Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι…

Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι…

Καλοκαίρι 2021 στο ναδίρ... Καλοκαίρι 2022 στο ζενίθ... Μέσα σε έναν χρόνο ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα έγινε από κομπάρσος ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Και η αξία του εκτοξεύτηκε ξανά.

Πέρσι τέτοια εποχή δεν ήξερε τι θα του ξημερώσει το… αύριο. Ισορροπούσε σε τεντωμένο σκοινί, είχε αφήσει την υπόθεση στα χέρια του ατζέντη του και συζητούσε περισσότερο για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, παρά την παραμονή σε αυτόν. Επηρεασμένος από μια εποχή που άφησε στα αποδυτήρια της ομάδας πολλά προβλήματα: την εποχή της παρουσίας του Λάζλο Μπόλονι. Τότε που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν έτοιμοι να τα… βροντήξουν.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα είδε τον Ιβάν Γιοβανόβιτς όχι μόνο να τον… δοκιμάζει, αλλά να τον εμπιστεύεται. Ο Σέρβος όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό είχε απορήσει με το γεγονός πως ο Αϊτόρ έδειξε τέτοιο πρόσωπο την πρώτη του σεζόν. «Είναι πολύ καλός παίκτης, πρέπει να τον ξεκλειδώσουμε», είχε πει στους συνεργάτες του. Δούλεψε πρώτα στην ψυχολογία, τον «κέρδισε» με την κουβέντα και στη συνέχεια με την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Τη συνέχεια της ιστορίας τη γνωρίζουμε όλοι. Ο Αϊτόρ τελείωσε τη σεζόν με 37 συμμετοχές, εννιά γκολ και δέκα ασίστ. Από κομπάρσος εξελίχτηκε σε πρωταγωνιστής. Μαζί με τον Παλάσιος συνέθεσαν το καλύτερο δίδυμο εξτρέμ που είδαμε στο περσινό πρωτάθλημα. Και η φετινή του αφετηρία είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ζει ένα καλοκαίρι που καμία σχέση δεν έχει με το περσινό. Πλέον γνωρίζει ότι όλοι τον θέλουν στον Παναθηναϊκό, αλλά πάνω απ’ όλα θέλει εκείνος τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο φιλικό κόντρα στη Γουότφορντ πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεδομένα θα είναι ένας εκ των αρχηγών της σεζόν που έρχεται.

Διαβάστε επίσης: Ιταλική ομάδα θέλει τον Μπιρνιόλι

Ο ρόλος του στα αποδυτήρια είναι πλέον ηγετικός, η ομάδα περιμένει πολλά από εκείνον και σκοπεύει να του δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της. Με ποιον τρόπο; Φωνάζοντάς τον να συζητήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του τουλάχιστον έως το 2025.

Ο Ισπανός μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό και οι πράσινοι δεν θέλουν να εξελιχθεί και η δική του υπόθεση όπως εκείνη του Χουάνκαρ. Που φτάσαμε να είναι ανοιχτή η μεταγραφική περίοδος και να μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να αποχωρήσει.

Ένα νέο συμβόλαιο θα σημαίνει και αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων, που θα ανεβάσουν τον Αϊτόρ σε επίπεδα που αρμόζουν βάσει της συνεισφοράς του στην ομάδα και του πόσο σημαντικός έχει γίνει πλέον για εκείνη.

Ο Ισπανός είναι σε μια πολύ παραγωγική ηλικία, στα 26 του χρόνια και είδε τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να ανεβαίνει ξανά. Σύμφωνα με το transfermarkt η αξία του έχει επιστρέψει στα δύο εκατομμύρια ευρώ, εκεί που βρισκόταν όταν αγωνιζόταν στην ολλανδική Τβέντε και έκανε… όργια στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ