Άρης: Η ανάγκη στα χαφ, ο Ετέμπο και η ΑΕΚ

Άρης: Η ανάγκη στα χαφ, ο Ετέμπο και η ΑΕΚ

Το κυριακάτικο (9/10) ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι κρίσιμο για τον Άρη που πιθανόν θα βάλει στην αγωνιστική του εξίσωση τον Νιγηριανό μέσο, λόγω των καλών εργομετρικών, του τραυματισμού του Ντουκουρέ αλλά και της μέτριας εικόνας των υπολοίπων μέσων.

Η νίκη είναι μονόδρομος για τον Άρη στο κυριακάτικο (9/10) εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο παιχνίδι, μαζί με τα επόμενα δύο, κόντρα σε Ιωνικό και Παναθηναϊκό, θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό δείγμα για το που μπορούν να φτάσουν οι κιτρινόμαυροι στο πρωτάθλημα που διανύουμε.

Ο Άλαν Πάρντιου έχει ξεκινήσει και αυτός να καταστρώνει τα αγωνιστικά του πλάνα, σε πρώιμο βαθμό, βέβαια ακόμα και αναμένεται από σήμερα να προστεθεί στη φαρέτρα του ακόμα ένα όπλο.

Ο Πίτερ Ετέμπο βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη και η αλήθεια είναι ότι ο Άγγλος τεχνικός των κιτρίνομαυρων περιμένει με ανυπομονησία να μιλήσει μαζί του και να διαπιστώσει εντός αγωνιστικού χώρου τον βαθμό ετοιμότητας του.

Αν, βέβαια, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, ίσως ο διεθνής Νιγηριανός μέσος, έπαιρνε λίγο παραπάνω χρόνο. Από τη μια όμως η δήλωση του ίδιου που έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του, αλλά και τα καλά αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε και από την άλλη η ανάγκη που υπάρχει στα χαφ, φαίνεται οτι κάνουν αρκετές τις πιθανότητες ο παίκτης να κάνει ντεμπούτο στην αποστολή στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Ο Ντουκουρέ, άλλωστε, δεν υπολογίζεται για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, τουλάχιστον, καθώς θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας για το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο. Μέχρι να βρει, δηλαδή, και τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο, θα χρειαστεί σίγουρα έναν μήνα.

Από την άλλη το δίδυμο των Ντιόπ και Νταμπό δεν δίνει μέχρι στιγμής στον Άρη αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι του. Με τον Ματέο Γκαρσία να χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη θέση, χωρίς να είναι η φυσική του, απλά για να καλύψει το κενό.

Δεν μπορούμε, φυσικά, να γνωρίζουμε την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ετέμπο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θεωρητικά, όμως, ο ποδοσφαιριστής έχει τα στοιχεία εκείνα που λείπουν ακριβώς από τον Άρη.

Μπορεί να δώσει αυτή την πίεση στη μεσαία γραμμή, που του λείπει μετά την αποχώρηση του Σάσα. Είναι τόσο εμφανής, μάλιστα, η συγκεκριμένη έλλειψη, που ακόμα και στο 60% των δυνατοτήτων του να βρίσκεται ο διεθνής Νιγηριανός, θα κάνει τη διαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ