ΑΕΚ: Δυναμικό ξεκίνημα, απαιτείται και ανάλογη συνέχεια

ΑΕΚ: Δυναμικό ξεκίνημα, απαιτείται και ανάλογη συνέχεια

Μετά τον Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ τελείωσε και την υπόθεση του Γιόνσον κάνοντας το δύο στα δύο στους βασικούς της στόχους για τη μεσαία γραμμή. Οι επόμενες κινήσεις πρέπει να είναι ανάλογου επιπέδου για να υπάρξει πραγματική αναβάθμιση του ρόστερ.

Μπορεί να άργησε να πάρει μπρος στα μεταγραφικά η ΑΕΚ (αν και δουλειά γινόταν όλο αυτό το διάστημα), το ξεκίνημά της όμως ήταν δυνατό και αρκετά ενθαρρυντικό για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Μετά από την σπουδαία κίνηση με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς η Ένωση έκανε τελικά δικό της και τον Γενς Γιόνσον κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο τους δύο βασικούς της στόχους για τη μεσαία γραμμή.

Δύο παίκτες που ήθελε φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα και φρόντισε να έχει προσωπική επαφή μαζί τους ώστε να τους εξηγήσει το πλάνο του, αλλά και να τους πείσει να πουν το «ναι» στην ΑΕΚ. Αν έρθει και ο Πινέδα που είναι και αποκλειστικά επιλογή και διακαής πόθος του Αργεντινού τεχνικού τότε η Ένωση θα έχει κάνει το απόλυτο στον χώρο του κέντρου και αυτό που θα μένει είναι να την δικαιώσει το αποτέλεσμα εντός αγωνιστικού χώρου.

Διαβάστε επίσης: Στην Παρτίζαν ο Μάρκοβιτς

Η υπόθεση Πινέδα δεν φαίνεται πάντως πως θα ξεκαθαρίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ «τρέχει» και για τις υπόλοιπες υποθέσεις της. Κύριο μέλημα αυτή την στιγμή είναι η απόκτηση του ενός από τους δύο στόπερ που προορίζονται για βασικοί. Να έχει έρθει πριν φύγει η ομάδα για την Ολλανδία (12 Ιουλίου) όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Και για τις θέσεις των στόπερ η ΑΕΚ στοχεύει ψηλά και «χτυπάει» δυνατές περιπτώσεις με παίκτες που θα έρθουν και θα κάνουν τη διαφορά. Το γεγονός πως κανένας από τους αμυντικούς που είχε πέρσι η ομάδα δεν κάνει στον Αλμέιδα για βασικός τα λέει όλα και κυρίως δείχνει πως ο Αργεντινός κατάλαβε απόλυτα το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ. Περιθώρια για λάθος εδώ δεν έχουν οι «κιτρινόμαυροι». Το χάλι των δύο προηγούμενων ετών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Από εκεί και πέρα ως γνωστόν η ΑΕΚ κινείται και για σέντερ φορ. Πολλοί λόγω της παρουσίας του Σέρχιο Αραούχο μπορεί να μην δίνουν τόση σημασία σε αυτή τη μεταγραφή, αλλά είναι εξίσου σημαντική με τις υπόλοιπες θέσεις που αναζητά ενίσχυση η ομάδα. Και για τον τρόπο που πιθανώς θα αγωνίζεται η ΑΕΚ, με τον Αλμέιδα να χρησιμοποιεί ακόμη και δύο επιθετικούς στο αρχικό σχήμα με διάταξη 4-4-1-1, αλλά και γιατί λείπει από την Ένωση ένας φορ του κουτιού, που να έχει το εύκολο γκολ.

Διαβάστε επίσης: Ντύνει στα «πράσινα» τον Σέριν ο Παναθηναϊκός

Καλός χρυσός ο Αραούχο, αλλά ένα θέμα με το εύκολο γκολ το έχει. Killer δεν είναι. Είναι πολλά άλλα εξίσου χρήσιμα και ικανά για να κάνουν τον κόσμο να τον λατρεύει, αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται και κάποιον… περισσότερο φορ από τον Αργεντινό. Κάτι που επίσης δεν ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ γι’ αυτό προφανώς και τον «έκοψε» ο Αλμέιδα.

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ θα χρειαστεί φέτος έξι μεταγραφές ενδεκάδας και… βλέπουμε ανάλογα με το αν θα υπάρξουν και αποχωρήσεις από παίκτες που υπολογίζονται για βασικοί. Οι δύο έχουν γίνει ήδη. Αν και οι άλλες τέσσερις είναι ανάλογου ή και καλύτερου επιπέδου, τότε ο Αλμέιδα θα έχει μία πολύ καλή μαγιά στα χέρια του για να… αποζημιώσει τους οπαδούς της ΑΕΚ που εδώ και τρεις μέρες εξαφανίζουν τα εισιτήρια για την «Opap Arena».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ