Ο… περίπατος στην Κρήτη και η ευκαιρία για 5Χ5 με τα τρία σερί εντός έδρας ματς!

Ο… περίπατος στην Κρήτη και η ευκαιρία για 5Χ5 με τα τρία σερί εντός έδρας ματς!

Ο... άνετος Παναθηναϊκός του Ηρακλείου, οι προσωπικότητες του ρόστερ και η ευκαιρία για «πέντε στα πέντε» με τα τρία συνεχόμενα ματς που έρχονται στη Λεωφόρο.

Τι χρειάζεται μια ομάδα για να βαδίζει σε ασφαλή μονοπάτια; Να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, πώς να το πάρει και με ποιον τρόπο θα κατέβει για να αγωνιστεί. Μια ομάδα σωστά δομημένη όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές της αρχές. Δεν θα σου βγει πάντα. Θα υπάρξουν και άσχημες βραδιές ή ένας αντίπαλος πιο καλά προετοιμασμένος. Αλλά ο κανόνας, όταν θα ακολουθήσεις τα σωστά βήματα θα είναι οι νίκες. Οι εξαιρέσεις θα είναι οι ήττες.

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει ακριβώς σε αυτόν τον δρόμο. Μια ομάδα που «χτίζεται» εδώ και έναν χρόνο από τον ίδιο – καλό – προπονητή και μέσα σε αυτόν συνεχώς προσθέτει πράγματα στο παιχνίδι της. Και όταν αυτή η δουλειά γίνεται με ποδοσφαιριστές που έχουν προσωπικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα ποιότητα, είναι δεδομένο πως θα ανέβει και το επίπεδο.

Αυτό ακριβώς το επίπεδο που έχει ανέβει έκανε τη διαφορά στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Προφανώς θα την κάνει και σε άλλα ματς μέσα στη σεζόν. Είναι σημαντικό που οι «πράσινοι» τελείωσαν επί της ουσίας το ματς σε μια έδρα της επαρχίας από το πρώτο ημίωρο.

Διαβάστε επίσης: «Θα ζήσει μεγάλες στιγμές με Μπερνάρντ ο Παναθηναϊκός»

Γιατί πέρσι αυτή ήταν η μεγάλη τους «πληγή», τουλάχιστον μέχρι να βρουν τη σταθερότητά τους. Τα εκτός έδρας παιχνίδια. «Πέταξε» βαθμούς δεξιά κι αριστερά ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να βρεθεί πολύ πίσω στη βαθμολογία από νωρίς.

Έχασε, μεταξύ άλλων, και στην έδρα από την οποία χθες πέρασε με περίσσια άνεση. Έπαιξε τόσο – όσο για να τελειώσει τη δουλειά. Με καλή κυκλοφορία μπάλας, με αυτοματισμούς, με διαγώνιες μεγάλες πάσες που άνοιγαν την αντίπαλη άμυνα, όπως αυτή στο πρώτο γκολ.

Σ’ αυτό, όπως και στο δεύτερο, φαίνεται και η ατομική ποιότητα των παικτών που διαθέτει ο Παναθηναϊκός από τη μέση και μπροστά. Η απίστευτη διαγώνια πάσα του Ρούμπεν και το καταπληκτικό κοντρόλ/τελείωμα του Παλάσιος στο 1-0. Η σέντρα «ξυραφιά» του Αϊτόρ και το τελείωμα της μίας επαφής του Σπόραρ στο 2-0. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

Έχει πλέον μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός μπροστά του. Ποια είναι αυτή; Να κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες! Ναι παρουσιάζεται αυτή η ευκαιρία απλά και μόνο με εντός έδρας νίκες. Διότι με την αλλαγή έδρας του αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο Παναθηναϊκός έχει στις τρεις επόμενες εβδομάδες τρία συνεχόμενα παιχνίδια στη Λεωφόρο.

3 Σεπτεμβρίου με τον Λεβαδειακό, 11 Σεπτεμβρίου με την ΑΕΚ, 18 Σεπτεμβρίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτά είναι τα παιχνίδια του πριν από την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος και πριν από την Τούμπα και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη ευκαιρία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ