Όταν δίνεις την ψυχή σου, θα ανταμειφθείς

Όταν δίνεις την ψυχή σου, θα ανταμειφθείς

Δεν υποστηρίζει κάποιος ότι όλα λύθηκαν με μια πρόκριση. Αλλά τα κέρδη είναι πολλά…

Πολλές φορές μία πρόκριση ή ακόμα και ένα παιχνίδι δεν σου μένει στη μνήμη για την εμφάνιση, για ένα πανέμορφο γκολ, αλλά για άλλους λόγους.

Στη Μπρατισλάβα, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε, έστω και αν έπαιξε με τη φωτιά, έστω και αν έκανε δώρο δυο γκολ, έστω και αν έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: Τα εκτιμώμενα έσοδα του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση

Η μάχη με τη Σλόβαν θα μείνει στη μνήμη μας, ως ένα ροκ ματς, στο οποίο οι παίκτες των πρωταθλητών, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Μπορεί σε κάποιους από εσάς να φανεί υπερβολικό, αλλά αρκετά παιδιά πραγματοποίησαν κατάθεση ψυχής για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τον στόχο της.

Ο Μπα, έστω και αν είχε να αγωνιστεί καιρό, έστω και αν μπήκε στην ενδεκάδα λόγω των προβλημάτων των άλλων στόπερ, ήταν αλάνθαστος και παρόλο που ένιωθε ενοχλήσεις έσφιξε τα δόντια μέχρι το 85’ που έδωσε την θέση του στον Μπουχαλάκη.

Ο Μανωλάς με λίγες προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, πήρε τη θέση του Ραντζέλοβιτς στο 80’ και έδωσε αμέτρητες μονομαχίες με τους επιθετικούς της Σλόβαν.

Ο Τικίνιο, μπήκε στο ματς στο 67΄, αλλά έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού με την λήξη του κανονικού αγώνα. Ένιωσε και αυτός έντονη ενόχληση, αλλά μέχρι να λήξει το ενενηντάλεπτο, πάλευε και είναι αυτός που πήρε και την κόκκινη του Άμπενα.

Ο σκόρερ του 1-0 Ζινγκερνάγκελ λίγο πριν γίνει αλλαγή ξάπλωσε και αυτός στο χορτάρι. Ο Εμβιλά ανησύχησε τους ανθρώπους της ομάδας, λίγο πριν το έλος του ημιχρόνου όταν σφάδασε από τους πόνους. Προσωπικά πίστεψα ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει, αλλά το έκανε και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας.

Ο Γιώργος Μασούρας, παρά τη μικρή ενόχληση που ένιωσε στην τελευταία προπόνηση , όχι μόνο έπαιξε και ξεκίνησε βασικός, αλλά για 120 λεπτά έτρεχε ασταμάτητα και πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση. Και μπορεί η τύχη να μην του χαμογέλασε, όταν είδε την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι (ίδια ακριβώς φάση στην ιστορική πρόκριση επί της Άρσεναλ), ωστόσο στην παράταση ήταν αυτός που έστρωσε το 1-2 στον Αγκιπού. Έστω και αν με τη λήξη του κανονικού αγώνα, χρειάστηκε να του γίνει μασάζ στο πόδι.

Όλα τα παιδιά έδωσε ότι είχαν και δεν είχαν για να προχωρήσει η ομάδα και να σταθεί και πάλι δυνατά στα πόδια της. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν ήταν το ιδανικό για τον Ολυμπιακό. Σοκαριστικός αποκλεισμός από την Μακάμπι και εντός έδρας ισοπαλία με τη Σλόβαν.

Δεν είναι αποτελέσματα που μπορεί να τα προσπεράσει εύκολα ο οργανισμός. Ακόμα περισσότερο, αν ερχόταν και δεύτερος αποκλεισμός. Προσωπικά δεν άντεχα, ούτε να το σκέφτομαι. Η πρόκριση, οι νίκες φτιάχνουν την ψυχολογία σε μια ομάδα και δίνουν χρόνο για να μπορέσει να δουλέψει καλύτερα. Χωρίς αυτή την τεράστια πίεση και χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι με την πρόκριση, όλα λύθηκαν.

Και το σημαντικότερο είναι, ότι στον Ολυμπιακό όχι μόνο γνωρίζουν ότι έχουν γίνει λάθη, αλλά θέλουν να τα διορθώσουν άμεσα. Ο Ντε Λα Φουέντε είναι η πρώτη κίνηση. Θα ακολουθήσουν και άλλες…

Όπως θα πρέπει να διορθωθούν και αρκετά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Όπως για παράδειγμα στην αμυντική λειτουργία. Γιατί και τα δύο γκολ της Σλόβαν, ήταν ευγενική χορηγία των «ερυθρόλευκων»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ