Παναθηναϊκός : Να κάνει τη δουλειά του…

Παναθηναϊκός : Να κάνει τη δουλειά του…

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει στο γήπεδο συγκεντρωμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο, αποφασισμένος να δείξει πως θέλει πολύ το ματς.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Αρμάνι στο Μιλάνο στο φινάλε της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα με τα σενάρια να «στριφογυρίζουν» πάνω από τα κεφάλια του Τσάβι Πασκουάλ και των παικτών του.

Οι πράσινοι αν κερδίσουν στο Μιλάνο μπορούν να τερματίσουν από 3οι έως 5οι, αν χάσουν μπορεί να τερματίσουν έως και 6οι και να παίξουν με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα αν χάσουν στο Μιλάνο από την Αρμάνι, η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει εντός έδρας την Μπάμπεργκ και η Ζάλγκιρις επιβληθεί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Σε αυτή την περίπτωση οι Μαδριλένοι θα πάνε στο 19-11 και θα είναι τέταρτοι, οι πράσινοι στο 18-12, το ίδιο και οι Λιθουανοί που όμως είχαν κερδίσει με 6 πόντους στο Κάουνας και είχαν χάσει στην παράταση στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους θα υπερτερεί σε αυτή την ισοβαθμία και θα μας οδηγήσει σε ελληνικό «εμφύλιο».

Πέρα από οποιοδήποτε σενάριο όμως ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να μπει στο γήπεδο και να κερδίσει. Να επιβεβαιώσει πως είναι σε ανοδική πορεία, να «ακονίσει» το μυαλό και το χαρακτήρα του παίζοντας απέναντι σε μια «περίεργη» ομάδα και να βγει νικητής με το δικό του τρόπο.

Οι Μιλανέζοι πράγματι είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ομάδας, καθώς διαθέτει τρεις περιφερειακούς που σκοράρουν (Θίοντορ, Τζέρελς, Γκάουντλοκ), οι οποίοι μάλιστα σχεδόν πάντοτε παίζουν μαζί!

Την ίδια στιγμή όμως η παρουσία του Μίτσοβ δίνει λύσεις στην δημιουργία τροφοδοτώντας τους Γκουντάϊτις και Ταρζέφσκι. Δυο ψηλούς που εξελίσσονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της σεζόν και έχουν δείξει τεράστια βελτίωση.

Κυρίως όμως είναι μια ομάδα που έχει απογοητευτεί από την πορεία της για μια ακόμα χρονιά στην Ευρωλίγκα και στην τελευταίας της εφετινή παρουσία θέλει να σταματήσει τις υποχρεώσεις της «αποζημιώνοντας» τους φίλους της με μια νίκη.

Κι ο Παναθηναϊκός; Θα πρέπει να μπει στο γήπεδο συγκεντρωμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο, αποφασισμένος να δείξει πως θέλει πολύ το ματς. Ούτε δοκιμές με όλο τον πάγκο από τον Πασκουάλ, ούτε «τρέλες» από τον Tζέιμς, ούτε ολιγωρίες από τον Σίνγκλετον στην άμυνα, ούτε ο Καλάθης να βάζει στοιχήματα με τον εαυτό του για να βάλει τρίποντο.

Προσήλωση στο πλάνο, τρέξιμο στην άμυνα, «σκάψιμο» του παρκέ με πίεση στη μπάλα, γερά μπλοκ άουτ στα ριμπάουντ και αποφυγή λαθών είναι η συνταγή για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φύγει νικητής από την Ιταλία.

Για να κερδίσει και να μην έχει κανέναν ανάγκη.

Ας το δει και ως ένα «πείραμα» για το πόσο μπορεί να αντέξει σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να κερδίσει για να καθορίζει αυτός τη μοίρα του.

Εξάλλου στα πλέι οφ κανείς δεν χαρίζει τίποτε. Κάθε χαμένη μπάλα είναι μια μικρή ήττα, κάθε κερδισμένη κατοχή είναι ένα εκατοστό πιο κοντά στο Φαϊναλ φορ. Και ο Παναθηναϊκός λείπει πολλά χρόνια από το ραντεβού των «καλύτερων»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ