ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου χωρίς προσανατολισμό…

ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου χωρίς προσανατολισμό…

Αν είναι έτσι, προτιμότερο να παίζει ο Τσαούσης από την αρχή παρά να ταλαιπωρείται στο ανοικτό γήπεδο ο Βιειρίνια από τον Αϊτόρ.

Ο μεγάλος χαμένος στο ντέρμπι της Τούμπας είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Ειναι κυρίως η αίσθηση ότι η φετινή του ομάδα ακόμα κι αν θέλει δεν μπορεί.

Δεν είναι ότι ο Παναθηναϊκός έπιασε μία φοβερή απόδοση. Είναι κυρίως ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο υποτονικός μετά το γκολ του Όλιβερ που δεν κατάφερε να φτιάξει μιάμιση ευκαιρία για γκολ. Το πρόβλημα του έχει δύο όψεις. Η μία αφορά το ρόστερ της ομάδας και τις βασικές ελλείψεις σε θέσεις κλειδιά.

Για το θέμα αυτό έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και οι ευθύνες βαρύνουν τη διοίκηση που δεν θέλησε να ξοδέψει για να καλυφθούν τα κενά. Η μεταγραφή του Φερνάντες από το Βόλο στον ΠΑΟΚ χάλασε για ελάχιστες εκατοντάδες χιλιάρικα. Ο Ιβάν Σαββίδης τράβηξε μία γραμμή και δεν έφυγε πάνω από αυτή ούτε ένα ευρώ. Η άλλη όψη του προβλήματος έχει να κάνει με τη διαχείριση του ρόστερ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Φαντάζομαι δεν υπάρχει κανείς με την εντύπωση ότι αν για παράδειγμα δεν πήγαινε ο Κουαλιάτα στη δεύτερη ομάδα θα είχε λυμένο ο ΠΑΟΚ το επιθετικό του πρόβλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εδώ η φασαρία γίνεται από τον Πάμπλο Γκαρσία για τους δικούς του λόγους.

Σημασία έχει όμως ότι ο Λουτσέσκου μπροστά σε αυτή την κατάσταση του ελλιπούς ρόστερ φαίνεται να χάνει και ο ίδιος τον προσανατολισμό του. Σε δηλώσεις εκτός πραγματικότητας μας έχει συνηθίσει.

Το έκανε και μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δηλώνοντας ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη και έχασε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη! Πού τις είδε τις ευκαιρίες και που την είδε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ δεν μας το εξήγησε.

Ούτε έδωσε εξηγήσεις πώς είναι δυνατόν να βάλει τον Μπίσεσβαρ σέντερ φορ την ώρα που η μάνα του έψαχνε για γκολ! Πώς είναι δυνατόν να περιμένει από τον Βιειρίνια να σταματήσει τον Αϊτόρ, όταν μάλιστα του δίνει το χώρο για να τρέξει βγάζοντας την άμυνα του είκοσι μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Προφανώς είχε την εντύπωση πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έβλεπε το πρόβλημα και δεν χτυπούσε στην αδύνατη πλευρά της άμυνας του ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την Τούμπα.

Πριν μιλήσουμε για την καλή εμφάνιση των φιλοξενούμενων αξίζει να αναφέρουμε τις σημαντικές αδυναμίες των γηπεδούχων που εξηγούν το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ στο εξής δεν είναι απλά βαθμολογικό είναι και ψυχολογικό. Αποτέλεσμα και εμφάνιση έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να θεωρείται διεκδικήτρια του τίτλου.

Είναι μία ομάδα με σημαντικές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές που μπορεί μόνο να καυχιέται για τις ευκαιρίες που δίνει σε νέα παιδιά να εξελιχθούν Αν πρόκειται περί αυτού τότε καλύτερα να παίζει ο Τσαούσης αντί να ταλαιπωρείται στο ανοικτό γήπεδο ο Βιεϊρίνια από τον Αϊτόρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ