Μπορεί ο Παναθηναϊκός να εμπλέκεται σε σενάρια για παίκτες τύπου Σλιμανί;

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να εμπλέκεται σε σενάρια για παίκτες τύπου Σλιμανί;

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σιγά σιγά σε μια μεταγραφική κουβέντα από την οποία είχε βγει για χρόνια.

Ούτε που θα το συζητούσαμε πριν από λίγα χρόνια. Για την ακρίβεια; Ούτε καν πέρσι δεν θα μπορούσαμε να μπούμε σε τέτοιου είδους σκέψεις. Το βάζουν το… φυτίλι οι Πορτογάλοι και συγκεκριμένα η «O Jogo», που γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο πως ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει δικό του τον Ισλάμ Σλιμανί. Ένα φορ με σπουδαία καριέρα, που έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης: την Premier League.

Ανεξάρτητα από το αν ο Παναθηναϊκός πράγματι θα επιχειρήσει να πάρει ή όχι τον Αλγερινό επιθετικό, αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι πως οι «πράσινοι» γίνονται και πάλι μέρος μιας μεταγραφικής κουβέντας που είχαμε ξεχάσει.

Μια κουβέντα που συμπεριλαμβάνει μέσα κάποιο μεγάλο όνομα της ευρωπαϊκής αγοράς, με παραστάσεις, εμπειρίες και συμμετοχές σε μεγάλους συλλόγους. Τώρα είναι ο Σλιμανί, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος που ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να προσεγγίσει και να τον φέρει στην Ελλάδα για να ενισχυθεί.

Όχι τυχαία οι ατζέντηδες πια προτείνουν στον Παναθηναϊκό και παίκτες που έχουν υψηλό κασέ, αλλά και ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμβόλαια με άλλες ομάδες. Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού είναι τέτοιες που «ψήνουν» την αγορά πως είναι ικανός να κάνει υπερβάσεις. Και να διεκδικήσει παίκτες από το πάνω ράφι, πληρώνοντας για εκείνους.

Ξεκίνησε όλο αυτό από τον περασμένο Αύγουστο, με την απόκτηση του Παλάσιος. Ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια αποζημίωσε σύλλογο για να «σπάσει» συμβόλαιο και να κάνει δικό του έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε πολύ. Έκανε κι άλλες κινήσεις. Δέχτηκε υψηλή ρήτρα στον Βιτάλ, έβαλε ρήτρα στον Λούντκβιστ, πλήρωσε μεγάλα συμβόλαια, έφερε τον Γκατσίνοβιτς τον Γενάρη, έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία σε κοτζάμ Bundesliga.

Δεν είναι λίγο. Βάζεις το όνομά σου σε επίπεδα που δείχνουν στους γύρω – γύρω ότι αρχίζεις και πάλι να… μετράς σαν μέγεθος. Και όχι να μετράς τα ευρώ για να δεις αν σου βγαίνουν.

Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πως ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη μεταγραφική αγορά και το όνομα του εμπλέκεται σε σενάρια για σπουδαίους παίκτες, που μπορεί να κοστίσουν και λίγο παραπάνω. Τα υπόλοιπα, για το ποιος τελικά θα έρθει ή όχι, είναι θέματα του προπονητή. Εκείνος στο τέλος της ημέρας θα είναι ο άνθρωπος που θα αποφασίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ