Η αφιονισμένη ΑΕΚ και ο… ασπόνδυλος Άρης

Η αφιονισμένη ΑΕΚ και ο… ασπόνδυλος Άρης

Ο Ματίας Αλμέιδα που βρήκε σχήμα και πρόσωπα και ο Άλαν Παρντιου που δεν βρίσκει αμυντικά χαφ...

Η ΑΕΚ συνεχίζει με τη φορά από το νέο της γήπεδο και ο Άρης είναι πεσμένος στο σχοινιά. Όσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο Κλεάνθης Βικελίδης πιστοποιούν ότι ο Ματίας Αλμέιδα μετά από μία σειρά πειραματισμών βρήκε τη λύση για να παρουσιάσει μία ομάδα δομημένη με συνοχή και εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

Αυτό το κάπως περίεργο 4-4-2 που εφαρμόζει ο αργεντινός τεχνικός έχει αλλάξει την όψη της ΑΕΚ και την έχει κάνει μία ομάδα που μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό της. Σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού φάνηκε να πατάει κάτω τον αντίπαλό της.

Ο Άρης από την ορμή και την επιθετικότητα της ΑΕΚ βρέθηκε αιφνιδιασμένος και σε γενικές γραμμές ανήμπορος να αντιδράσει. Η μάχη για τον έλεγχο του παιχνιδιού κρίθηκε στη μεσαία γραμμή εκεί που ο Σιμανσκι κυριάρχησε απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε χωρίς κλασικό αμυντικό χαφ!

Η έμπνευση του Άλαν Πάρντιου να χρησιμοποιήσει ως περίπου αμυντικό χαφ τον Ματέο Γκαρσία αποδείχτηκε καταστροφική για την ομάδα του. Φαινόταν ότι ο Άρης έπαιζε χωρίς σπονδυλική στήλη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα κυριάρχησαν ολοκληρωτικά και η μπάλα μεταφερόταν με πολύ μεγάλη ευκολία και ευχέρεια προς την περιοχή του Κουέστα.

Οι επιθετικές αρετές του Άρη είναι γνώστες για να εκδηλωθούν όμως θα πρέπει να τις υποστηρίζει μία συμπαγής άμυνα και μία σωστή ανασταλτική συμπεριφορά. Ο Άρης δεν είχε τίποτα από τα δύο ενώ η ΑΕΚ με το επιβλητικό της δίδυμο στο κέντρο της άμυνας δεν άφηνε περιθώρια για κάθετο παιχνίδι από πλευράς των γηπεδούχων.

Ο Γκατσίνοβιτς σε μία… παράδοξη θέση για τον ίδιο, κάτι δηλαδή σαν αριστερό χαφ εξτρέμ κεντούσε στο γήπεδο και οργανώνοντας αλλά και επιχειρώντας να εκτελέσει. Η επιμονή του Ματίας Αλμέιδα να χρησιμοποιεί τον Λιβάι Γκαρσία σαν κλασικό προωθημένο βγάζοντας λίγο πιο έξω τον Αραούχο έχει αρχίσει να αποδίδει.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει βρει το κέφι του, αναποδογυρίζει με ευκολία τους αντιπάλους του όταν υπάρχουν κενοί χώροι και βρίσκεται πάντα στην κατάλληλη θέση για να εκτελέσει όπως έγινε στη φάση του δεύτερου γκολ.

Ο, σε τρικυμία ευρισκόμενοι, Άρης βγήκε νωρίς εκτός παιχνιδιού και πρέπει να αισθάνεται τυχερός που το κοντέρ σταμάτησε στα δύο γκολ. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ παίζει το πιο θεαματικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα.

Είναι πολύ νωρίς να βγουν γενικότερα συμπεράσματα αλλά μία ομάδα που διόρθωσε τις μεγάλες της ευπάθειες στην άμυνα και επιθετικά βγάζει φωτιές μπορεί να την πάει φέτος μακριά τη βαλίτσα. Με δεδομένο μάλιστα ότι θα χρησιμοποιεί ως έδρα το πανέμορφο γήπεδο της με τις πυρακτωμένες από τον κόσμο της εξέδρες.

Από τη στιγμή που ο Αλμέιδα φαίνεται να καταλήγει και σε πρόσωπα και σε στυλ παιχνιδιού η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη το κρίσιμο βήμα για να πρωταγωνιστήσει. Το πετυχαίνει μάλιστα έχοντας στον πάγκο της παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Τσούμπερ, ο Άμραμπατ και ο Γιόνσον.

Ο Άρης γονάτισε από την αφέλεια του προπονητή του αλλά και από το γεγονός ότι ενώ ξόδεψε στις μεταγραφές δεν υπάρχουν στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Σάσα και ο Ματίγια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ