Τα γκολ του Χάμες είναι «χρυσάφι»

Τα γκολ του Χάμες είναι «χρυσάφι»

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για κάθε ομάδα να βρίσκει γκολ από το 10άρι της και ο Ολυμπιακός ποντάρει πολλά πάνω στον διεθνή Κολομβιανό μέσο.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στη Λαμία, μια βδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Νίκησε εύκολα και μάλιστα οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που είναι βασικό ζητούμενο για τους πρωταθλητές σε όλα τα παιχνίδια στο «Καραϊσκάκη».

Πήραν το ματς σχετικά νωρίς, καθώς είχαν πετύχει δύο γκολ πριν το ημίωρο κι αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να φτάσουν στο τρίποντο χωρίς το παραμικρό άγχος.

Είναι… υποχρέωση του Ολυμπιακού να «καθαρίζει» τα εντός έδρας παιχνίδια νωρίς και να μη δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλό του να ελπίζει πως θα πάρει αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Τα νεότερα για Μπα και Βαλμπουενά: Η πρώτη εκτίμηση και η… Λεωφόρος

Αυτό έκαναν οι πειραιώτες στο ματς με την Λαμία κι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η πίεση στα πρώτα λεπτά του αγώνα, μια πίεση που έστειλε το μήνυμα ότι οι πρωταθλητές ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο.

Πάμε να δούμε όμως τον παίκτη που κινεί τα νήματα στην ομάδα του λιμανιού κι αυτός είναι φυσικά ο Χάμες Ροντρίγκες.

Οι ερυθρόλευκοι κινούνται στους ρυθμούς του Κολομβιανού μέσου, ο οποίος έδειξε και χθες πόσο πολύτιμος είναι για το μεσοεπιθετικό κομμάτι των πρωταθλητών.

Ο Χάμες είναι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό με την ποιότητα που έχει κι αυτή η ποιότητα «ξεδιπλώθηκε» στο γκολ που πέτυχε ο Κολομβιανός επιτελικός χαφ.

Ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ με κεφαλιά (είχε σκοράρει με κεφαλιά και κόντρα στον ΠΑΟΚ) και πρέπει να σταθεί κάποιος στις κινήσεις του διεθνούς μέσου.

Ο Χάμες είναι 10άρι που του αρέσει να πατάει την αντίπαλη περιοχή, είναι 10άρι που απειλεί την αντίπαλη εστία κι αυτό του επιτρέπει να «μεταμορφώνεται» σε δεύτερο φορ σε πολλές επιθέσεις του Ολυμπιακού.

Ειδικά μάλιστα σε κόντρες, γνωρίζοντας πως αν δεν βρει την σωστή «γωνία» για να… εκτελέσει, μπορεί να βγάλει την καλή πάσα για τον συμπαίκτη.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για κάθε ομάδα να βρίσκει γκολ από το 10άρι της και ο Ολυμπιακός ποντάρει πολλά πάνω στον διεθνή Κολομβιανό μέσο.

Ο Χάμες Ροντρίγκες παίζει σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα κοντά στην περιοχή, πίσω από τον σέντερ φορ του Ολυμπιακού κι αυτή είναι μια θέση που ταιριάζει «γάντι» στον Κολομβιανό.

Μιλάμε για παίκτη που μπορεί να σκοράρει με… χίλιους τρόπους και σ’ αυτή την θέση προσφέρει γκολ στην ομάδα του ο διεθνής μέσος.

Αυτό ζητάει και ο Μίτσελ από τον Χάμες γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα γκολ του Κολομβιανού είναι «χρυσάφι».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως και ορισμένες ακόμα «εικόνες» από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λαμία.

1.Ο Μπακαμπού βρήκε δίχτυα και μάλιστα με ωραίο πλασέ, μετά από την καλή πάσα του Ντόι. Το χρειάζονταν αυτό το γκολ ο φορ του Ολυμπιακού.

2.Ο Μίτσελ προσπαθεί να φτιάξει ένα «κορμό» δίνοντας συνεχόμενα ματς σε παίκτες που θεωρεί κομβικούς. Το έκανε με τον Χουάνγκ, τον Μπιέλ, τον Μασούρα και τους δύο ακραίους μπακ.

Το έκανε και με τον Μπα, αλλά ο Αφρικανός στόπερ τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και τον Εμβιλά που είχε μείνει εκτός αποστολής, τότε μιλάμε για εφτά παίκτες συν τον Πασχαλάκη οκτώ.

Είναι προφανές ότι ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να δημιουργήσει ένα σταθερό σχήμα που θα πάρει συνεχόμενα ματς.

3.Ο Ολυμπιακός είχε καλή αμυντική λειτουργία στο ματς και δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Είναι λοιπόν σημαντικό που ο Πασχαλάκης πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα.

4.Για την εντεκάδα με την οποία θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο έχουμε μέρες για να τα πούμε. Θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προσέγγιση του Μίτσελ στο ματς με τους «πράσινους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ