Super League: Έρχεται το πιο παράξενο πρωτάθλημα

Super League: Έρχεται το πιο παράξενο πρωτάθλημα

Η Super League ξεκινά και οι ερωτήσεις μοιάζουν περισσότερες από τις… απαντήσεις.

Σέντρα απόψε στη Super League και η πρώτη μεγάλη έκπληξη είναι γεγονός: Κόντρα στις παραδόσεις και τα προγνωστικά το πρωτάθλημα (παραδόξως) ξεκινά στην ώρα του. Το λες και πολυτέλεια…

Το timing πάντως ουδεμία βοήθεια προσέφερε στις ομάδες (μας) που είχαν την υποχρέωση των προκριματικών. Και σε εκείνες που ήδη συνεχίζουν την αποστολή τους με κωδική ονομασία «μένουμε Ελλάδα» (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Άρης). Και σε εκείνον που παρότι περνά ίσως το παράξενο καλοκαίρι από όλους παραμένει σε τροχιά (Ολυμπιακός).

Διαβάστε επίσης: Superleague: Το πάρε – δώσε του καλοκαιριού (pics)

Με την ευκαιρία: Να μια ενδιαφέρουσα «άσκηση» για τον συνεταιρισμό. Θα καταφέρει ποτέ να βάλει στο τραπέζι μια συζήτηση παραγωγική, προκειμένου το καλεντάρι να διαμορφωθεί υπέρ των ομάδων ή απλά θα έρθει η ώρα που δεν θα απασχολεί κανέναν η Ευρώπη άρα θα το λύσουμε το πρόβλημα μια και καλή;

Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια να καθίσουν οι 14 προπονητές στο ίδιο δωμάτιο και να ανοίξουν μια τέτοια κουβέντα; Να φτιάξουν μια ομάδα «εργασίας», να αναλύσουν τα δεδομένα, να εξηγήσουν τις ανάγκες, να μπουν στην εξίσωση και με όρους ποδοσφαιρικούς να προσπαθήσουν να λύσουν ένα γρίφο που μέχρι νεοτέρας έχει φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο με επιδόσεις… Γιβραλτάρ.

Διότι το 17 του ranking της UEFA, δεν είναι χαρακτηριστικό: Είμαστε χειρότεροι από ότι λέει η κατάταξη. Μάλλον υπεράνω όμως, για να το παραδεχθούμε.

Άλλωστε η δεδομένη ευρωπαϊκή παρουσία του «ενός» μοιάζει με πλεονέκτημα για τους άλλους σε ότι αφορά στη Super League διαμάχη. Ο Ολυμπιακός ως τα μέσα του Νοέμβρη έχει μπροστά του 20 ματς, όταν οι υπόλοιποι θα δώσουν από 13. Και αυτή η «ανισορροπία» όταν κανείς δεν είναι έτοιμος μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη «συνθήκη» στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου. Γιατί να λύσεις λοιπόν ένα πρόβλημα όταν δεν είναι δικό σου;

Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε με την υποχρέωση να διαχειριστεί τα ίδια δεδομένα τα κατάφερε σχετικά καλά. Η κληρονομία που άφησε ο Πορτογάλος όμως στον Κάρλος Κορμπεράν δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την ίδια σιγουριά.

Ο πρωταθλητής που ως εδώ χρειάζεται τουλάχιστον δύο γκολ ανά παιχνίδι για να ελπίζει σε νίκη και που σε πέντε επίσημα ματς έχει χρησιμοποιήσει 26 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές δεν δίνει την αίσθηση πως αυτή τη στιγμή ελέγχει την κατάσταση. Μάλλον με το «ένστικτο» πηγαίνει. Και για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα αξίωμα που επιμένει πως κανείς δεν κέρδισε ένα πρωτάθλημα όντας αξιόπιστος στις πρώτες στροφές, πολλοί όμως κατάφεραν να το χάσουν. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι να βρουν έναν τρόπο να συνεχίσουν την «ανάρρωση» με έναν πιο απαιτητικό τρόπο. Νικώντας…

Την τελευταία 4ετία προέκυψε ένα ξεκάθαρο 1-2 στα μέρη μας. Η poll position ήταν κουβέντα για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Για τους Πειραιώτες τα είπαμε. Για τον ΠΑΟΚ, κανείς δεν λέει τίποτα αλλά η αίσθηση είναι πως μάλλον ξεκινά από το «5» τη φετινή κούρσα. Η σιωπή μετά τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι μπορεί να είναι ένας τρόπος «διαχείρισης», δεν είναι όμως το φάρμακο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που μοιάζει ίσως το μεγαλύτερο «ερωτηματικό». Σήμερα οι παροικούντες στην ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ καταλαβαίνουν ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκινά πίσω από όσους συμμετέχουν στην κουβέντα της κορυφής. Ο χρόνος θα δείξει αν έχουν δίκιο.

Όπως και να έχει πάντως με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ σε αυτή την κατάσταση παίρνουν θάρρος όλοι. Δικαίως ο Παναθηναϊκός που στη season 2 του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μοναδικό αντίπαλο στην βελτίωση του την χαρακτηριστική καθυστέρηση σε αποφάσεις. Δικαίως ο Άρης που συνεχίζει να θωρακίζει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ρόστερ του πρωταθλήματος.

Και σίγουρα και η ΑΕΚ που αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνει τρία μεγάλα προνόμια: Την αναμονή για το νέο της γήπεδο. Την «ησυχία» από τη μη συμμετοχή στα προκριματικά. Και το γεγονός ότι την περσινή δραματική εικόνα της θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να την επαναλάβει. Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε μια κανονική προετοιμασία. Είχε τον χρόνο σύμμαχο. Όλοι λοιπόν περιμένουν να δουν τι κατάφερε να κάνει με αυτό το «πλεονέκτημα» έναντι των υπολοίπων.

Θυμίζουμε πως η κούρσα που ξεκινά, χαρακτηρίζεται από δύο μεγάλες ιδιαιτερότητες. Την χειμερινή «διακοπή»-μαμούθ ελέω του παγκοσμίου κυπέλλου που θα υποχρεώσει τους πάντες σε μια δεύτερη προετοιμασία. Και τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που μοιάζουν με μαξιλαράκι ασφαλείας.
Άντε και καλό… χειμώνα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ