Η διπλή επιτυχία του Μπαρτζώκα αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του Ολυμπιακού

Η διπλή επιτυχία του Μπαρτζώκα αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του Ολυμπιακού

Πέτυχε (ξανά) στα δύσκολα στη δεύτερη θητεία του ξεκινώντας από το… μηδέν. Η παραμονή του αποτελεί εγγύηση για υγεία, θέαμα και κούπες

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν η συνεργασία Μπαρτζώκα-Αγγελόπουλων έφερε τον Ολυμπιακό ξανά εκεί που ανήκει. Όταν η φετινή σεζόν θα μείνει ως μια από τις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία του συλλόγου. Με ένα από τα πιο εύκολα νταμπλ της ιστορίας του και μια πορεία εντυπωσιακή στην Ευρωλίγκα όπου… τρύπησε το ταβάνι και έχασε την συμμετοχή του στον τελικό για ένα σουτ στη λήξη του ημιτελικού.

Ο Ολυμπιακός δείχνει (και είναι) πιο έτοιμος από ποτέ για να μπορέσει να κυριαρχήσει απόλυτα στην Ελλάδα και να παραμείνει στην ελίτ της Ευρώπης διεκδικώντας ευρω-κούπες. Η μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού στην εποχή του #mexritelous πέρασε μέσα από την καθοριστική απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων να φέρουν πίσω στο «σπίτι» του τον προπονητή που πρέπει να υπήρξε και ο πιο αδικημένος που πέρασε στα τελευταία χρόνια από τον πάγκο των Πειραιωτών.

Αυτή η απόφαση 2,5 χρόνια πριν οδήγησε τον Ολυμπιακό στην επιβλητική του επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.

Και η χθεσινή, αναμενόμενη, ανακοίνωση για την επέκταση της συνεργασίας για τρία ακόμη χρόνια αποτελεί (ξέχωρα από την επιβράβευση) εγγύηση για την επιτυχία της νέας σεζόν. Για έναν Ολυμπιακό που θα συνεχίσει να βγάζει υγεία, να προσφέρει θέαμα και βεβαίως να σηκώνει κούπες. Γιατί αυτός είναι πάντα ο στόχος του Ολυμπιακού σε όποιο άθλημα και αν μιλάμε.

Μια επιτυχία που ήρθε φέτος για τον Ολυμπιακό στηριζόμενος στην σκληρή δουλειά του Μπαρτζώκα και την υπομονή όλων στο μεγάλο λιμάνι, από τους αδελφούς Αγγελόπουλους έως τον τελευταίο οπαδό που στήριξε το #mexritelous έως εκεί που δεν πήγαινε άλλο.

Μια επιτυχημένη σεζόν που ήρθε μέσα από δυσκολίες, αποτυχίες και ζόρια για έναν Ολυμπιακό που είχε την υπομονή και ήξερε πως θα γελάσει τελευταίος. Γιατί όπως φαντάζομαι πως εύκολα καταλαβαίνετε η απόφαση του Ολυμπιακού να πάει παντελονάτα και Πειραιώτικα μέχρι τέλους «ισοπέδωσε» τους απέναντι, και όχι τον ίδιο όπως νόμιζαν τότε αυτοί που πανηγύριζαν.

Μια επιτυχημένη σεζόν για τον Ολυμπιακό που στηρίζεται πάνω στην σπουδαία δουλειά που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν. Γιατί ο Ολυμπιακός που πήρε από τον Κεμζούρα ήταν ουσιαστικά διαλυμένος. Χωρίς αρχή και τέλος. Ο Μπαρτζώκας μεθοδικά έκτισε την νέα ομάδα και φέτος πήρε όλα όσα άξιζε.

Μια δεύτερη θητεία για τον Μπαρτζώκα που ήταν μακράν πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη του όταν τότε διαδέχθηκε τον Ντούντα με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης και πρωταθλητή Ελλάδας. Τότε που είχε μια έτοιμη ομάδα να διαχειριστεί, έχοντας βεβαίως από την άλλη και το μεγάλο βάρος της διαδοχής του τεράστιου Ίβκοβιτς.

Με τον Μπαρτζώκα όμως να πετύχει το έργο του με το repeat στην Ευρωλίγκα στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε ασύλληπτο μπάσκετ. Αυτό που πέτυχε φέτος όμως ξεπερνάει την πρώτη του θητεία και ας μην είχε Ευρω-κούπα για ένα σουτ του Μίσιτς.

Ίσως να έπρεπε να… μείνει και κάτι για τη νέα σεζόν για τον Ολυμπιακό που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει και πάλι με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο του, μια ομάδα έτοιμη από όλες τις απόψεις και 2-3 αλλαγές όπως και ο ίδιος ο κόουτς έχει πει.

Κυρίως όμως μια ομάδα που είναι χτισμένη σε γερές βάσεις, που βγάζει υγεία από τον πρώτο έως τον τελευταίο, που γουστάρει ο κόσμος και την έχει αγκαλιάσει και που ξέρει πως είναι ικανή για τα πάντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ