Η κουβέντα για τη διαιτησία, οι λεπτομέρειες και το βαθμολογικό μαξιλαράκι

Η κουβέντα για τη διαιτησία, οι λεπτομέρειες και το βαθμολογικό μαξιλαράκι

Όποιος κι αν είχε δύο εις βάρος του πέναλτι σε ντέρμπι θα σήκωνε σκόνη και καλώς θα το έκανε. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είχε και δίκιο.

Μπορούμε να μιλάμε για ώρες για τη διαιτησία και όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο. Μπορούμε να μιλάμε για ώρες για τη διαιτησία μετά από κάθε ντέρμπι. Για παράδειγμα, στον περσινό τελικό Κυπέλλου ο Λαόθ έκανε μία άψογη διαιτησία, αλλά στον ΠΑΟΚ θεωρούσαν πως τους… έκλεψε το Κύπελλο. Συμβαίνει με όλους. Όποιος χάνει, συνήθως κοιτάζει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι όσον αφορά τη διαιτησία που είχε να αντιμετωπίσει.

Το ξέραμε ότι θα συμβεί και με το ντέρμπι της Κυριακής, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε δύο πέναλτι σε λίγα λεπτά. Και αυτά έκριναν και το ματς. Και αντίστροφα να γινόταν, θα σήκωνε τη σκόνη ο Παναθηναϊκός.

Για το αν είναι ή όχι πέναλτι επίσης μπορούμε να μιλάμε με τις ώρες. Στην Ελλάδα, όμως, δεν έχουμε μάθει και ούτε πρόκειται να μάθουμε να συζητάμε με κρίση αντικειμενική. Ανάλογα με το χρώμα που κάποιος υποστηρίζει, θα ακούμε και την άποψή του. Ακόμα κι αν σε τούτη τη γωνιά γραφτεί πως είναι πέναλτι και τα δύο, δεν θα πειστεί κανείς απ’ όσους πιστεύουν πως δεν είναι και θα αλλάξει άποψη. Θα συνεχίσει να έχει τη δική του.

Διαβάστε επίσης: Πριμ Αλαφούζου στους παίκτες του Παναθηναϊκού για το 4/4

Στα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι γιατί κατάφερε να αντιδράσει πριν φύγει το ημίχρονο. Μπήκε στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ, σε ένα ματς που η ΑΕΚ ήταν μπροστά οχτώ λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου. Είχε, δηλαδή, τον τρόπο να το διαχειριστεί καλύτερα το ματς, να φυλάξει τα νώτα του, να αναγκάσει τον αντίπαλο προπονητή να πάρει εκείνος ρίσκα. Πήρε πολλά ο Αλμέιδα και πολύ νωρίς, δεν το πλήρωσε γιατί δεν ήταν σε αποτελεσματική βραδιά ο Παλάσιος και γιατί τον σταμάτησαν τα δοκάρια.

Οι χαμένες ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δει ο Γιοβάνοβιτς (γιατί παραλίγο να το πληρώσει με την κεφαλιά του Λιβάι) όμως αυτές οι μέρες είναι μέρες πολύ μεγάλης ικανοποίησης για όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Περιττεύει ο οποιοσδήποτε προβληματισμός. Και είναι θέμα στο οποίο σίγουρα θα βρει τη λύση ο προπονητής.

Αυτή η απόσταση που σιγά σιγά αποκτά ο Παναθηναϊκός αποτελεί ένα πρώτο μαξιλαράκι, όμως ο δρόμος είναι μακρύς και θα είναι δύσκολος. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρούμε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συνεχίσει έχοντας 2/4 «γκέλες», δεδομένο θα πρέπει να θεωρούμε πως η ΑΕΚ με την ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ της θα αλλάξει πρόσωπο.

Άλλωστε και στη Λεωφόρο η εικόνα της δεν ήταν κακή. Απλά στις λεπτομέρειες υστερούσε γιατί τούτη την ώρα ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα. Και η καλύτερη ομάδα στις λεπτομέρειες συνήθως υπερισχύει, όπως συνέβη και χθες στη Λεωφόρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ