Ακόμα δεν βρήκαμε αντικλείδι για τις κλειστές άμυνες…

Ακόμα δεν βρήκαμε αντικλείδι για τις κλειστές άμυνες…

Δεν θα πέσουμε σε κατάθλιψη για μια ήττα χωρίς βαθμολογικό αντίκτυπο αλλά έχουμε ακόμα θέματα...

Στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα κρίνονται από τη συγκυρία. Στην αρχή του παιχνιδιού στη σέντρα του Τσιμίκα, ο Μασούρας γυρίζει την μπάλα με κεφαλιά και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Δουβίκας πιάνει νέα κεφαλιά και αστοχεί ελάχιστα.

Αν είχε μπει το γκολ πιθανότατα η εξέλιξη του παιχνιδιού να ήταν εντελώς διαφορετική. Το σημειώνω αυτό γιατί η Εθνική μας ομάδα μπήκε με κέφι στο παιχνίδι, στρίμωξέ την Κύπρο στο ένα τρίτο του γηπέδου και φαινόταν ότι θα επικρατήσει.

Κι όμως οι Κύπριοι μέσα σε σαράντα πέντε δευτερόλεπτα δημιούργησαν δύο φάσεις στην πρώτη ο Λοΐζου αστόχησε. Στη δεύτερη όμως, ο Τζιώνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Και στις δύο φάσεις το κέντρο δεν μαρκάρει σωστά και η άμυνα συνελήφθη κοιμωμένη. Θα περίμενε κάνεις μετά το γκολ των Κυπρίων να υπάρξει αντίδραση από την εθνική ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Υπήρξε μόλις μία φάση με τον Πέλκα που τον σταμάτησε ο εξαίρετος Κύπριος γκολκίπερ Παναγή. Πέραν τούτου ουδέν.

Μία φλυαρία από πλευράς των διεθνών μας και μία φανερή αδυναμία να παράξουν παιχνίδι από τον άξονα. Ο Τιμούρ Κετσπάγια φρόντισε να μπλοκάρει τον Μπακασέτα ενώ από την άλλη πλευρά ο Γρηγόρης Κάστανος κρατούσε την μπάλα και διευκόλυνε το παιχνίδι των Κυπρίων που συμπτύχθηκαν προς τα πίσω και έκλεισαν τους χώρους.

Δυστυχώς για την Εθνική μας ομάδα ο Πέλκας δεν ήταν άξιος συμπαραστάτης του Μπακασέτα και ο κόουτς αναγκάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο να βάλει τον Μπουχαλάκη προκειμένου να γίνει πιο δημιουργική ομάδα.

Για έναν περίεργο λόγο στο πρώτο ημίχρονο ο Τσιμίκας δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε. Οι Κύπριοι κατάφεραν να μπλοκάρουν το παιχνίδι από τα δεξιά με τον Μπάλντοκ και τον Μασούρα. Οι απουσίες των Παυλίδη, Μάνταλου και Γιακουμάκη μέτρησαν αρνητικά για την Εθνική αλλά δεν είναι ωραίο να στεκόμαστε σε αυτές όταν αντίπαλος είναι ομάδα θεωρητικά κατώτερης δυναμικότητας.

Άλλωστε ο ίδιος ο Γκουσταβο Πογέτ με δηλώσεις του μετά το ματς παραδέχτηκε ότι το παιχνίδι της Εθνικής δεν ήταν καλό και ότι οι παίκτες του δεν έπαιξαν στο 100%.

Φυσικά δεν είναι σωστό μία κακή εμφάνιση να σβήσει τις προηγούμενες και να μας επαναφέρει στις μέρες που ζήσαμε πριν αρχίσει το Nations League. Σε κάθε περίπτωση όμως εκείνο που ενδιαφέρει είναι την Τρίτη κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία να ξαναπιάσουμε το νήμα των καλών εμφανίσεων και να εμφανιστούμε με ιδέες στο γήπεδο όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κλειστές άμυνες. Το πρόβλημα αυτό που ταλαιπώρησε την Εθνική τα προηγούμενα χρόνια εμφανίστηκε και πάλι στη Λάρνακα.

Ο Κετσπάγια από ένα σημείο και μετά στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίησε τρεις στόπερ στην ευθεία και ανάγκασε τους διεθνείς μας να πάνε σε σέντρες από τα πλάγια που εύκολα ή δύσκολα αντιμετώπιζαν οι Κύπριοι αμυντικοί. Με απολογισμό ένα σουτ του Φούντα στο δοκάρι και ένα ακόμα σουτ του Ιωαννίδη που έβγαλε ο Παναγή δεν μπορεί να γίνεται λόγος για καλή επιθετική παραγωγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ιδιαίτερα διακριθείς δεν υπάρχει από την Εθνική μας ομάδα. Ίσως ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αξίζει κάτι παραπάνω από το να μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Παραπάνω πράγματα περίμενε ο κόουτς από τον Δουβικα. Προσπάθησε να ανταποκριθεί σε δύο ρόλους (κόφτη και οργανωτή) ο Μπουχαλακης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ