Τον αποκλείει ένας Γάλλος «χειρούργος» με το έτσι – θέλω

Τον αποκλείει ένας Γάλλος «χειρούργος» με το έτσι – θέλω

Μήπως ήρθε η ώρα το VAR να μπει και σε αυτά τα παιχνίδια για να εκλείψουν σκάνδαλα όπως αυτό εναντίον του Παναθηναϊκού;

Αλήθεια τι μπορείς να πεις και να γράψεις όταν ένα ματς που ο Παναθηναϊκός το έχει εντελώς στα μέτρα του, παίρνει αυτή την τροπή με αυτόν τον τρόπο; Οι «πράσινοι» για 40 λεπτά στην Πράγα μπορεί να μην είχαν… θέλξει με την απόδοσή τους, αλλά είχαν βασικά στοιχεία του παιχνιδιού τους όπως έπρεπε στις συνθήκες που κλήθηκαν να αγωνιστούν.

Ποιες ήταν αυτές οι συνθήκες; Χωρίς τον καλύτερο αμυντικό τους (Σένκεφελντ), χωρίς τον μεγαλύτερο… τρεχαλατζή τους (Αλεξανδρόπουλο), χωρίς τον βασικό και εκ των κορυφαίων συνολικά στο ρόστερ αριστερό τους μπακ (Χουάνκαρ). Με κεντρικό αμυντικό δίδυμο που πρώτη φορά έπαιζε μαζί με τα πράσινα (Σάρλια – Μάγκνουσον), με 3/4 αλλαγές στην άμυνά τους σε σχέση με πέρσι και με τους εξτρέμ του (Αϊτόρ – Παλάσιος) να προέρχονται από ίωση.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: «Διαιτησία επιπέδου τοπικού πρωταθλήματος – Ντροπή»

Κι όμως: για 40 λεπτά κρατούσαν με άνεση το μηδέν και ήταν αυτοί που είχαν απειλήσει με ένα σουτ του Παλάσιος. Αυτό ο ανεκδιήγητος διαιτητής, όμως, που βρέθηκε στον δρόμο του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία που πλέον η πρόκριση δεν είναι απλά δύσκολη, αλλά μοιάζει με mission impossible.

Ο Γάλλος διαιτητής, Μπουκέ, έδωσε μια αποβολή που όμοιά της δυσκολεύομαι να βρω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι προφανές πως ο άνθρωπος δεν κάνει για διαιτητής. Και εκτός από το ότι δεν κάνει για διαιτητής, ήταν και σε σύγχυση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν αποβάλλει τον αμυντικό της Σλάβια ως όφειλε και του βγάζει κίτρινη κάρτα για τον μαρκάρισμα στον Σπόραρ που έφευγε μόνος του. Κι αφού του την… πέφτουν οι παίκτες των «πράσινων», παίρνει πίσω την κίτρινη κάρτα και μετά βγάζει κόκκινη.

Πριν την αποβολή στον Παλάσιος έχει χαρίσει δύο κίτρινες κάρτες στο δεξί μπακ της Σλάβια σε… δολοφονικά μαρκαρίσματα πάνω στον Αϊτόρ. Η διαιτησία του ήταν υπέρ των Τσέχων από το πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά η αποβολή του Παλάσιος είναι το αποκορύφωμα ενός ρεσιτάλ… ασχετοσύνης. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να κάνει επίσημη καταγγελία στην UEFA και η ομοσπονδία οφείλει να δει το θέμα του VAR και το αν πρέπει να το βάλει σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Δεν μπορεί να παίζει ο κάθε διαιτητής με τα χρήματα των ομάδων και τις επενδύσεις και να μην υπάρχει τρόπος να διορθώνονται τέτοια λάθη, όταν πια υπάρχει VAR ακόμα και στα πιο… απίθανα παιχνίδια διαφόρων πρωταθλημάτων.

Μπορεί οι πράσινοι να έχαναν ακόμα και με 11 vs 11, μπορεί να δέχονταν τρία, τέσσερα, πέντε γκολ. Όμως ο «έτσι – θέλω» τρόπος του Γάλλου διαιτητή που στέλνει τη Σλάβια στα Playoffs του Conference League θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή σε όλους τους διαιτητές της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ