Ο Βόλος αποκάλυψε ότι η… βασίλισσα είναι (ακόμα) γυμνή

Ο Βόλος αποκάλυψε ότι η… βασίλισσα είναι (ακόμα) γυμνή

Ο Βόλος με τα βολέ του τερματοφυλακα δεν άφησε την ΑΕΚ να τον πιέσει ψηλά κι αυτό ήταν αρκετό ώστε η ομάδα του Αλμέιδα να μοιάζει με την περσινή...

Το άσχημο αποτέλεσμα ήρθε πολύ νωρίς. Τίναξε στον αέρα μία κατάσταση περίπου ευδαιμονίας που είχε δημιουργηθεί από τα φιλικά παιχνίδια και συνεχίστηκε μετά την άνετη νίκη επί της αποδεκατισμένη Λαμίας.

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι ακριβώς αυτή η εικόνα που είχε δημιουργηθεί, ότι άφησε πίσω της ένα άθλιο αγωνιστικό παρελθόν. Κάτι λίγο ο νέος προπονητής κάτι λίγο τα αποτελέσματα στα φιλικά, να τη η αίσθηση πως η ομάδα μεταμορφώθηκε αγωνιστικά και είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να πάρει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Με Ουί Τζο Χουάνγκ στην Τρίπολη!

Στο παιχνίδι με το Βόλο φάνηκε καθαρά ότι ο δρόμος είναι μακρύς, η δουλειά που πρέπει να γίνει μεγάλη και η μεταγραφική ενίσχυση μέχρι τώρα δεν είναι η απαραίτητη. Λείπουν πολλά δηλαδή ώστε η Ένωση να θεωρείται ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει και να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Βόλος μέχρι να βάλει το γκολ της ανταπέδιδε τις επιθέσεις και για περίπου είκοσι λεπτά βρισκόταν και αυτός στην επίθεση αξιοποιώντας την αδύναμη πλευρά της εκεί που ο Αμραμπατ παρίστανε χωρίς επιτυχία τον δεξιό μπακ χαφ. Μετά το πολύ ωραίο γκολ του Ντέλετιτς ο Βόλος άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά έδωσε γήπεδο στην ΑΕΚ και δημιούργησε δύο ζώνες άμυνας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα άρχισαν να επιτίθενται κατά κύματα αλλά χωρίς δυνατότητα αναδημιουργήσουν προβλήματα στον αντίπαλο από τον άξονα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αλλεπάλληλες άντρες που σταματούσαν τους δύο πολύ καλά τοποθετημένα σέντερ μπακ του Βόλου ο Σιέλης και ο Εσκοβαλ. Ταυτόχρονα ο γκολκίπερ Κλέιμαν ήταν σταθερός και δεν άφηνε περιθώρια να δημιουργηθούν προβλήματα από δικά του λάθη.

Το περίεργο 6-3-1 που εφαρμόζει ο Αλμέιδα με τον Αραούχο στην κορυφή και τον Μάνταλο πίσω του φαίνεται πως δεν ευνοεί για να διασπαστούν πολυπρόσωπες άμυνες. Ο Αργεντίνος κόουτς επιχείρησε να το αλλάξει από ένα σημείο και μετά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά εδώ ήρθε να… φωνάξει ένα άλλο πρόβλημα. Η έλλειψη ενός δεύτερου σέντερ φορ, με άλλα με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά του Σέρχιο Αραουχο.

Ενός παίκτη μεγάλης περιοχής που θα μπορεί να υποδεχτεί τις σέντρες των συμπαικτών του. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι πολύ χρησιμότερος ως κλασικός εξτρέμ παρά ως δεύτερος επιθετικός διότι δεν βρίσκει μέτρα να κινηθεί και να αναπτύξει ταχύτητα του στο σύστημα που παίζει. Ο Γκαρσία για να χωρέσει στην ενδεκάδα πρέπει να παριστάνει τον δεξιό μπακ χαφ με αριστερό πόδι και επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει ο προπονητής τον χρησιμοποιεί ως δεύτερο επιθετικό. Μπέρδεμα…

Από τη στιγμή μάλιστα που βγήκε ο Πινέδα, η ΑΕΚ έχασε έναν παίκτη που και να πιέζει μπορεί και να απειλεί με σουτ έξω από την περιοχή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΑΕΚ το δημιούργησε ο προπονητής του Βόλου με την τακτική που ακολούθησε από την αρχή του παιχνιδιού.

Γνωρίζοντας ότι η ΑΕΚ ασκεί πίεση ψηλά, εξαφάνισε το παιχνίδι από την άμυνα προς την επίθεση δίνοντας εντελώς δίνοντας εντολή στον Κλειμαν να επιχειρεί δυνατά βολέ. Έτσι ΑΕΚ βρέθηκε να μην έχει πού να πιέσει με δεδομένο ότι ο Βόλος… μετακόμιζε την μπάλα κατευθείαν έξω από την περιοχή της ΑΕΚ με τα βολέ του τερματοφύλακα. Εδώ φάνηκε η δουλειά που έχει να γίνει ακόμα σχετικά με το κάθετο παιχνίδι.

Ότι χάθηκε ένα ματς εντός έδρας στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν σημαίνει ότι ΑΕΚ βρίσκεται εκτός στόχων. Αποκαλύφθηκε όμως ότι η ευφορία που είχε δημιουργηθεί το καλοκαίρι δεν έχει αντικειμενική βάση.

Ο Αλμέιδα έχει πολλή δουλειά να κάνει και η διοίκηση χρειάζεται να του φέρει παίχτες για να κάνει καλά τη δουλειά του. Η απογοήτευση και η οργή που κυριάρχησε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου σε μεγάλη μερίδα οπαδών σχετικά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δείχνει ότι υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν και την πραγματικότητα όπως αποτυπώθηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ