Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: «Καθάρισε» σε 6 λεπτά και τώρα… Λεωφόρος

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: «Καθάρισε» σε 6 λεπτά και τώρα… Λεωφόρος

Οι Χάμες Ροντρίγκες (22’) και Σεντρίκ Μπακαμπού (28’) «καθάρισαν» σε 6 λεπτά το παιχνίδι με τη Λαμία και πλέον ο Ολυμπιακός επικεντρώνονται σε ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό.

Ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας και τώρα… Λεωφόρος! Ο Ολυμπιακός με γκολ των Χάμες Ροντρίγκες (22’) και Σεντρίκ Μπακαμπού (28’), επικράτησε της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 για την 10η αγωνιστική της Super League και πλέον επικεντρώνονται στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (6/11, 19:30).

Οι Ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» το παιχνίδι μέσα σε έξι λεπτά, αλλά έχασαν τον Ουσεϊνού Μπα που τραυματίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Παπασταθόπουλο, ενώ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών και οι Βαλμπουενά-Μπιέλ.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια έξω από την Opap Arena

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη απέναντι στη Λαμία έφτασε τους 20 πόντους και μείωσε στους 10 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, ενώ έπιασε στην τρίτη θέση τον Βόλο. Πριν το ντέρμπι με τους Πράσινους υπάρχει το εντός έδρας παιχνίδι με την Ναντ (3/11), για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ένα ματς που είναι αδιάφορο βαθμολογικά για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, που τον άφησαν οριστικά στην τέταρτη θέση.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Αβιλα, Ντόι, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Σαμασέκου ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Μπιέλ και Χάμες Ροντρίγκες πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη, ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε τη Λαμία με την εξής 11άδα: Σαράνοφ, Κορνέζο, Αντέτζο, Γκοράνοφ, Σλίβκα, Τζανδάρη, Νούνιες, Ντε Βινσέντι, Ασκόφσκι και Γιακουμάκη.

2-0 σε έξι λεπτά!

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ να αναγκάζεται να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης.   Ο Γιακουμάκης βρήκε άσχημα τον Ουσεϊνού Μπα, με τον Αφρικανό αμυντικό να τραυματίζεται και να αφήνει τη θέση του στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Μετά το πρώτο 15άλεπτο οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να αλλάζουν γρήγορα την μπάλα, θέλοντας να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας της Λαμίας. Στο 16’ ο Μπιέλ βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε σε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες βρήκαν το γκολ που έψαχναν, με τον Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ βρήκε με εντυπωσιακό τρόπο μέσα στην περιοχή της Λαμίας τον Κολομβιανό σούπερ σταρ και αυτός με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Ο Κολομβιανός άσος αιφνιδίασε τον Σαράνοφ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός μετά τη βαθιά μπαλιά του Αβιλα, «κατάπιε» τον Αντέτζο, βγήκε απέναντι από τον Σαράνοφ και με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τους πρωταθλητές.

Στο 31’ η Λαμία είχε την πρώτη της τελική στο παιχνίδι, με το σουτ του Τζανδάρη, όμως, να φεύγει άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι ήλεγχαν το ματς, ενώ στο 44’ έφτασαν πολύ κοντά στο 3-0. Ο Μπιέλ βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Λαμίας και έκανε το φαλτσαριστό σουτ, σε μια φάση που θύμισε το γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, με το πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης» να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 2-0.

Αλλαγές και ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τη Λαμία στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης να ψάχνει μέσα από στημένες φάσεις το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς. Οι Πειραιώτες, όμως, αντέδρασαν σωστά και μετά το 10άλεπτο άρχισαν να παίρνουν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 55’ μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 3-0, με τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Σαράνοφ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές, με τους Βαλμπουενά και Μαρσέλο να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Ρέαμπτσιουκ αντίστοιχα. Στο 73’ ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, με τους Μπιέλ και Μαρσέλο. Αρχικά, ο Πεπ Μπιέλ βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ισπανός άσος έκανε τη σέντρα στον Μαρσέλο, αυτός σούταρε με τη μία μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μίτσελ έκανε άλλες δύο αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Βρουσάι αντί των Μπακαμπού και Χάμες Ροντρίγκες, με τον Μαροκινό επιθετικό να απειλεί στο 79’. Ο Αφρικανός βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, έκανε το διαγώνιο σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ. Λίγο αργότερα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είχε δύο ακόμα ευκαιρίες. Στο 82’ ο Μπιέλ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο Βαλμπουενά αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς, αλλά ο Μίτσελ δεν είχε άλλα αλλαγή, με αποτέλεσμα ο Γάλλος να μείνει μέχρι το τέλος.

Οι Ερυθρόλευκοι, πάντως, στα τελευταία λεπτά δεν αντιμετώπισαν κανένα προβλήματα, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 2-0 και να μειώνουν στους 10 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζουν την επόμενη εβδομάδα στη Λεωφόρο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Άβιλα, Ντόι, Μπα (11’ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ (60’ Μαρσέλο) – Χουάνγκ, Σαμασέκου – Μασούρας (60’ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες (74’ Βρουσάι), Μπακαμπού (74’ Ελ Αραμπί)

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ – Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ (86’ Σαραμαντάς) – Σλίβκα, Τζανδάρης – Νούνιες, Ντε Βινσέντι, Ασκόφσκι (58’ Γκουστάβο) – Γιακουμάκης (86’ Καραμάνος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ