ αποχωρούσαν αμίλητοι, χωρίς, να μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε.

Χωρίς εκπλήξεις οι ενδεκάδες

Αναμενόμενες ήταν οι επιλογές των δυο προπονητών για το κρίσιμο παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Χερμάν Μπούργος δεν άλλαξε την επιτυχημένη «συνταγή» της Τούμπας και παράταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης, ενώ διατήρησε τον Μπερτόλιο σε ρόλο επιτελικού χαφ. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, επέλεξε σύστημα 4-3-3, με τον Μάναταλο στο βασικό σχήμα, ως τρίτο χαφ, μαζί με τους Σιμάνσκι και Κριχόβιακ. Ο Γκαρσία ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας αριστερά τον Τσούμπερ και δεξιά τον Άμραμπατ.

Ξεκίνημα χωρίς φάσεις

Οι παίκτες των δύο ομάδων ξεκίνησαν δυνατά, σε μια προσπάθεια να πάρουν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αμφότερες πίεζαν ψηλά, για να δυσκολέψουν την επιθετική ανάπτυξη του αντιπάλου. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μη σημειωθούν φάσεις στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη κυρίως από τα δεξιά με τον Άμραμπατ, ενώ ο Άρης με ατομικές ενέργειες του Ιτούρμπε.

Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ στο Κλεάνθης Βικελίδης στο 22΄, όταν μετά από γύρισμα του Ρότα από αριστερά, ο Γκαρσία μόνος από το ύψος του πέναλτι σούταρε στην κίνηση, όμως, έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Τσούμπερ να απειλήσει, όμως, το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά ήταν άστοχο. Στο 28΄ η πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τον Άρη, όταν ο Μανσίνι μπήκε από δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε τη μπάλα.

Λάθη και νευρικότητα

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης επηρέασε τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων, που δεν είχαν «καθαρό» μυαλό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και από τις δυο πλευρές. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τόσο ο Οφρυδόπουλος, όσο και ο Μπούργος έκαναν συνεχώς παρατηρήσεις στους παίκτες τους, ζητώντας τους να ηρεμήσουν.

Δοκάρι του Ιτούρμπε

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης, όμως, είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μανσίνι και γύρισμα από δεξιά, ο Ιτούρμπε σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στανκοβιτς και στη συνέχεια την απομάκρυναν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

Δυο γκολ ο Γκαρσία

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αλλαγές από τις δυο ομάδες. Στο 50΄ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπερτόλιο από τον Μίτογλου. Στο 53΄ μετά από γέμισμα του Χατσισαφί από δεξιά, ο Γκαρσία έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και στο 58΄σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Μετά από σέντρα του Τσούμπερ από δεξιά, ο Γκαρσία με διπλή προσπάθεια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο βοηθός υπέδειξε τον Τσούπερ στην αρχή της φάσης σε θέση οφσάιντ, όμως, μετά από την εξέταση της φάσης από το VAR το γκολ μέτρησε.

Πήρε πίσω το πέναλτι του Άρη το VAR

Ο Μπούργος πέρασε στο παιχνίδι τους Γκαρσία, Σάκιτς και Πάλμα και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Στο 64΄ μετά από σουτ του τελευταίου, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Χατζισαφί και ο διαιτητής Μάντεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Άρη. Στη συνέχεια, όμως, εξέτασε τη φάση στο VAR και πήρε πίσω την απόφαση του.

Γκολάρα από Πάλμα

Ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 78΄. Με μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια ο Πάλμα απέφυγε τρεις αμυντικούς της ΑΕΚ και με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Στάνκοβιτς. Ο Οφρυδόπουλος βλέποντας ότι ο Άρης έχει ανεβάσει την απόδοση του, έβγαλε από το παιχνίδι τον Μάνταλο, πέρασε τον Μοχαμάντι αριστερό μπακ και ο Χατσισαφί έγινε τρίτο χαφ.

Ισοφάριση με Μανσίνι

Ο Άρης πήρε ψυχολογία και έκλεισε την ΑΕΚ στη μεγάλη περιοχή της. Ο Στάνκοβιτς γλίτωσε την ομάδα του στο 82΄, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα και στο 84΄, σε κεφαλιά του Φαμπιάνο. Δεν τα κατάφερε, όμως, στο 85΄, όταν μετά από κόρνερ του Ματίγια, η κεφαλιά του Φαμπιάνο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μετά από κεφαλιά πάσα του Μπράμπετς, ο Μανσίνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το Κλεάνθης Βικελίδης πήρε «φωτιά».

Ανατροπή στο 93′ με Γκαρσία

Ο Άρης ήταν ασταμάτητος και φάνηκε ότι δεν του αρκούσε ο βαθμός της ισοπαλίας, ενώ η ΑΕΚ φάνηκε να τα έχει χαμένα. Κατάφερε, μάλιστα, να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Με εκπληκτικό τακουνάκι ο Καμαρά, βρήκε τον Γκάμα, αυτός πάσαρε στον Γκαρσία που σούταρε δυνατά, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς και στην επαναφορά ο Αργεντινός την έστειλε στα δίχτυα. Ο Άρης κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, πετυχαίνοντας τον μίνιμουμ αποδεκτό στόχο, αυτόν της εξόδου στην Ευρώπη.

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν (62′ Σάκιτς), Ματίγια, Ντουκουρέ, Μανσίνι (87′ Γκάμα), Ιτούρμπε (62′ Πάλμα), Μπερτόλιο (62′ Γκαρσία), Καμαρά (90+4′ Δεληζήσης)

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (87′ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (82′ Μοχαμάντι), Γκαρσία (87′ Αραούχο), Τσούμπερ (90+2′ Ανσαριφάρντ), Άμπραμπαντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ