Διάολε, αυτή την φορά δεν το σήκωσε ο καλύτερος!

Διάολε, αυτή την φορά δεν το σήκωσε ο καλύτερος!

Οι «κόκκινοι» πάτησαν την βασίλισσα, της έκανα τη ζωή δύσκολη στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού αλλά σκόνταψαν πάνω στον Κουρτουά.

Ε, λοιπόν όχι. Αυτό το τρόπαιο δεν το πήρε ο καλύτερος. Σε καμιά περίπτωση. Το πήρε η Ρεάλ χωρίς να είναι καλύτερη ομάδα από τη Λίβερπουλ που και πάλι το έχασε. Οι «κόκκινοι» πάτησαν την βασίλισσα, της έκανα τη ζωή δύσκολη στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού αλλά σκόνταψαν πάνω στον Κουρτουά.

Ο Βέλγος τερματοφύλακάς ήταν όλα τα λεφτά για την συνολικά καλύτερη ομάδα στον κόσμο που να και κατά πολύ κατώτερη της καλύτερης ομάδας φέτος στον κόσμο της πήρε το τρόπαιο. Φαντασιακή βρασιά για τον ΤιμπόΚουρτουά που… κατάπινε τους επιθετικούς της Λίβερπουλ και τους έκανε να βλέπουν το τέρμα σαν δακτυλήθρα.

Λιγότερο επώδυνο θα ήταν για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να το έχανε από μια καλύτερη Ρεάλ. Όταν όμως έχεις δημιουργήσει καταστάσεις πνιγμού στον αντίπαλό σου και στο τέλος περνάς πρώτος για να πάρεις μετάλλιο στην απονομή, πονάει περισσότερο.

Τα έχει αυτά το παλιάθλημα. Και η Παρί και η Τσέλσι και η Σίτι καλύτερες ομάδες ήταν από την φετινή Ρεάλ αλλά ο Μαρτσέλο ήταν που το σήκωσε στον Ουρανό των Παρισίων. Η μεταφυσική ουδέποτε ήταν του γούστου μου και τα περί βαριάς φανέλας δεν τα συμμερίζομαι. Ο Κουρτουάδικαιούται να το πάρει σπίτι του.

Η Λίβερπουλ παίζοντας συνδυαστικό ποδόσφαιρο έβρισκε τρόπους να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή του Κουρτουά αλλά κάπου εκεί έσβηναν τα φώτα. Όλα τα δοκίμασε ο Κλοπ πριν καταφύγει στην τοποθέτησήτον Φαν Ντάικ ως σέντερ φορ. Κι όλα έπιαναν αλλά η μπάλα δεν περνούσε την γραμμή.

Τόσο παθητικό παιχνίδι αμφιβάλλω αν έχει κάνει ποτέ η Ρεάλ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοι πίσω από τη σέντρα και ο ηρωικός ΛούκαΜόντριτς να βρίσκεται πότε δεξιός μπακ, πότε αριστερός και άλλοτε στόπερ για να διώχνει την μπάλα.

Το γήπεδο ήταν κατηφορικό αλλά αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τον Κάρλο Ανσελότι. Την μια φάση περίμενε ο Ιταλός προπονητή και η μια φάση ήρθε. Ο Βαλβέρδε έκανε το άστοχο σουτ και ο Βινίσιους πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για να της αλλάξει πορεία και να την στείλει στα δίχτυα του Αλισον.

Η δουλειά είχε γίνει και η Ρεάλ έφτασε στο δέκατο τέταρτο. Ο,τι και να λέμε είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Η Λίβερπουλ που ήταν φέτος η καλύτερη αρκέστηκε να ακούει τις διαβεβαιώσεις των οπαδών της ότι δεν θα την εγκαταλείψουν ποτέ. Κάτι είναι και αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ