Ο Μπούργος, η σωστή νοοτροπία και η «ζαριά» πρόκρισης στο Ισραήλ

Ο Μπούργος, η σωστή νοοτροπία και η «ζαριά» πρόκρισης στο Ισραήλ

Με νοοτροπία νικητή θα παραταχθεί ο Άρης στο σημερινό (4/8) εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η ατάκα του Χερμάν Μπούργος στη συνέντευξη Τύπου, είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας του Άρη, ενόψει της σημερινής (4/8, 20.00) εκτός έδρας αναμέτρησης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αργεντινός τεχνικός. Οι κιτρινόμαυροι δεν ταξίδεψαν στο Τελ Αβίβ απλά για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τους έδινε προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Πήγαν για να κερδίσουν και αν είναι δυνατόν, να «καθαρίσουν» σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση από αύριο. Δεν θα είναι εύκολο, σίγουρα, το έργο τους, αυτή, όμως, είναι η νοοτροπία που διακατέχει άπαντες στην αποστολή.

Απέναντι σε μια καλή ομάδα, που και αυτή θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία της στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη για τον Άρη, αν τελικά, ξεκινήσει στο βασικό σχήμα ο Ζάχαβι. Έχει προετοιμαστεί, άλλωστε, η ομάδα του Μπούργος για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Ούτε τυχαίο, είναι, επίσης, το γεγονός ότι ο προπονητής του Άρη δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένους παίκτες, έστω και αν δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις και κυρίως για τον Μάνου Γκαρθία. Ο Αργεντινός τεχνικός θέλει η ομάδα του να δουλεύει σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Με ακριβά και ποιοτικά, βέβαια, γρανάζια σε όλες τις θέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής του Άρη, αρέσκεται στο να ανακατεύει την «τράπουλα» και να κάνει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα το πράξει αυτό και στο συγκεκριμένο ματς ή αν θα προτιμήσει να πάει δια της πεπατημένης.

Με τον Γκαρσία να φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στα πλάνα του. Πιθανότατα , αγωνιζόμενος πίσω από τον Γκρέι, που θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Αν, πάντως, η έκπληξη θα γίνει από τον Μπούργος, θα έχει να κάνει, πιθανότατα, με την επιλογή του Μάνου Γκαρθία στο αρχικό σχήμα.

Με τον Ισπανό στη συγκεκριμένη περίπτωση να αγωνίζεται πίσω από τον Γκρέι και τον Γκαρσία να παίρνει θέση στα αμυντικά χαφ. Πολύ επιθετικό το συγκεκριμένο σχήμα, αλλά σίγουρος μπορεί να είναι μόνο ο Μπούργος για τα πλάνα του.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις τελικές επιλογές στην ενδεκάδα, το ζητούμενο είναι ο Άρης να παρουσιάσει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Να αφήσει στον… πάγκο τις αδυναμίες του και να ρίξει μια «ζαριά» πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μπορεί να τα καταφέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ