ΑΕΚ: Σαν να χάνεις μια πολύ καλή ευκαιρία…

ΑΕΚ: Σαν να χάνεις μια πολύ καλή ευκαιρία…

Η ΑΕΚ προετοιμαζόταν απερίσπαστη από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αλλά στις μεταγραφές ολιγώρησε...

Τι σκέφτεται ο μέσος οπαδός της ΑΕΚ λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος; Το πρώτο που περνά από το μυαλό του είναι ότι φέτος έχει μία χρυσή ευκαιρία η ομάδα του να πάρει το πρωτάθλημα. Το σκέφτεται κύριος διαπιστώνοντας ότι οι υπόλοιπες διεκδικήτριες έχουν τα θέματά τους όπως αυτά προέκυψαν από τη μέχρι τώρα παρουσία τους στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η ΑΕΚ φρόντισε να έχει προπονητή από πολύ νωρίς. Ο Ματίας Αλμέιδα κέρδισε γρήγορα την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όχι μόνο των παικτών αλλά και όλων όσοι έχουν σχέση με τα αποδυτήρια της ομάδας. Χωρίς να βασανίζεται από επείγουσες αγωνιστικές υποχρεώσεις είχε το χρόνο να προετοιμαστεί και να ολοκληρώσει τις μεταγραφές της πάντα με την προοπτική της εισόδου στο νέο μεγαλοπρεπές γήπεδο της.

Διαβάστε επίσης: Κριστιάνο, ώρα… μηδέν (pics)

Λίγες μέρες πριν την (προγραμματισμένη) έναρξη του πρωταθλήματος όλοι διαπιστώνουν τη βελτίωση της σε σχέση με την περσινή αγωνιστική εικόνα αλλά ταυτόχρονα βλέπουν ότι υπάρχουν κενά στο ρόστερ και μάλιστα σε επίπεδο ενδεκάδας. Ο Ματίας Αλμέιδα σε όλα χωρίς εξαίρεση τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας δοκιμάζεις σχήμα 3-5-2 Στη διάθεση του από μεταγραφές για την τριάδα των στόπερ, έχει μόνο τον Βιντα που κι αυτός ήρθε με σχετική καθυστέρηση και έπαιξε για πρώτη φορά Στο φιλικό με την Προοδευτική. Η Ενωση λοιπόν θα παίζει με τρία στόπερ με μόνο καινούργιο τον θηριώδη κροάτη. Ο δεύτερος στόπερ ακόμα αναζητείται…

Στο σύστημα 3-5-2 δεν υπάρχει δεξιός μπακ χαφ που να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα, οπως συμβαίνει αριστερά με τον Τσουμπερ. Δεξιά έχουν δοκιμαστεί από τον Λιβαι Γκαρσία και τον Ροτα μέχρι τον Γκατσίνοβιτς και τον Αμραμπατ. Είναι φανερό ότι κανείς δεν κάνει για αυτή τη δουλειά και κανείς δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Άρα και εδώ υπάρχει ένα χτυπητό κοινό που παραμένει ακάλυπτο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη θέση του δεύτερου κυνηγού ειτε αυτός θα είναι παρτενέρ του Αραούχο είτε εναλλακτική επιλογή πίσω από τον νέο αρχηγό της ΑΕΚ. Το γιατί οι κιτρινόμαυροι έχουν αλυτα αυτά τα σημαντικά ζητήματα δεν είναι σαφές. Θεωρητικά, η πρόθεση υπάρχει και προτάσεις σε παίκτες έχουν γίνει όμως το πρόβλημα παραμένει. Και εδω φαίνεται να χάνουν μία μεγάλη ευκαιρία όταν οι αντίπαλοι τους είναι ακόμα αναστατωμένοι από τις Ευρωπαϊκές του αποτυχίες και ψάχνουν να βρουν αγωνιστικό βηματισμό.

Η Ενωση θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και να μπει στο πρωτάθλημα απολύτως έτοιμη. Οτι αυτή η ευκαιρία φαίνεται να περνά ανεκμετάλλευτη είναι κάτι που προβληματίζει τους οπαδούς. Για αυτές τις καθυστερήσεις η βασική ευθύνη δεν ανήκει στο Ματίας Αλμέιδα. Εκείνος από νωρίς έδειξε τον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίζει η ομάδα του αρα τους παίκτες που του χρειάζεται για να κάνει καλά τη δουλειά του. Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ που είχε το χρόνο και το ρευστό δεν προχωρήστε με ταχύτητα. Τα 22.000 διαρκείας όπως και να το κάνουμε, έδιναν στη διοίκηση τη δυνατότητα να κοιμηθεί και να ξοδέψει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ