Εγκληματική οργάνωση : «Τι θα κάνουμε χωρίς φωτογραφίες»;

Εγκληματική οργάνωση : «Τι θα κάνουμε χωρίς φωτογραφίες»;

Τώρα ούτε εγκληματική οργάνωση υπάρχει, ούτε φωτογραφίες.

Mια φωτογραφία αρχείου δεν βοηθάει ώστε να δημιουργηθούν οι επιθυμητές εντυπώσεις. Το καλοκαίρι του 2011  υπήρξαν συλλήψεις, προσαγωγές στην Ευελπίδων και χειροπέδες. Τότε όλοι μιλούσαμε για το σκάνδαλο που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τώρα, εφτά χρόνια μετά, συνεχίζεται μια δίκη όσων έχουν απομείνει να κατηγορούνται που δεν την παρακολουθεί κανείς ούτε εκείνοι που είχαν επενδύσει πολιτικά και επικοινωνιακά σε αυτή. Δεν την παρακολουθούσαν ούτε οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι.  Ντόρος έγινε, κάποιοι προφυλακίστηκαν , βγήκαν και το «Κοριόπολις» από πρωτοσέλιδο με ξύλινους τίτλους δεν δίνεται πια ούτε μονόστηλο. Εμειναν βέβαια οι φωτογραφίες…

Τώρα δεν υπάρχουν ούτε φωτογραφίες όπως δεν υπάρχει και η «εγκληματική οργάνωση» για την οποία έγινε τόσος δημοσιογραφικός και άλλος θόρυβος.  Η ακροαματική διαδικασία και μόνο αυτή θα δείξει αν οι υπόλοιπες κατηγορίες που βαρύνουν με το βούλευμα που εκδόθηκε τους κατηγορούμενους  ευσταθούν ώστε να υπάρξουν καταδίκες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που περιφερόταν τόσο καιρό ως εγκέφαλος μιας εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο τελικά δεν είναι τέτοιος διότι εγκληματική οργάνωση δεν υπήρξε.

Ο ίδιος θα σηκώσει το βάρος να υπερασπιστεί τον εαυτό του για τις άλλες κατηγορίες που του αποδίδονται. Το ίδιο ισχύει για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Μακάρι η υπόθεση αυτή να μην χρονίσει όπως η προηγούμενη και να αποδοθεί δικαιοσύνη ώστε έστω και χωρίς φωτογραφίες να μην δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα. Οσοι πόνταραν στον εξοστρακισμό του Μαρινάκη από το ποδόσφαιρο δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Οσοι θέλησαν να τον πλήξουν ηθικά ως ηθικό αυτουργό του εμπρησμού στον φούρνο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή Κωνσταντινέα δεν τα κατάφεραν.

Κανένας δεν μπορεί να υποκαθιστά την Δικαιοσύνη εκδίδοντας αποφάσεις για λογαριασμό της όπως δεν γίνεται και να την προλαβαίνει όπως είδαμε να συμβαίνει με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. To  παραπεμπτικό βούλευμα φέρνει την υπόθεση στις πραγματικές διαστάσεις της και είναι ευχής έργο να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό η πλήρης δικαστική διαλεύκανσή της ώστε να μπει ένα τέλος στην επικοινωνιακή καταιγίδα που εξέδιδε όχι μόνο βουλεύματα αλά και καταδικαστικές αποφάσεις.

Όχι μόνο γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας αλλά γιατί ένα καθαρό ποδόσφαιρο παραμένει το ζητούμενο και στις μέρες μας. Μέχρι τότε ας προετοιμαστούμε για έναν νέο γύρο υποδείξεων στην δικαιοσύνη με πρώτη την αθλητική.

Μπορεί κάποιοι να έχουν άμεση πρόσβαση σε δικογραφίες και βουλεύματα πριν καν φτάσουν στους άμεσα ενδιαφερόμενους  αλλά δεν μπορούν να υπαγορεύουν την θέληση τους στους δικαστές. Ακόμα τουλάχιστον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ