Ο Χουάνκαρ, ο Λοντίγκιν, οι επόμενες κινήσεις και τα… θέλω του Παναθηναϊκού

Ο Χουάνκαρ, ο Λοντίγκιν, οι επόμενες κινήσεις και τα… θέλω του Παναθηναϊκού

Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα στον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού μετά τις πρώτες θετικές κινήσεις.

Ο Λοντίγκιν υπέγραψε, δίνοντας στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να στηρίζεται σε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Αν με ρωτάτε, ο Ρώσος μπορεί να πάρει τη θέση του Μπρινιόλι. Είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, που στον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε… restart στην καριέρα του. Και από τα 50 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» 20 φορές. Δεν είναι και λίγο αν λάβουμε υπόψη μας το βεληνεκές της ομάδας που αγωνιζόταν.

Μαζί με τον Περέα, τον Πίρσμαν, τον Εραμούσπε, τον Σάλιακα ήταν οι καλύτεροι ενός συνόλου που επί δύο χρόνια έκανε πράγματα και θαύματα. Κερδίζοντας τον σεβασμό όλης της φίλαθλης Ελλάδας. Τον Λοντίγκιν έτσι κι αλλιώς τον γνωρίζαμε. Όπως και την αξία του.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τον σχεδιασμό του και μετά την απόκτηση του Ρώσου τερματοφύλακα είναι έτοιμος να τελειώσει θετικά το θέμα του Χουάνκαρ. Ημουν από εκείνους που έλεγα πως οι «πράσινοι» επιβάλλεται να διατηρήσουν στο ρόστερ του έναν από τους καλύτερους και πιο κομβικούς παίκτες της περσινής σεζόν.

Ο Χουάνκαρ ήταν ο καλύτερος αριστερός μπακ στο πρωτάθλημα, ταίριαξε απόλυτα με τον Αϊτόρ και με αυτό που είχε στο μυαλό του ο προπονητής. Αν δούμε, μάλιστα, πόσο πολύ… παιδεύονται οι υπόλοιπες ομάδες προκειμένου να βρουν αξιόπιστους ακραίους μπακ, θα διαπιστώσουμε γιατί το να έβγαινε στην αγορά για αντί – Χουάνκαρ ο Παναθηναϊκός θα του έκανε μεγάλη ζημιά.

Ο Ισπανός έδειξε πως ήθελε να μείνει, ο Παναθηναϊκός του είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει πως ήθελε πολύ να τον κρατήσει και το happy end είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ. Αυτή θα είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες «μεταγραφές» του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι.

Τι έχει η συνέχεια; Έχει μπει σε προτεραιότητα ο δημιουργικός χαφ, τη στιγμή που είναι ανοιχτό το θέμα του Γκατσίνοβιτς αλλά και αυτό του Βιγιαφάνιες. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπλάνκο ψηλά, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Και δεν θα μπορούσε να είναι μόνο αυτός, όταν η περίπτωσή του παρουσιάζει τόσες δυσκολίες.

Υπάρχει μια λίστα με ποδοσφαιριστές, αλλά ο Γιοβάνοβιτς θέλει να είναι 100% σίγουρος για τις επιλογές του. Μην ξεχνάμε πως στο – υπαρκτό – ενδεχόμενο να μην έχει ούτε Γκατσίνοβιτς, ούτε Βιγιαφάνιες, θα αλλάξει τα 2/3 της μεσαίας του γραμμής σε σχέση με πέρσι σε αυτό το 4-3-3 που επιλέγει: μονάχα ο Ρούμπεν θα είναι βέβαιος, συν οι Αλεξανδρόπουλος – Κουρμπέλης, που ούτε βασικούς τους λες, ούτε αναπληρωματικούς. Κάτι… ενδιάμεσο.

Γι’ αυτό και ο Γιοβάνοβιτς θέλει να είναι βέβαιος πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση σε αυτή τη θέση. Όπως και σε εκείνη του επιθετικού, που για να βγει ο Παναθηναϊκός πιο ζεστά στην αγορά θα πρέπει πρώτα να ξέρει τι θα συμβεί με Μακέντα και Καρλίτος.

Όπως θα πρέπει να μάθει/αποφασίσει τι θα συμβεί με Διούδη, Πούγγουρα, Σάρλια, Σάντσες. Είναι ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να τελειώσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ