Το να είναι καλός ο Λεονάρντο Κούτρης, δεν είναι έκπληξη – Μόνο ο Χολέμπας έχει καλύτερους αριθμούς!

Το να είναι καλός ο Λεονάρντο Κούτρης, δεν είναι έκπληξη – Μόνο ο Χολέμπας έχει καλύτερους αριθμούς!

Ο Λεονάρντο Κούτρης ξεχώρισε στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Ριντ. Αλλά αυτό είναι... κανονικότητα για ένα παιδί που έφτασε έως την Εθνική Ελλάδος.

Η χρονιά μόλις ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό. Και είναι λογικό όλοι να κάνουν τις προβλέψεις τους ή να εντυπωσιάζονται/απογοητεύονται από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, ακόμη σε φιλικά παιχνίδια. Ακόμη και στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς. Και αυτό συνέβη με την αναμέτρηση των Πειραιωτών κόντρα στη Ριντ. Οπου ένα από τα κεντρικά πρόσωπα ήταν ο Λεονάρντο Κούτρης.

Ο 26χρονος Ελληνας αριστερός μπακ, μετά από έναν μεγάλο τραυματισμό, αλλά και έναν… ημι-ατυχή δανεισμό στη Φορτούνα Ντίσελντορφ (σ.σ. σημερινή αντίπαλο των Πειραιωτών), επιλέχθηκε να κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Η επιλογή του από τον Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να έγινε στη λογική «να τον δούμε και θα αποφασίσουμε». Ο Ολυμπιακός ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο Κούτρης. Και τι μπορεί να προσφέρει. Ποιες είναι οι αδυναμίες του, τα δυνατά του σημεία, τα ξέρει όλα. Οπότε η παρουσία του στην προετοιμασία δεν αποτελεί κάποια έκπληξη, ειδικά από τη στιγμή που ο Κίτσος αρρώστησε και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει, αλλά και με τον Ρέαμπτσιουκ να επιστρέφει στις 22/06 για προπονήσεις.

Δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα, είτε ότι θα μείνει ο Κούτρης είτε ότι θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Αυτό που δεν είναι έκπληξη, είναι το να βλέπουμε τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να κάνει καλά παιχνίδια, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Η ποιότητά του ειδικά στο μπροστινό κομμάτι του γηπέδου είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Μαρτίνς με την άμυνά του είχε «θέματα» και για αυτόν τον λόγο στην «έκρηξη» του Τσιμίκα επί της ουσίας έβγαλε από το rotation τον «Λέο».

Για να γίνει σαφές πόσο καλή είναι η επιθετική παρουσία του Κούτρη στον Ολυμπιακό, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μοναδικός παίκτης που έχει καλύτερους αριθμούς είναι ο Χοσέ Χολέμπας. Συγκεκριμένα, ο Κούτρης στα 65 παιχνίδια που έχει δώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει «γράψει» 1 γκολ και 12 ασίστ.

* Ο Χοσέ Χολέμπας, που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της θέσης τα τελευταία 12 χρόνια, είχε 172 ματς, 10 γκολ και 26 ασίστ.
* Ο Αρτούρ Μασουακού, σε 74 αγώνες είχε 2 γκολ και 7 ασίστ.
* Ο Κώστας Τσιμίκας σε 86 αναμετρήσεις είχε 12 ασίστ, χωρίς γκολ.
* Ο Αλμπέρτο ντε Λα Μπέγια, που έμεινε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2016-17, είχε συνολικά 31 συμμετοχές, 2 γκολ και 6 ασίστ.
* Ενώ ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έχει προλάβει σε 1,5 χρόνια να φορέσει 74 φορές τη φανέλα των Πειραιωτών, έχει πετύχει δύο γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ.

Και κάτι τελευταίο. Αλλά όχι μικρής σημασίας. Σχεδόν σε όλο το μισό της πρώτης του χρονιάς στον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο Κούτρης έπαιζε με κατεστραμμένο τον ώμο του. Το χειρουργείο που έκανε στις 25 Απριλίου 2018 διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες και απέδειξε ότι το χέρι του επί της ουσίας… κρεμόταν στον κορμό του. Κι όμως, ο ίδιος ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη σεζόν. Και επέστρεψε στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς, κέρδισε τη θέση του Τσιμίκα και η εικόνα του να κλαίει μετά τη μεγαλειώδη επικράτηση και πρόκριση επί της Μίλαν, είναι από εκείνες που έχουν χαρακτηρίσει την εποχή Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

Ναι, ο Κούτρης έχει κάνει κακές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό. Τα παιχνίδι της Τούμπας, τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν μία από αυτές. Όπως όλοι οι παίκτες. Αλλά δεν μπορεί να αποτελεί επ ουδενί έκπληξη το να είναι καλός τώρα που επέστρεψε. Καμία έκπληξη για ένα παιδί που με τις εμφανίσεις του στον Πειραιά, έφτασε να γίνει βασικός στην καλύτερη ομάδα, αλλά και να κερδίσει θέση στην Εθνική Ελλάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ