Ολυμπιακός: Τι θα είχε συμβεί, αν…

Ολυμπιακός: Τι θα είχε συμβεί, αν…

Στην άσκηση «επιβίωσης» του Μπακού, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα. Και αν…

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα: Αν ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί νωρίς από την Ευρώπη θα το χρωστά εν πολλοίς σε εκείνη τη φάση του 90΄+3’ στο «Μπουζουάρ». Ναι, έγινε επιθετικό φάουλ στον Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά ως ότου οι ποδοσφαιριστές της Ναντ φτάσουν στην επίτευξη του τελικού 2-1 μεσολαβήσαν καμιά 70αρια μέτρα και μπόλικες ερυθρόλευκες φανέλες. Ένα φάουλ δεν σκέφτηκε κανείς πως θα ήταν σωτηρία.

Αν πάλι ο Ολυμπιακός προκριθεί: Θα το χρωστά εν πολλοίς στον βαθμό που πήρε χθες βράδυ στο Μπακού. Σε μια αναμέτρηση που από το 20΄και πέρα όταν ο Μίτσελ σταμάτησε να βλέπει τα ίσια ανάποδα και εγκατέλειψε το «φοβικό» 5-3-2 εξελίχθηκε σε ψυχοθεραπεία για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο πανύψηλος Αλέξανδρος Νικολαΐδης που μεγάλωσε στα γήπεδα: Οι διακρίσεις, οι γάμοι και η πολιτική καριέρα

Κέρδισε κανονικό «βασικό» τερματοφύλακα (Πασχαλάκης) μέχρι νεοτέρας.

Κέρδισε έναν επιθετικό με χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι υπόλοιποι (Αμπουμπακάρ Καμαρά) και που σε αυτή τη χρονική στιγμή μπορεί σε ειδικούς ρόλους να φανεί χρησιμότερος πχ από τον Ουί Τζο Χουάνγκ.

Κέρδισε ίσως έναν 19χρονο πιτσιρικά που εξελίσσεται στο «πουλέν» του Ισπανού προπονητή. «Εγώ έχω δίκιο» σκέφτηκε ο Μίτσελ για τον –αμυντικό χαφ της ομάδας Β΄- Ανδρέα Ντόι και τον διατήρησε στην εντεκάδα σε ρόλο στόπερ. Μακάρι κόουτς. Ποιος δεν το θέλει…

Κέρδισε και τον πρώτο του βαθμό σε έναν όμιλο που ως τώρα οι αριθμοί λένε την αλήθεια: 4Χ4 η Φράιμπουργκ και άιντε να την πιάσεις. Επτά οι βαθμοί της Καραμπάγκ που θέλει να τελειώσει τη δουλειά της δεύτερης θέσης στη Ναντ. Στους 3 οι Γάλλοι, όσους κατέκτησαν στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό και από τότε τρεις ήττες με 0-9 γκολ! Έναν οι Ερυθρόλευκοι που χάθηκαν έναν ολόκληρο στη μετάφραση των απανωτών αλλαγών σε πάγκο και ρόστερ.

Τηρουμένων των αναλογιών; Έστω και αν οι πιθανότητες είναι λίγες, θα πρέπει να λένε και πάλι καλά που με μόλις έναν βαθμό είναι ακόμη «μέσα» στο παιχνίδι του Conference League.

Αν έχασαν κάτι –ενόψει ΠΑΟΚ-; Θα φανεί σήμερα. Μέσα από τις εξετάσεις που θα υποβληθεί ο Σίμε Βρσάλικο και από την αντίδραση που θα έχει στην «θεραπεία» ο Γιαν Εμβιλά. Αλήθεια, είπαμε Άγγλος ο διαιτητής, αλλά πως γίνεται να μην απέβαλε τον Ρομαό σε εκείνη την «καρατιά» του 83΄;

Δεν χρειάζεται να επιστρέφει κάθε τρεις και λίγο στην ίδια συζήτηση. Το ρόστερ του Ολυμπιακού προσφέρει μεγάλες δυνατότητες. Έχει ποιότητα, βάθος, εμπειρία, επιλογές για να ζηλεύουν οι αντίπαλοι προπονητές. Όπως φαίνεται είναι σχεδόν απίθανο να μπει σε μια «σειρά» ως την χειμερινή προετοιμασία για έναν σωρό από λόγους.

Αν ως τότε οι Πειραιώτες καταφέρουν να είναι στο κόλπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να διατηρηθούν στην Ευρώπη; Θα έχουν κάνει «κανονική» υπέρβαση. Αν όχι; Θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα πως θα παγιδευτούν σε μια σεζόν που η κουβέντα θα περιστρέφεται στο «τι θα είχε συμβεί, αν…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ