Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Μπουκέ-το στα μούτρα των «πρασίνων»

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Μπουκέ-το στα μούτρα των «πρασίνων»

Δεκαπεντάλεπτο... εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό στην Eden Arena! Οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα (2-0) από τη Σλάβια, με τον διαιτητή, Ρούντι Μπουκέ να τον καταδικάζει με τις αποφάσεις του (αποβολή-ανέκδοτο στον Παλάσιος).

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δε συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ηττήθηκε (2-0) από τη Σλάβια Πράγας στην Eden Arena και η πρόκριση στα playoffs του Europa Conference League… χλωμιάζει.

Ο Παναθηναϊκός έχει «χοντρά» παράπονα από τη διαιτησία του Ρούντι Μπουκέ, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ο Γάλλος ρέφερι απέβαλλε δίχως λόγο και αιτία με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παλάσιος, προκαλώντας την πράσινη «κατάρρευση». Ακατανόητες οι αποφάσεις του Μπουκέ, που έμοιαζε να βρίσκεται σε άλλο ματς.

Διαβάστε επίσης: Νίκη… μισή πρόκριση για τη Ράκοβ – Περιμένει Σλάβια ή Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση

Οι «πράσινοι» στήθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο της Eden Arena, αλλά η αποβολή του Παλάσιος στο 40΄ και το γκολ του Σραντς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Το τριφύλλι μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν με την αποβολή του Σάντος, αλλά ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ξανά την αδράνεια των αμυντικών του. Ο Ουσόρ ήταν αυτός που πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 2-0 της Σλάβια.

Το 2-0, με τα… δώρα του Μπουκέ, δίνει προβάδισμα στη Σλάβια, αλλά είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα στη Λεωφόρο για μια θέση στα playoffs του θεσμού.

Απίθανη απόφαση Μπουκέ, καθοριστικό γκολ στις καθυστερήσεις

Δίχως άγχος και με διάθεση να παίξει το παιχνίδι του μπήκε στην Eden Arena ο Παναθηναϊκός. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 3ο λεπτό, με τον Παλάσιος να κάνει γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και τον Αϊτόρ να μην προλαβαίνει να φτάσει στην μπάλα.

Στο 8ο λεπτό ήρθε και η πρώτη απειλή από μεριάς γηπεδούχων. Αδράνεια στην «πράσινη» άμυνα και αδύναμη κεφαλιά του Τραορέ.

Στο 14΄ ήταν η σειρά του Τσέριν να ανησυχήσει τους Τσέχους. Ο Σλοβένος άσος κινήθηκε ως κρυφό φορ, με την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ.

Η Σλάβια είχε την κατοχή και ασκούσε πίεση, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι. Στο 28ο λεπτό, ο Παλάσιος έκανε ωραία προσπάθεια, με το σουτ εντός περιοχής να καταλήγει στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 39΄, ο Σραντς κέρδισε τη μονομαχια με τον Αϊτόρ και σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι, ενώ ένα λεπτό αργότερα είχαμε την φάση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πράσινη πλευρά. Ο Παλάσιος έκανε την επέλαση και κόπηκε από τους γηπεδούχους, με τον διαιτητή Μπουκέ να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο! Μια ακατανόητη απόφαση από τον Γάλλο ρέφερι, που έστειλα στα αποδυτήρια τον Αργεντινό με το «έτσι θέλω».

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, η Σλάβια άνοιξε το σκορ. Φάση διαρκείας μπροστά από τα δοκάρια του Μπρινιόλι, ο Σραντς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των παικτών του Γιοβάνοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Εσβησε γρήγορα η… ελπίδα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Ο Σποράρ έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, ο Σάντος τον έκοψε αντικανονικά και ο Μπουκέ τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, αλλά η ελπίδα ισοφάρισης… έσβησε γρήγορα για το τριφύλλι. Στο 56΄ και μετά από αδράνεια στην πράσινη άμυνα, οι γηπεδούχοι έγραψαν το 2-0. Ο Ούσορ σκόραρε για τη Σλάβια, στην επαναφορά από το πλασέ του Λινγκρ που σταμάτησε στο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια… ανάσα από το γκολ. Ο Βαγιαννίδης εκλεψε την μπάλα, την «τσίμπησε» κι από τον τελευταίο αμυντικό κι έφτασε σε θέση βολής, αλλά εκτέλεσε άστοχα.

Οι πράσινοι κέρδιζαν σιγά σιγά μέτρα στο γήπεδο, αλλά αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία των Τσέχων.

Στο 75ο λεπτό, ο Τραορέ δοκίμασε το πόδι του από μακριά, χωρίς να ανησυχήσει τον Μπρινιόλι. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τη Σλάβια να διατηρεί το 2-0 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Γκάνεα, Πέρεθ, Κουρμπέλης (72′ Καμπετσής), Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης (46’ Σπόραρ), Αϊτόρ (46’ Βαγιαννίδης)

Σλάβια Πράγας (Γιντρίχ Τρπισόφσκι): Μάντους, Ντουντέρα (46’ Ουσόρ), Σάντος, Ούσου, ΝτόρλεϊΧόλες, Τιεί (46’ Έβερτον), Σραντς (71’ Μάσοπουστ) , Τραορέ, Ολαγίνκα, Λινγρ (57’ Σεφτσίκ)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από το Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ