Super League: Επιτέλους… μηδέν (pic+vid)

Super League: Επιτέλους… μηδέν (pic+vid)

Η Super League έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και ο Ολυμπιακός πρέπει να τα ξέρει καλύτερα από όλους

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα στο ποδόσφαιρο ούτε κάνουν κάποια εξαίρεση στην εγχώρια Super League. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αρκεί να είσαι σε θέση να την ακούσεις. Και ο Ολυμπιακός που ως εδώ ταλαιπωρείται σε μια από τις πιο άσχημες εκκινήσεις του εδώ και δεκαετίες; Ξέρει καλά πως ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει αυτή την κατάσταση, είναι να ανοίξει τα αυτιά του. Και να αλλάξει επιτέλους τους αριθμούς (του).

Διαβάστε επίσης: «Ήταν καθαρό πέναλτι» λέει ο Σωκράτης

Απόψε στο Αγρίνιο η στατιστική κατέγραψε μόλις 3 τελικές για τον γηπεδούχο Παναιτωλικό. Έγραψε επίσης και 30% κατοχή μπάλας για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Έχει κάνει (και πάθει) πολλά φέτος ο πρωταθλητής, αλλά να χάσει από 3 τελικές και αντίπαλο που δεν μπορεί να αλλάξει επί της ουσίας δεύτερη πάσα δεν το είχε στη συλλογή του. Πολύ λογικά λοιπόν επικράτησε. Και το έκανε –επιτέλους- μέσα από ένα σχέδιο που ξεκινούσε από την ασφάλεια στο δικό του μισό του γηπέδου και περνούσε από την αξιοποίηση του πιο μεγάλου όπλου που διαθέτει στο ρόστερ του: Την ικανότητα να κρατήσει τη μπάλα.

Αυτή ήταν η πιο ασφαλής άμυνα για την ομάδα του Μίτσελ. Η κατοχή της μπάλας που από τα μισά του δρόμου και πέρα μπορεί να πέρασε και το 80%. Οι πολλές συνεργασίες στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου. Η σαφής εντολή στον Γιαν Εμβιλά –ως τον τραυματισμό του Σωκράτη- να στέκεται μπροστά από τους δύο στόπερ. Η έξυπνη προσθήκη του Σαμασέκου όταν ο Γάλλος χρειάστηκε να μετακομίσει πλάι στον Ντόι. Η ικανότητα του Χουάνγκ στη πάσα. Προέκυψε μια όψη compact μέσα από μια επιλογή που αν μη τι άλλο ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του. Και το αξιοποίησε καθώς επιτέλους σε ένα ματς δεν βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ.

Μέχρι χθες στις 8 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί 55 τελικές, δηλαδή κάτι σε 7 ανά παιχνίδι. Συμπτωματικά δέχονταν και ένα γκολ κάθε 7.1. Απόψε το κατέβασε κάτω από το μισό και ο Πασχαλάκης δεν χρειάστηκε καν να λερώσει τα γάντια του. Νύχτα με μηδέν. Επιτέλους.

Τα άλλα ήταν σίγουρα πιο απλά. Έβαζε και έβγαζε ο Μίτσελ από τη μέση και μπροστά. Έχει στο ρόστερ του έναν σωρό από παίκτες πρώτης γραμμής που μπορούν να χτίσουν ή να εκτελέσουν τη μια φάση για γκολ. Εκείνη τη μια φάση που δίνει Super League τρίποντα.

Ο Ισπανός μοίρασε την τράπουλα καλά στο επιθετικό τρίτο: Μπακαμπού-Ελ Αραμπί, Μασούρας-Βαλμπουενά, Χάμες-Φορτούνης, Μπιέλ-Γκάρι. Το κοντέρ έγραψε 12 τελικές, 2 γκολ, σίγουρα άλλες 3-4 φάσεις που έλειψε ένα κλικ. Ας το διατηρήσει.

Κυρίως όμως ας προσπαθήσει να κρατήσει αυτή την νέα αρχή που έκανε η ομάδα του στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Καιρός είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ