Το 4-1 που πρέπει να μπει στην άκρη και το 1-0… μισό πρωτάθλημα

Το 4-1 που πρέπει να μπει στην άκρη και το 1-0… μισό πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει», ο ΠΑΟ το «τίποτα να χάσει» και ο τελικός Νο1 δίνει… μισό πρωτάθλημα. Αν ο Ολυμπιακός παίξει το μπάσκετ του…

Αν δεν μιλάγαμε για το απόλυτο ντέρμπι της χώρας; Τα πράγματα θα ήταν ξεκάθαρα και η αγωνία για τον τελικό νικητή μικρότερη. Από την μια ο Ολυμπιακός, πιο έτοιμος από ποτέ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μια ομάδα με ρόλους, με πρωταγωνιστές με αρχή και τέλος. Μια ομάδα που έχει ήδη «τρυπήσει το ταβάνι» της και τώρα καλείται να κάνει πράξη το «πρέπει».

Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα γιατί απλά είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στη χώρα, μακράν της δεύτερης.

Όπου δεύτερη ο ΠΑΟ. Η φανέλα του και μόνο αρκεί για να κάνει ντέρμπι την υπόθεση τίτλος. Δεν υπάρχει ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟ που να μην ξεκινάει από την βάση του ντέρμπι. Τι γίνεται στην πορεία είναι άλλο θέμα.

Αν δεν μιλάγαμε για το απόλυτο ντέρμπι της χώρας; Θα υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες για την έκπληξη. Όπου έκπληξη βάλτε πρωτάθλημα για τον ΠΑΟ. Ουδεμία σύγκριση έχουν οι δύο ομάδες ακόμη και μετά τις αλλαγές στους πράσινους.

Ο ΠΑΟ που «έφτυσε αίμα» με την Λάρισα. Δεν έχασε απλά ένα ματς από χαλάρωση. Έχασε δύο και στα δύο από τα τρία στο ΟΑΚΑ δεν ήταν και τόσο πολύ καλύτερος. Ο ΠΑΟ που σαφέστατα διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του.

Έχει όμως μπροστά του μια πρόκληση χωρίς το «πρέπει». Χωρίς την πίεση.

Ποιος θα τον κατηγορήσει αν χάσει το πρωτάθλημα; Ακόμη και «σβηστά» με 3-0 να χάσει, ποιος θα πει κάτι σε μια ομάδα που έτσι και αλλιώς την έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της «τελειώσει» με ημερομηνία λήξης και στόχο τη νέα σεζόν να παρουσιαστεί κατά πολύ καλύτερος και ανταγωνιστικός σε όλες τις διοργανώσεις;

Πόσο πίεση έχει σήμερα ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Νέντοβις ξέροντας πως πάει στο ΣΕΦ ως το απόλυτο αουτσάιντερ για να παίξει απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που για ένα σουτ δεν ήταν στον τελικό της Ευρωλίγκας;

Στην άλλη πλευρά, στον Ολυμπιακό, υπάρχει το «πρέπει». Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα γιατί πολύ απλά το δικαιούται!

Πρέπει να πάρει τον τίτλο γιατί πολύ απλά είναι κατά πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο του που έως τώρα τον έχει στο 4-1 και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Μετά το μπλακ άουτ που έφερε την ήττα στο ΣΕΦ (που αποδείχτηκε ευεργετική τελικά) στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στο πρώτο φετινό αντάμωμα των «αιωνίων» ο Ολυμπιακός όπου τον βρει τον ΠΑΟ τον ταπεινώνει. Με διαφορές επιπέδου… Προμηθέα (για να θυμηθούμε τους ημιτελικούς), σε Ευρωλίγκα (2-0), πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο ΣΕΦ, στο ΟΑΚΑ (και τις δύο φορές φέτος) και στην Κρήτη.

Αυτό το 4-1 βεβαίως θα πρέπει να μείνει στην άκρη εν όψει των τελικών, με αρχή τον πρώτο που σε λίγες ώρες στο ΣΕΦ.

Ο τελικός Νο1 που τον λες και… μισό πρωτάθλημα ειδικά με τις φετινές συνθήκες που επικρατούν στις δύο ομάδες. Με την διαφορά που έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟ, το 1-0 θα φέρει για τον Ολυμπιακό το… μισό πρωτάθλημα στον Πειραιά και ας χρειάζεται ακόμη δύο νίκες.

Για να συμβεί όμως το 1-0 θα χρειαστεί απόλυτη συγκέντρωση από τους ερυθρόλευκους. Η πίεση για το αποτέλεσμα είναι λογική και αναγκαία όταν παίζεις στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει απλά να παίξει το μπάσκετ του και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Και ο κόσμος που θα γεμίσει το ΣΕΦ να ξέρει πως πάει για «μάχη» και όχι για… σύντριβές, διασυρμούς, 35αρες και διάφορα άλλα που ακούγονται και γράφονται στον θαυμαστό κόσμο των σόσιαλ.

Πρώτα έρχεται η νίκη και μετά ο θρίαμβος. Και σε αυτές τις περιπτώσεις μετράει το αποτέλεσμα, το 1-0, ο τίτλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ