Το αδιανόητο με τον Ολυμπιακό και τη Φερεντσβάρος (vid)

Το αδιανόητο με τον Ολυμπιακό και τη Φερεντσβάρος (vid)

Το παράδοξο μετά τα αποτελέσματα σε Χάιφα και Βουδαπέστη - Η έκπληξη της Σλόβαν, ο Απόλλωνας και τα... παιχνίδια της τύχης.

Τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ειδικά του Champions League είναι πάντα… απρόβλεπτα και κρύβουν «παγίδες».

Το είδαμε στον αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μακάμπι Χάιφα, όπου οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν στο 90+2′ με ένα τυχερό γκολ του Χαζίζα, αλλά και σχεδόν σε όλα τα άλλα ζευγάρια του β’ προκριματικό γύρου. Όπως σε αυτό της Φερεντσβάρος με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλά και… οιωνός για τη συνέχεια.

Δυνατή κόντρα στην Ουγγαρία

Σχεδόν την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός δοκιμαζόταν στο Χάιφα, στην Ουγγαρία η πρωταθλήτρια Φερεντσβάρος υποδεχόταν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι Σλοβάκοι είχαν πάρει την πρόκριση με το εκπληκτικό γκολ με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βλάντιμιρ Βάις, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ξεπεράσει με άνεση το εμπόδιο της Σόμπολ, στον προηγούμενο γύρο.

Οι Ούγγροι με όπλο την «καυτή» τους έδρα, αλλά και την πείρα τους από προκριματικά Champions League, μπήκαν στο παιχνίδι με τον αέρα του το φαβορί. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της Σλόβαν πριν το ημίχρονο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια κολλημένες στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν και άνοιξαν το σκορ στο 70′ με τον Ζακάριασεν. Ενα γκολ που έδειχνε ικανό να δώσει στους Ούγγρους τη νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, έγινε η απόλυτη ανατροπή, με τους Σλοβάκους να ισοφαρίζουν στο 81′ με γκολ του Κάσια και εν τέλει να παίρνουν τη νίκη, αλλά και το προβάδισμα πρόκρισης, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Μπαρσεγιάν στο 86′.

Ενα αποτέλεσμα που λίγοι περίμεναν, καθώς οι περισσότεροι πίστευαν ότι η Φερεντσβάρος όχι μόνο θα κερδίσει, αλλά θα επικρατήσει με πολλά γκολ και ουσιαστικά θα «καθαρίσει» από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι κληρώσεις και το αδιανόητο

Πριν λίγες μέρες, τη Δευτέρα (18/7), πραγματοποιήθηκαν από την UEFA οι κληρώσεις των επόμενων φάσεων των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ολυμπιακός, που συμμετέχει στον 2o προκριματικό γύρο του Champions League, μπήκε στην κληρωτίδα μαζί με την αντίπαλό του, Μακάμπι Χάιφα, για να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει είτε συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είτε «υποβιβαστεί» στο Europa League.

Ο νικητής του ζευγαριού του Ολυμπιακού θα παίξει με τον Απόλλωνα Λεμεσού για την πρόκριση στα play off του Champions League. Από την άλλη ο αποκλεισμένος, θα συνεχίσει την πορεία του στον γ’ προκριματικό του Europa League όπου θα βρει απέναντί του τον ηττημένο του ζευγαριού Φερεντσβάρος – Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τους Σλοβάκους να έχουν πλέον το προβάδισμα για την πρόκριση.

Και εδώ είναι το οξύμωρο, καθώς όποια ομάδα αποκλειστεί από το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα, φαινομενικά τουλάχιστον, θα έχει πιο δύσκολο έργο, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει είτε την Φερεντσβάρος είτε την Σλόβαν, ενώ ο νικητής θα βρει στον δρόμο του τον άπειρο Απόλλωνα.

Οι Ούγγροι και οι Σλοβάκοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία από τους Κύπριους, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ κάθε χρόνο παλεύουν για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών.

Ο χαμένος του ζευγαριού του Ολυμπιακού με τους πρωταθλητές Ισραήλ, εάν βρει στον δρόμο του την Φερεντσβάρος που είναι το πιο πιθανό μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού παιχνιδιού, θα έχει πιο δύσκολο έργο, τουλάχιστον στα χαρτιά, από τον νικητή, που θα βρει απέναντί του τον Απόλλωνα.

Τόσο η Φερεντσβάρος όσο και η Σλόβαν έχουν μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τον σύλλογο της Λεμεσού, με το ρόστερ της ουγγρικής ομάδας να αγγίζει τα 42 εκατ. ευρώ και της σλοβάκικης τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο του Απόλλωνα τα 15.5 εκατ. ευρώ.

Η εμπειρία, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών και η χρηματιστηριακή αξία (σ.σ σύμφωνα με το transfemarkt) δείχνουν ότι ο ηττημένους του ζευγαριού Ολυμπιακούς – Μακάμπι θα έχει δυσκολότερο έργο στα προκριματικά του Europa League από τον νικητή που θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα.

Αυτό όλα είναι σε θεωρητικό επίπεδο, αφού τα μπάτζετ δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Επίσης, καμία από τις δύο ομάδες (Ολυμπιακός – Μακάμπι) δεν θέλουν να υποβιβαστούν στο Europa. Αμφότερες και ειδικά οι Ερυθρόλευκοι έχουν χτιστεί για το Champions League και θέλουν να παίξουν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ