Τώρα η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα θέλουν στήριξη

Τώρα η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα θέλουν στήριξη

Δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για ποδόσφαιρο μετά από όσα είδαμε στη Λεωφόρο. Και δεν χρειάζεται η ΑΕΚ να έχει απέναντι και τον κόσμο της...

Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν η ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της. Όχι ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε καμιά μπαλάρα, αλλά η εικόνα της Ένωσης δεν ήταν αυτή που θα ήθελε να δει ο κόσμος της. Παρ’ όλα αυτά και μετά από ένα κακό ξεκίνημα στο ματς, η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει και προβάδισμα με ένα γκολ απόλυτα χαρακτηριστικό των όσων δουλεύει ο Ματίας Αλμέιδα από το καλοκαίρι.

Πίεση και ανάκτηση της μπάλας ψηλά, άμεση εκδήλωση επίθεσης και ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Πινέδα. Κάπου εκεί τελείωσε και η όποια κουβέντα μπορεί να γίνει για το ματς. Καλή, κακή ή μέτρια, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 1-0 στο διάστημα που το παιχνίδι παίχτηκε στα ίσια. Μετά ανέλαβε ο… κύριος Καμπάκοφ και «έβαλε» φωτιά στη Λεωφόρο με ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά, με δύο πέναλτι το ένα χειρότερο από το άλλο.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για Φερνάντες: «Δεν πάει στον ΠΑΟΚ»

Να πεις για το σπρώξιμο στον Χατζισαφί; Για το ότι το μαρκάρισμα του Λιβάι είναι εκτός περιοχής, αλλά και εντός να είναι δεν υπάρχει καν φάουλ; Ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει φάουλ στο σπρωξιματάκι του Σπόραρ, αλλά θεωρεί πέναλτι του Λιβάι; Δύο μέτρα και δύο σταθμά λέγεται αυτό. Δύο αμφισβητούμενες φάσεις μέσα σε πέντε λεπτά που πήγαν έκαστες στον Παναθηναϊκό και καταδίκασαν την ΑΕΚ.

Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, η κουβέντα θα έπρεπε να σταματήσει στην κίτρινη κάρτα που έδωσε ο Βούλγαρος στον Πινέδα γιατί τόλμησε να πανηγυρίσει. Ήταν πολύ προκλητικές οι τούμπες μέσα στη Λεωφόρο. Μιλάμε για αλήτη, όχι αστεία. Ίσως αυτή η συμπεριφορά να είναι και λόγος αποκλεισμού του από την προεπιλογή του Μεξικού για το Μουντιάλ. Τι άλλο θα δούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο πραγματικά…

Και για να επανέλθουμε στα σοβαρά, αυτό που δεν χρειάζεται τώρα η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα είναι να έχουν απέναντι και τον κόσμο της ίδιας τους της ομάδας. Δεν είναι δυνατόν μετά από όσα έγιναν χθες να κάθονται κάποιοι και να κράζουν γιατί η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Μία ομάδα που για ακόμη μία σεζόν ξεκινάει από το μηδέν, με έναν προπονητή που δουλεύει πολύ και προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι. Φυσικά κάνει λάθη, κάποιες αποφάσεις του δημιουργούν απορίες, αλλά μην ξεχνάμε ότι ακόμη μπαίνουν παίκτες στο ρόστερ και δεν είχε στα χέρια του σημαντικά υλικά για να δουλέψει. Δεν πρέπει να τα γκρεμίσει όλα η ΑΕΚ πάλι από το ξεκίνημα. Και πιστεύω πως φέτος δεν θα το κάνει.

Αυτή τη φορά φαίνεται πως οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Γίνεται δουλειά, έγιναν – έστω και καθυστερημένα – μεταγραφές, η «Αγιά Σοφιά» έρχεται και εκεί όλα θα είναι διαφορετικά, και στο κάτω κάτω δεν τρομάζει και κανένας από τους αντιπάλους της. Αυτό που τρομάζει είναι η αντιμετώπιση της ΑΕΚ από τους διάφορους Καμπάκοφ. Αυτό πρέπει να κοιτάξει να λύσει η ΑΕΚ. Ότι δεν θα ζήσει άλλες τέτοιες βραδιές όπως η χθεσινή. Πως θα την παίζουν 50-50 και θα παίρνει ό,τι της αξίζει. Και η ΑΕΚ στη Λεωφόρο δεν άξιζε να χάσει με δύο ανύπαρκτα πέναλτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ