Φίλιπ Ζινκερνάγκελ: Ξεπέρασε τον… Μέσι, έχει 124 γκολ/ασίστ και είναι ο εκλεκτός του Μαρτίνς (Vids)

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ: Ξεπέρασε τον… Μέσι, έχει 124 γκολ/ασίστ και είναι ο εκλεκτός του Μαρτίνς (Vids)

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει και τη μεταγραφή του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ και to10.gr παρουσιάζει τον 27χρονο Δανό εξτρέμ που έρχεται για να κάνει τη διαφορά στο λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία βδομάδα είναι ασταμάτητος, καθώς ολοκληρώνει τη μια μεταγραφή μετά την άλλη. Μετά τη σπουδαία συμφωνία με τον Σίμε Βρσάλικο, όπως διαβάσατε πρώτα από to10.gr και τα «τελειωμένα» deal με τον Γκονζάλο Άβιλα και τον Ντένις Αλίγιαγκιτς, οι ερυθρόλευκοι προχωράνε σε ακόμη μια μεγάλη κίνηση για τη θέση των εξτρέμ.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, ο οποίος θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή των πρωταθλητών Ελλάδας. Το όνομα του έπαιζε δυνατά εδώ και αρκετές μέρες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, όπως έχετε διαβάσει μέσα από to10.gr, όμως πλέον υπάρχει οριστική συμφωνία τόσο με την πλευρά του παίκτη, αλλά και με τη Γουότφορντ.

Ο Ζινκερνάγκελ μάλιστα αναμένεται σήμερα στην Αθήνα στις 18:30 το απόγευμα, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα έχει διάρκεια για τρία χρόνια. Σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του 27χρονου έχει παίξει και ο ατζέντης του, που δεν είναι άλλος από τον Πίνι Ζάχαβι, τον πασίγνωστο Ισραηλινό που είναι και μάνατζερ και του Πέδρο Μαρτίνς.

Από εκεί και πέρα, ο Δανός εξτρέμ αποτελεί μια προσθήκη που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα από τη μεσοεπιθετική γραμμή και μπροστά, κάτι που αποδεικνύει και η εντυπωσιακή σεζόν που κατέγραψε φέτος με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ, με την οποία ανέβηκε στην Premier League, όντας ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές.

To10.gr παρουσιάζει τον Σκανδιναβό μεσοεπιθετικό, που είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν και στη δημιουργία, σκοράρει με ιδιαίτερη άνεση και θα «λύσει» τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον ήθελε εδώ και αρκετό καιρό.

Η «εκτόξευση» στην Μπόντο Γκλιμτ

Ο Ζινκερνάγκελ έχει ύψος 1.75 και είναι δεξιοπόδαρος. Του αρέσει να αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά κατά κύριο λόγο, όμως έχει παίξει σε δεκάδες παιχνίδια και στα αριστερά, αλλά και σαν 10αρι πίσω από τον επιθετικό.

Αρέσκεται να πηγαίνει στο ένας με έναν, ενώ έχει πολύ υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να βρει εύκολα δίχτυα, όμως είναι καλύτερος δημιουργός από σκόρερ, κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί της καριέρας του, όπου μετράει 305 ματς με 59 γκολ και 65 ασίστ!

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Δανία και τους νέους της Κοπεγχάγης, όμως έφυγε σε μικρή ηλικία για να αγωνιστεί στην Κ19 της Νόρντζελαντ. Από μικρός ξεχώριζε για την ικανότητα και την άνεση του πάνω στη γραμμή, αλλά και στο ένας με έναν. Το 2013-14 μεταγράφηκε στη Χόγκε, όπου έπαιξε για πρώτη φορά με την κανονική ομάδα, ενώ έναν χρόνο αργότερα πουλήθηκε με 150.000 στη Χέλσινγκορ. Εκεί είχε πολύ καλούς αριθμούς και έπαιξε συνολικά 31 ματς σκοράροντας 5 φορές και μοιράζοντας 6 ασίστ.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του τον έστειλαν με μεταγραφή 200.000 ευρώ στη Σοντερίσκε, όπου έμεινε για δυο χρόνια έχοντας 48 ματς, 5 γκολ και 5 ασίστ. Το 2018 έγινε η μεγάλη κίνηση στην καριέρα του, καθώς η Μπόντο Γκλιμτ κατέθεσε πρόταση 400.000 ευρώ και τον απέκτησε. Αυτή είναι και η ομάδα που «εκτοξεύτηκε» και έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη, αναγκάζοντας τελικά τη Γουότφορντ τον Ιανουάριο του 2021 να δώσει 2.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ο Ζινκερνάγκελ στη Μπόντο έπαιξε συνολικά 89 παιχνίδια και είχε 35 γκολ και 36 ασίστ, σε δυο αξέχαστες χρονιές για τον ίδιο, αφού το 2020 κατέκτησε τον τίτλο στη Νορβηγία.

Η άνοδος με τη Γουότφορντ και η φανταστική σεζόν στη Φόρεστ

Από τη Σκανδιναβία ο Ζινκερνάγκελ μετακόμισε στην Αγγλία και την Γουότφορντ που τότε αγωνιζόταν στην Championship. Στο πρώτο μισό του 2021 ο Δανός εξτρέμ έπαιξε σε 20 ματς στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας και είχε 1 γκολ και 5 ασίστ, όντας σημαντικός παράγοντας στην άνοδο της ομάδας στην Premier League.

Το καλοκαίρι όμως η Γουότφορντ αποφάσισε να μην τον κρατήσει και να τον παραχωρήσει δανεικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να είναι η ομάδα που κινήθηκε να τον αποκτήσει άμεσα. Και εντέλει τα κατάφερε, αφού συμφώνησε για τον δανεισμό του για έναν χρόνο.

Σε αυτό τον χρόνο που ο Ζινκερνάγκελ έμεινε στη Νότιγχαμ έγραψε ιστορία, αφού ο Στιβ Κούπερ τον πίστεψε, στα χέρια του έγινε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και οδήγησε μαζί με τους συμπαίκτες του την ομάδα στην Premier League. Συνολικά ο  Δανός είχε 50 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και είχε 7 γκολ και 10 ασίστ.

Ο λόγος όμως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς τον ήθελαν είναι γιατί είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και να δημιουργήσει ιδανικά για τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στη Νότιγχαμ, όπου είχε παίξει σε πέντε (!) διαφορετικές θέσεις. Τις περισσότερες ως 10αρι (25 ματς), αριστερό εξτρέμ (9 ματς), δεξί εξτρέμ (6 ματς), δεύτερος επιθετικός (3 ματς) μέχρι και σέντερ φορ (4 ματς).

Όταν ξεπέρασε τον… Μέσι

Τέλος όσον αφορά το πόσο σπουδαίος δημιουργός είναι ο 27χρονος ποδοσφαιριστής το κατάλαβε όλος ο πλανήτης τη σεζόν 2019/20. Τότε ήταν ο πρώτος παίκτης του κόσμου σε ασίστ με 24 (σε 28 ματς) παίζοντας στη Μπόντο Γκλιμτ.

Πίσω του στον τομέα τον ασίστ, σε όλα τα πρωταθλήματα, ήταν παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι με 22 σε 33 ματς και ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν με 21 σε 33. Οι απίστευτες εμφανίσεις του με την Μπόντο εκείνη τη σεζόν την οδήγησαν και στην κατάκτηση του νορβηγικού πρωταθλήματος, με τον Ζινκερνάγκελ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής…

Φυσικά, αυτή ήταν και η χρονιά που η Γουότφορντ τον έκανε δικό της μέχρι και το 2026, δίνοντας «μάχη» με πολλές ομάδες της Ευρώπης για τον Δανό εξτρέμ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ