Η υπέροχη ιστορία της Άρσεναλ

Η υπέροχη ιστορία της Άρσεναλ

Η διοίκηση της Άρσεναλ πέρσι τέτοιο καιρό πήρε την δύσκολη απόφαση. Μια απόφαση που τη δικαιώνει πανηγυρικά.

Συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα θέαμα η Premier League, συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα η Αρσεναλ του Αρτέτα. Πέντε νίκες σε πέντε αναμετρήσεις, υπέροχη επιθετική ανάπτυξη, ανατροπές αποτελεσμάτων, ωραίο ποδόσφαιρο από μια ομάδα που αποδεικνύει πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αν πιστέψεις και στηρίξεις το πλάνο το οποίο εμπιστεύεσαι, τότε μπορείς να βρεθεί στον… αφρό. Στην Αρσεναλ έκαναν ακριβώς αυτό. Κόντρα σε όλους και σε όλα στήριξαν μια επιλογή που οι διοικούντες τον σύλλογο είχαν πάρει και ήταν σίγουροι πως δε θα λαθέψουν. Την επιλογή του Αρτέτα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπαμπά Ντιένγκ είναι η πιο «τρελή» ιστορία της deadline day

Γυρίζοντας έναν χρόνο πίσω, θα δούμε πως τότε η Αρσεναλ ζούσε μέρες που δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές. Κατήφεια, προβληματισμός, εσωστρέφεια, μιζέρια. Μηδέν νίκες και μια Αρσεναλ όχι στην κορυφή, αλλά στον πάτο της βαθμολογίας. Ο κόσμος; Ζητούσε την εύκολη λύση: να φύγει ο προπονητής. Η διοίκηση επέλεξε το δύσκολο. Να κρατήσει και να στηρίξει τον Αρτέτα.

Να κάνει ό,τι ζητήσει εκείνος. Να διώξει όποιους παίκτες υποδείξει και να φέρει εκείνους που θα του ταίριαζαν στο πλάνο του. Η Αρσεναλ έδειξε από πέρσι, μετά τα μέσα της σεζόν, πόσο καλή ομάδα μπορεί να γίνει στα χέρια ενός δικού της παιδιού. Κι ενός ανθρώπου που έχει «μάθει» στο πλάι του σπουδαίου Πεπ Γκουαρντιόλα. Ηταν θέμα χρόνου να μπει και πάλι στην κουβέντα ακόμα και για πρωταθλητισμό.

Το κάνει με αυτό το πέντε στα πέντε στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Μα περισσότερο το κάνει με την εικόνα που δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με το ποδόσφαιρο που παίζει, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί πλέον. Νιώθουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Οι ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ, ο κόσμος.

Είναι παιχνίδια που είναι πραγματικά απολαυστικό να παρακολουθείς την Αρσεναλ. Και είναι μια ωραία ιστορία που θα μας απασχολήσει κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ