Έχει ενδιαφέρον η αντίδραση σε ντέρμπι μετά από δύο εβδομάδες… λειψής προετοιμασίας

Έχει ενδιαφέρον η αντίδραση σε ντέρμπι μετά από δύο εβδομάδες… λειψής προετοιμασίας

Είναι κάτι ασυνήθιστο για τον Παναθηναϊκό να προετοιμάζεται χωρίς το 1/3 του ρόστερ του και μάλιστα πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι.

Δεν είναι συνηθισμένος ο Παναθηναϊκός να έχει πολλούς διεθνείς. Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο πως οι «πράσινοι» έπειτα από πολλά χρόνια έχουν εφτά παίκτες που στη διακοπή για τα ματς των Εθνικών ομάδων έφυγαν για να ενσωματωθούν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Βέρμπιτς, Τσέριν, Σπόραρ στη Σλοβενία, Κουρμπέλης, Ιωαννίδης στην Ελλάδα, Μάγκνουσον στην Ισλανδία και ο νεοφερμένος Τσοκάι στην Αλβανία. Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο που έχει κάνει μία προπόνηση με την ομάδα και τον Ιωαννίδη, οι υπόλοιποι είτε είναι βασικότατοι, (Τσέριν, Σπόραρ, Κουρμπέλης), είτε… μπαινοβγαίνουν συχνά στην ενδεκάδα (Βέρμπιτς, Ιωαννίδης), είτε βρίσκονται στην αναμονή για να μπουν σε αυτή (Μάγκνουσον λόγω τραυματισμού).

Δεν είναι δηλαδή παίκτες που δεν παίζουν καθόλου και η απουσία τους δεν… κοστίζει. Το αντίθετο. Όλες αυτές τις μέρες ο Γιοβάνοβιτς προπονεί την ομάδα του στο Κορωπί με σημαντικές απουσίες από το πρόγραμμα. Σίγουρα δεν τον κάνει δυσαρεστημένο αυτό, αφού το να έχεις πολλούς διεθνείς παίκτες δείχνει και την άνοδο στην ποιότητα του ρόστερ. Κάτι που ο Παναθηναϊκός δεδομένα έχει πετύχει φέτος.

Διαβάστε επίσης: «Ο προπονητής αποφασίζει ποιοι θα παίξουν, πρέπει να έχουμε διάρκεια»

Είναι όμως ασυνήθιστο και για τον προπονητή και για όλο τον οργανισμό το να υπάρχουν πολλές απουσίες. Και έχει ενδιαφέρον η αντίδραση που θα έχει η ομάδα μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος και ενώ ακολουθεί ντέρμπι. Όταν όλοι μαζί θα έχουν προπονηθεί δύο μέρες πριν απ’ αυτό. Και μάλιστα ντέρμπι εκτός έδρας, με την ομάδα που είναι πιο κοντά στον Παναθηναϊκό τούτη την ώρα, τον ΠΑΟΚ.

Όπως έχει ενδιαφέρον να δούμε και τι θα αποφασίσει ο Γιοβάνοβιτς στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Αν δηλαδή θα επιλέξει να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος κάποιους παίκτες που έλειπαν τις τελευταίες δέκα μέρες. Μοιάζει δύσκολο όσον αφορά αυτούς που έτσι κι αλλιώς ήταν βασικοί, δηλαδή τον Τσέριν, τον Σπόραρ και τον Κουρμπέλη. Είναι μάλιστα πιθανό να επαναφέρει τον Μάγκνουσον, ο οποίος έπαιξε σε όλο το φιλικό ματς της Ισλανδίας με τη Βενεζουέλα, ενώ σήμερα η ομάδα του αντιμετωπίζει την Αλβανία του Τσοκάι στο πλαίσιο του Nations League.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό για να δούμε πόσο μπορεί να προσαρμοστεί ο Παναθηναϊκός σε όλο αυτό. Και αποτελεί ένα ακόμα κρας τεστ για την ομάδα και τη φετινή προσπάθεια που κάνει. Το πρώτο ήταν απέναντι στην ΑΕΚ και ήταν επιτυχημένο. Πλέον οι «πράσινοι», από τη στιγμή που είναι πρώτοι και μάλιστα με το απόλυτο, θα έχουν και τους αντιπάλους τους περισσότερο συγκεντρωμένους απέναντί τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ