Άρης: Το «κόσκινο» στις μεταγραφές, ο κορμός και η ανάγκη για φορ

Άρης: Το «κόσκινο» στις μεταγραφές, ο κορμός και η ανάγκη για φορ

Οι άνθρωποι του Άρη περνούν από «φιλτράρισμα» τις κινήσεις ενίσχυσης, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού την πιθανότητα λάθους, έχοντας, σε αντίθεση με το ξεκίνημα της περσινής περιόδου ήδη λύσεις στις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας, με εξαίρεση αυτή του επιθετικού κορυφής και ενός χαφ.

Μάχη με τον «χρόνο» δείχνει να δίνει ο Άρης, προκειμένου να ολοκληρώσει ακόμα 3-4 μεταγραφές, μέχρι και την αναχώρηση (28/6) της αποστολής για την Αυστρία, όπου και θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν ανακοινώσει επίσημα μέχρι στιγμής τον Μάρβιν Πίρσμαν, ενώ συμβόλαιο έχει υπογράψει και ο Πάπε Ντιόπ, που αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη, μετά το ταξίδι του στη Γαλλία, προκειμένου να τακτοποιήσει προσωπικές του υποθέσεις. Ακόμα, πολύ κοντά είναι και ο Ράφαελ Καμάτσο, καθώς απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του από την Σπόρτινκ Λισαβόνας.

Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία στον κόσμο, που αδημονεί για την ολοκλήρωση και άλλων μεταγραφών. Ανησυχία που πηγάζει όχι από το όνομα της αντιπάλου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Εuropa Conference League, καθώς η Γκόμελ δεν φαίνεται να είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά κυρίως από το ότι ο Άρης δεν προχώρησε τα προηγούμενα χρόνια στον θεσμό, απέναντι σε αντίπαλους στα μέτρα της.

Αν οι κιτρινόμαυροι δεν είχα αποκλειστεί από την Αστάνα ή την Κόλος Κοβαλίβκα, θα ήταν πολύ μικρότερη η ανησυχία. Είναι λογικό και ανθρώπινο. Αν κάτι, πάντως, έγινε, ξεκάθαρο τα τελευταία χρόνια, είναι ότι η διοίκηση και συγκεκριμένα ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν παίρνει αποφάσεις υπό την πίεση της κοινής γνώμης.

Οι κιτρινόμαυροι περνούν από «κόσκινο» τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, θέλοντας να ελαχιστοποιήσουν, στο μέτρο του δυνατού, την πιθανότητα μιας λάθος επιλογής. Έχοντας, σε αντίθεση με το ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, έναν ικανοποιητικό «κορμό» και παίκτες πρώτης γραμμής στις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας.

Εξαίρεση, αποτελεί ο φορ κορυφής, που πρέπει, οπωσδήποτε να αποκτηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πλαισιώσει τον Καμαρά. Ακόμα και αν αυτός που θα αποκτηθεί δεν είναι ο πρώτος, αυτός που υπολογίζεται για την βασική ενδεκάδα.

Θα πρέπει ο παίκτης αυτός να ταξιδέψει μαζί με την αποστολή στην Αυστρία και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν ρίξει εκεί το βάρος τους οι άνθρωποι του Άρη. Από κοντά και η περίπτωση ενός χαφ, καθώς δεν έχουμε, ακόμα, εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ντιόπ. Για τον οποίο είναι θετικό το γεγονός ότι αποκτήθηκε νωρίς και θα ακολουθήσει την προετοιμασία.

Θα πρέπει αν σημειωθεί, επίσης, ότι θα μείνει χώρος στο ρόστερ και για κάποιους παίκτες που θα αποκτηθούν αργότερα. Όπως για παράδειγμα, μετά τις τελικές αποφάσεις του Σιμεόνε, για το ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και το ποιοι θα παραμείνουν. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι μέσα στις επόμενες μέρες – ή ακόμα και ώρες- θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις στα μεταγραφικά. Πάντα με γνώμονα το ότι ο Άρης δεν θα κάνει μεταγραφές απλά για «να κάνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ