Η Λουντογκόρετς έδειξε την παγίδα στον Ολυμπιακό και τι δεν πρέπει να επαναλάβει…

Η Λουντογκόρετς έδειξε την παγίδα στον Ολυμπιακό και τι δεν πρέπει να επαναλάβει…

Έναν χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια νέα πιεστική πρόκριση, αλλά το πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι και όσα έγιναν πέρυσι, δείχνουν τον... τρόπο.

Ο δρόμος είναι δίχως επιστροφή. Ο Ολυμπιακός δεν έχει εναλλακτική λύση. Πρέπει να προκριθεί επί της Μακάμπι Χάιφα, να βρεθεί στον Γ’ προκριματικό του Champions League, όπου τον περιμένει ο Απόλλων Λεμεσού, και να διεκδικήσει στο τέλος του δρόμου την παρουσία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πάση θυσία.

Το 1-1 του «Σάμι Οφέρ», το βράδυ της Τετάρτης είναι ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τους Ερυθρόλευκους στον ρόλο του φαβορί. Και επειδή ποιοτικά οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά, αλλά και (κυρίως) λόγω του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Αλλά η πραγματική εικόνα του πρώτου αγώνα, δεν κάνει τους πρωταθλητές Ελλάδος να είναι βέβαιοι για την κυριαρχία τους. Και αυτό είναι κάτι που ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του πρέπει να αλλάξουν. Διότι εάν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί με το ίδιο πρόσωπο, την αδυναμία στο να δημιουργήσει ευκαιρίες ή να πιέσει σωστά τις γραμμές του αντιπάλου και μέσα από αυτό να δημιουργήσει συνθήκες για γκολ, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Η Μακάμπι δεν είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά είναι καλή ομάδα. Με σοβαρό προπονητή, με χημεία, με κίνητρο, χωρίς πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, με παίκτες έμπειρους, αλλά και διψασμένους να πετύχουν κάτι μεγάλο, που λίγες φορές στην καριέρα τους θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν.

Εάν ο Ολυμπιακός δεν εμφανίσει τη δική του δίψα και διάθεση, αλλά και τις φρέσκες ιδέες την ερχόμενη Τετάρτη, τα πράγματα μπορεί να γίνουν περίπλοκα. Και όταν ένα παιχνίδι παίζεται στην κόψη του ξυραφιού, ποτέ δεν ξέρεις το τελικό αποτέλεσμα. Το περσινό παράδειγμα της Λουντογκόρετς, που δεν ήταν καλύτερη ομάδα από τους Ισραηλινούς, πρέπει να είναι οδηγός για το πώς πρέπει να τελειώνεις αυτού του τύπου τα παιχνίδια.

Και για αυτόν τον λόγο ο Μαρτίνς οφείλει να βρει τον τρόπο ώστε η ομάδα του να παίξει καλύτερα και κυρίως να κυριαρχήσει και να προκριθεί. Αυτό μετράει. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία σε αυτή τη φάση της σεζόν. Και αυτό οφείλουν προπονητής και παίκτες να κάνουν.

Το μήνυμα φαίνεται πως έχει ληφθεί από όλους. Και αυτό πάντα προκαλεί αντίδραση στον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, ένα φαίνεται ότι είναι σίγουρο: Θα γίνουν αλλαγές. Σημαντικές αλλαγές. Με το σύνθημα να είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο: Μόνο πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ